reklama
ewka_111
Fanka BB :)
Margaret ale maluchy juz prawie 2 kg mają więc ten bezpieczny pułap jest "w zasięgu kilku dni" (a i błąd pomiarowy może być spory ). Czyli kolejna wizyta 9.05? Widzisz ja mam rozwarcie juz od równo 2 tyg i to na niespełna 2 palce ale jak to moja Pani prof powiedziała - to musi się zacząć skracać - inaczej nigdy by się nie urodziły
Co do jednokosmowkowej - to w 99% kończy się CC i wiem ze to nie tylko w Polsce. Kumpela w Anglii w styczniu rodziła dziewczynki - pełne 36 tyg CC( różnica między dziewczynkami równo 500g) ,druga w Irlandii tez tzw mono rodziła w 32+5 CC (różnica między chłopakami 500g - lekki tts). Znajoma w Polsce w 2014 rodziła dziewczynki równo 34 tc CC dziewczynki nie dość że identyczne to wagowo różniły się o jakieś 30g czyli nic
A ja będę chodzić do bólu - jeżeli oczywiście młoda się znów nie przekrecila a raczej nie, bo szykuje się SN
Co do jednokosmowkowej - to w 99% kończy się CC i wiem ze to nie tylko w Polsce. Kumpela w Anglii w styczniu rodziła dziewczynki - pełne 36 tyg CC( różnica między dziewczynkami równo 500g) ,druga w Irlandii tez tzw mono rodziła w 32+5 CC (różnica między chłopakami 500g - lekki tts). Znajoma w Polsce w 2014 rodziła dziewczynki równo 34 tc CC dziewczynki nie dość że identyczne to wagowo różniły się o jakieś 30g czyli nic
A ja będę chodzić do bólu - jeżeli oczywiście młoda się znów nie przekrecila a raczej nie, bo szykuje się SN
Ja byłam w takiej ciąży i urodziłam w 36tc przez cc ale proponowano mi poród siłami natury. Rodziłam w kwietniu i na moje pytanie ile kobiet w tym roku urodziło siłami natury bliźniaki, usłyszałam że jedna więc podziękowałam za bycie drugąU mnie jest jednokosmówkowa ale tyle co się od lekarza dowiedziałam, to pożal się boże.... powiedział, jedynie że niekoniecznie musi być cesarskie cięcie :/
Nietupska, przy jednym łożysku w trakcie porodu naturalnego istnieje bardzo duże ryzyko niedotlenienia drugiego malucha. A nikt nie przewidzi, czy pierwszy urodzi się szybciutko, czy będą jakieś problemy. Jeszcze kilka lat temu dopuszczano takie ciąże do porodów naturalnych, ale teraz się od tego zdecydowanie odchodzi - zbyt duże ryzyko i zbyt wiele już było tragedii przez to. U nas żaden lekarz w żadnym szpitalu nie podejmie się rozwiązania jednokosmówkowej ciąży sn, a dwukosmówkowe tylko w przypadku zdrowej i bezproblemowej ciąży przy ułożeniu główkowym obydwu dzieci.
Ja miałam cc przy porodzie córki ponieważ ułożona była przez prawie całą ciążę miednicowo + cholestaze + cukrzyca. I powiem że nawet jakbym mogła rodzic naturalnie to chyba bym się bała. CC juz znam wiem o co chodzi itp
...
Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom
...
reklama
Ewka_111 zgadzam się liczy się tylko to aby zdrowe pojawiły się na świecie. Resztę wytrzymamy
Podziel się: