reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

dzien dobry dziewczyny:)
dzisiaj w nocy przezyłam koszmarek mały.o 3 rano obudził mnie potworny skurcz nogi, a własciwie łydki,myslałam ze padne.a o 6 rano drugiej.jaka moze byc przyczyna,tez cos takiego macie?moze ten magnez powinnam brac..bol byl nie do wytrzymania.
jak plany weekendowe,jakies zakupy dla maluszkow,blogie leniuchowanie,czy jakies porzadki male a moze jeszcze cos innego?ja zostałam sama do jutra znowu i najpierw ide do fryzjera,pozniej do sklepów dzieciecych,zobacze te butelki chico co polecała kasiona,a pozniej mam zamiar odpowczac oczywiscie.a pozniej moze zaczne robic male poradki w szafie i zobacze co juz mam z mojej listy:))))
Pozdrawiam serdecznie

reklama
Hej :)

Justella - zacznij sobie brać na te skurcze magnez lub magnez z potasem działa cuda, miałam takie skurcze po tygodniu przeszły, pojawiają się bardzo spordycznie.

Ja dziś byłam na wizycie u gin, dziękować Bogu moje czarne sny o skracaniu szyjki i porodzie się nie spełniły. Szyjka jest dluga w zagięciu kości krzyżówej (to chyba dobrze :/), żadnych innych niepokojących rzeczy nie wykrył. Na skurcze i twardnienie dostałam nospe f i luteinę vag. ale czy to na skurcze to nie jestem pewna. Mam dużo leżakować, nie chodzić po słońcu i takie tam. Bałam się że skieruje mnie już do szpitala na sterydy ale powiedział że skoro od dołu wszystko trzyma to jeszcze nie uff.

Pozdrawiam

Hej!

Justella na skurcze to magnez jest dobry. I na te w nogach i na brzuszek. A ja wczoraj kupilam apargin. Tam jest magnez i potas i szczerze mowiac wzielam dopiero 2 tabletki ale mi brzuszek jakos mniej twardnieje i strasznie jestem z tego powodu zadowolona. Nie wiem czy to dzieki tym tabletkom ale oby tak juz zostalo. Na tyle dobrze sie czuje, ze dzis zaczelam prac ubranka. Jedno pranie juz wstawilam. Jest ladne sloneczko wiec fajnie wyschnie wszytko. Jeszcze z 4 prania przede mna dzis :). A potem prasowanie jakies no i chce posegregowac rzeczy, bo mam juz sporo wiekszych ciuszkow i musze to wszystko jakos ogarnac. A potem zobacze czogo mi jeszcze brakuje. Nie mam wogole jeszcze akcesoriow kosmetycznych i do karmienia.
Dziewczyny jakie kosmetyki kupujecie? z jakiej firmy i co? jakies oliwki czy balsamiki. Nie mam pojecia co na liscie zapisac. A laktator tez kupujecie?
Ja tez sama dzis w domku bo moj w pracy i bedzie dopiero pod wieczor.

Kasiona a jak Ty sie czujesz? jak Twoj humor? Mam nadzieje ze troszke lepszy. Mi sie poprawia nastroj jak przegladam ubranka. Nie moge sie doczekac az bede mogla moje szkraby przebierac :-)

czesc dziewczynki

Justella magnez sobie bierz, mnie tez skurcze łydek prześladowały a teraz biore magnez, jem duzo bananow i jest ok :)

Ja dzis kupilam wozek :D, bedzie gotowy za tydzien w piatek,twin two z matrix zobaczymy jak sie bedzie sprawowal :)

Aga Natalia jest wspaniałą mamusią...:)

Olis ja na skurcze tez mam nospe ktroa niewiele pomaga i luteine ale pod jezyk bo mi sie zaraz infekcje robia i na maxa mnie swedzi po tej luteinie dopochwowej. Takze to chyba taki standard ze zapisuja to na skurcze.
Fajnie ze wszystko ok z szyjka. Ja tez mam schizy zawsze czy tam wszystko sie trzyma.

Jedynka - zanim mi lekarz przepisał nospe f, sama sobie czasem brałam i pomagała do tego magnez i jest ok.

Hej mamcie.Ja was poczytuje ale jakos sily mibrak na pisanie.Leze clusienki czas,bo jak wstane bardzo sie zle czuje.Juz tak pozostanie do porodu.Jestem uziemiona..Wczoraj mialam znow ogromna migrene z aura,do tego sie wstraszylam bo najpierw zdretwiala mireka,potem twarz,nos,usta.Szybko mierzylismy cisnienie czy to nie wylew jakis czy co.Ale na szczeacie cisnienie mam wciaz niskie.Wiec leze bo jak wstaje to sie prawie przewracam.Ogolnie brzucho ciazy i samopoczucie do d..Ale jak poogladalm wczoraj fotki dzieciaczkow to dam jeszcze rade,co bym sama mogla sie chwalic.

Aga Natalia trzymaj sie koitko, oby tak dalej i ucaluj ode mnie maluszki.

Kasiona ja nie wiedzizlam ze do tandemu jane mona zamontowac foteliki matrix,myslalam ze tylko te rebel,normalne.Jak wozek otrymasz zrob focie i wstaw ;-)A u mnie zamontowane narazie foteliki,bo tez bede z nich korzystac.Z maxem mialam quinny buzz i tez na poczatku dlugo korzystalam tylko z fotelika;-) oto moj wozio z fotelikami:

Załączniki

• P1030318.JPG
    P1030318.JPG
    66,2 KB · Wyświetleń: 65
  • P1030316.jpg
    P1030316.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 64
  • P1030319.jpg
    P1030319.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 70
gastone bidulko, nie zazdroszcze samopoczucia..tez takie upaly macie?? twoj wózeczek jest super, bardzo mi sie podoba:) jak odbiore moj to oczywiscie wstawie foty :)

reklama
Do góry