reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

jedynka-wlasnie w tym kupowaniem to metlik, do tego kazdy pisze roznie jak sie naczytalam roznych artykulow.U mnie tez zadna z kolezanek nie ma blizniat.A nas to przypadek-cud ze bedziemy miec dwoje:):) jak wyszlam od lekarza a bylam z kolezanka w tedy to nei wiedzialam gdzei do domku mam isc he bylam zszokowana, ale sie cieszylam no i tez byla mysl jak damy rade ze wszystkim do tego mieszkamy z mama i mam dwa pokoje, ale najwwzniejsze sobie pomyslalam zeby tylko zdrowe i wszytsko co najlepsze..dobra lece na obiadek.

reklama
Ttola znow bede plakac ih jak bedzie informacja o tym ze juz urodzilas.Ja tez jeszcze troche i bede na mecie.Jutro dowiem sie czy ostatnio sie pomylili i czy moje maluszki rosna..
Agnieszka witamy.Jedna prosba,jak chcesz cos dopisac do poprzedniej wiadomosci w prawym rogu jest opcja edytuj i wtedy mozesz sobie dopisywac co chcesz ;-) to tylko tak dla porzadeczku bo potem sie zle czyta ;-)

Wiec jak pisze to wchodze normalnie w odpowiedz na ten temat a jak bym chciala jeszcze cso dopisc jak tamta wiadomosc wyslalm juz to potem wchodze w dodaj/edytuj? Pierwszy raz jestem zarejestrowna na forum wiec nie wiem jeszcze co i jak:) dzieki za pomoc!

Witam trojpaczki

Troszke mnie nie bylo ale za to urlopik sie udal

A ja sie czuje dobrze teoretycznie bo wszystko sie okaze w czwartek na kontroli

musze was troszke poczytac i nadrobic zaleglosci

Agnieszka dokladnie tak.Jak napiszesz juz wiadomosc i chcesz cos dopisac bo zapomnialas a nikt potobie juz nic nie napisalas to wchodzisz na edytuj w swojej wypowiedzi i na doleukaze ci sie to co napisalas i mozesz sobie dopisac co chcesz ;-)

Alex witaj spowrotem.Co tam u ciebie?Ja ci pisalam troszke o wozkach na Limerickim watku ;-)
Pochwal sie gdzie bylas,bo nie pamietam??

Ostatnia edycja:
witajcie Trojpaczki i nie tylko:)
ttola - rany ja sie chyba stresuje za Ciebie... czekamy na wiesci po ale napewno bedzie wszystko w porzadku a ty bedziesz najszczesliwsza mamusia pod sloncem:) tydzien po tobie moj wielki dzien...brrrr az nie chce o tym myslec a jednoczesnie nie moge sie doczekac:S
Witajcie nowe Trojpaczki:) - alez sie forum rozrasta:)

Dziewczyny, powiedzcie w co ubrac maluszki na wyjscie ze szpitala jak sa takie upaly? ostatnio chcicalam torbe spakowac dla szkrabkow na wyjscie jakby cos sie wydarzylo wczesniej i maz musial podolac temu, jakze trudnemu zadaniu:p, i stwierdzilam, ze nie mam pojecia co mam spakowac:S poratujcie..napiszcie co do torby na wypadek upalu i chlodniejszego dnia czyli pelny zestaw bo nie chce sie wyglupic z cala szafa maluszkow w torbie albo nie miec czegos i wyjsc na wyrodna matke:S

ps mowilyscie o magnezie - mi lekarka i farmaceutka polecila ASPARGIN - skurcze minely jak reka odjal..bardzo tani lek a skuteczny a jezelli chodzi o mdlosci po luteinie to ja jestem od samego poczatku na luteinie i mdlosci nie odnotowalam, moze faktycznie to bylo jakies zatrucie

agnieszka1212 ja koncze 26 tydzien. Wstaw sobie suwaczek to bedzie latwiej i my tez bedziemy wiedziec w ktorym Ty jestes tygodniu. Moje szkraby sa dwujajowe 2 chlopakow. Tak na marginesie ostatnio szaleja na maxa i wypinaja sie do granic mozliwosci. Wiem ze chyba cos podaja w razie konfliktu serologicznego ale kiedys dawali szczepionke w 28 tygodniu a teraz nie i nawet kupic ja bardzo bardzo trudno i kosztuje okolo 400zl :szok:. Masakra w jakim kraju zyjemy. A po porodzie trzeba sie ponoc upominac w szpitalu zeby podali. Ale poki co mam nadzieje ze bedzie ok.

Ja chyba ostatnio przeginam bo malo leze. Piore i prasuje ciuszki i moj M sie smieje ze chyba cale wojsko maluszkow bym ubrala ale ja mam non stop wrazenie ze mam za malo tych najmniejszych ubranek tych na 50. Po ile Wy dziewczyny macie? A piore juz teraz i prasuje bo martwie sie ze wrazie jakbym miala lezec non stop to nikt tego za mnie nie zrobi raczej i wole juz teraz miec przygotowane w szafeczce poukladane.
Dzisiejsza wizyta u kolezanki udala sie bardzo mam fotelik lozeczko jest dosc duze bo 140/70 i do tego z tysiac rzeczy dostalam i ubranek takich ladniutkich. Nic tylko teraz pokoik trzeba zrobic ale to pewnie dopiero w drugiej polowie lipca.

A ja tez aspargin kupilam i poki co chyba troszke lepiej.Ale jak tak laze caly dzien to troszke twardnieje mi brzuszek

Ostatnia edycja:
suwaczka nie mam bo nie zakladalam wcale.Narazie nie mam nic kupionego, patrze w sklepach i na alegro co i jak a zakupy raczej chyba beda dopiero we wrzesniu jakos tak.Bo ciagle tylko slysze przsady i wedlug nich powinnam dopiero po porodzie kupic mowie wam oszalec idzie, jak tak kazdy cos powie, tak jak z wlosami ze nie wolno farbowac czy obcinac, a jak kupie roznowe ciuszki jedno czy dwa jakies to na przekor i beda chlopaki... no moje rozne raz sa bardziej aktywne bobaski a raz mniej zalezy od dnia, nie moge sie juz doczekac kiedy bedzie po 11 lipca i je znow zobacze na usg:)Co do ciuszkow nie kupuj duzo, tak mi mowia kolezanki bo dzieco szybko rosna wiec lepiej sobie dokupic niz miec na kupce a nie zalozysz moze nawet wszytskiego.Kup tylko tyle ile potrzeba a jak cos mozna dokupic sobie nawet maz ci dokupi:)

Agnieszka1212 nie sluchaj przesadow. Takie to glupoty najczesciej. Farbowac to raczej nie mozna w pierwszym trymestrze i to farba z amoniakiem. Teraz jest duzo szmponow koloryzujacych wiec mysle ze mozna. Sama pofarbowalam. Moja tesciowa to tez ma takie zasady ze dopiero jak sie urodzi to kupowac, ale wtedy to kto mialby czas na zakupy:-D a dzieci gole by lezaly?bez lozeczka?hehe ja doiero tak od 24 tygodnia owoutku zaczeam zakuy a teraz juz prawie je koncze oki jescze troche na chodzie jestem, bo otem nie wiadomo co bedzie, czy znowu plackiem lezec nie bede musiala.
Ja duzo ubranek dostalam od znajomych a tylko troche na allegro kupilam. Wiem ze dzieciaki rosna szybko, ale z drugiej strony to jest dwojka wiec troszke tych rzeczy trzeba. Mam juz tez sporo na wieksze rozmiary, bo potem bedzie mi pewnie ciezej z dwojka zakupy robic tym bardziej ze mieszkam za miastem pare kilometrow i do sklepu bylaby to wyprawa wielka.

Olis jak sie czujesz?

reklama
hej dziewczyny
gastone napisz jak wizyta u lakarza i ile waza maluchy?jak sie czujesz dzisiaj?mam nadzieje ze dobrze:)
Jedynka widze ze niezle sie rozszalalas w przygotowaniach:)to bardzo dobrze,bedziesz juz miala tyle z głowy.ja tez powoli chomikuje rzeczy.w sobote zamowilam jakies kolejne ciuszki i wczoraj kupilam spiworki,pieluchy tetrowe tak do wycierania i kocyki.ogladalismy tez takie szafki i polki ktore chcemy powiesic w pokoju u maluchow.dzisiaj pojedziemy po nie,bo juz w domu wszystko wymierzone:)z łózeczkami czekam jeszcze,wiem ktore wiec w razie czego maz podjedzie i kupi skoro wybrane.tak naprawde to zostały mi jeszcze rzeczy do kupienia do karmienia i pielegnacji najbardziej z tych małych rzeczy.wozek jeszcze tez moze pod koniec sierpnia.
dziewczyny kupila ktoras z was ta poduszke do karmienia bliźniąt czy nie?przyda sie?co tam jeszcze ciekawego macie,jakie wynalazki?
agnieszka1212 z tymi przesadami sie nie przejmuj.nie ma co zostawiac wszystkiego do kupienia i przygotowania na ostatnia chwile,a z czasem coraz gorzej bedzie sie poruszac wiec siła rzeczy nic nie zrobisz.ciekawe czy to dziewczynki czy chlopaki tylko bo łatwiej byłoby kolorystycznie ci sie odnaleźć szczegolnie w ciuszkach:)
Pozdrawiam

Do góry