reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja tez od początku ciąży bardzo dużo słodyczy jadłam - prawda że ja zawsze do słodyczy miałam słabość ale nie do tego stopnia. A teraz od ponad tygodnia to zjadłam chipsów za ostatnie chyba 5 lat.... jakaś masakra, jakiś potwór mnie dopadł. ... poprostu widzę chipsy i dosłownie się slinie... ja na 30 tc miałam +16 teraz trochę mniej choć jak tak dalej będę te paskudztwo jeść to szybko wróci te 16 i dojdzie kilka kolejnych ;) ale co tam dieta po wszytkim i będzie oki :p

Oj a ból pod żebrami w szczególności z prawej strony.... przeżywałam to już w poprzedniej ciąży ale trochę później a teraz no to już z 5-6 tyg odkąd prawa strona boli non stop czasami do tego stopnia ze aż oddechu nie da się złapać :(

reklama
No widzisz dlatego mówię że nie ma czego zazdrościć na szczęści mi teraz wszystko tylko w brzuch idzie i oby tak dalej :D Ewka ty też miewasz takie skurcze ciągnące w dół ? bo ja od tygodnia mam tak kilka w ciągu dnia, czasem dzień przerwy

Ja nie mam żadnych skurczy. U mnie cisza i spokój ale ja biorę aspargin 3x2. A te skurcze w dół ciągnące to masz przygotowujące szyjkę ;) stąd też pojawiło Ci się już lekkie rozwarcie i skróciła delikatnie szyjka. Wszystko idzie w dobra stronę ;) w pierwszej ciąży czułam te skurcze - w drugiej to skurcze zaczęłam czuć dopiero na porodowce a teraz zobaczymy - miałam trochę skurczy ok 20 tc a potem cisza ;) zobaczymy do kiedy :p

a widzisz bo ja przez ten tydzień jak wyszłam ze szpitala to nie brałam Asmagu może dlatego, bo mi nie mówili żeby brać a dziś na wizycie powiedział żeby brać 3xdziennie, a żelazo już odstawić. zobaczymy czy się unormuje może się uspokoją te skurcze bo brzuch się wtedy strasznie napina, twardnieje i jest takie delikatne ciągnięcie w dół.

Ja też mam szyjkę badań na każdej wizycie tj. co 2 tyg. Przeważnie palpacyjnie choć co jakiś czas przy pomocy usg. Ostatnio na połówkowym miała 4,8cm. My chłopca nazwiemy Iwo a z imieniem dla dziewczynki się cały czas wahamy...
Ewa zdrówka! Żeby Cię jednak nie dopadło i żeby dzieciaki szybko wyzdrowiały.
Mój synek to Iwek, córeczka Igunia, najstarszy zaś Igor. Jak to mówi mój mąż: Kiedy podrosną będziemy wołać "wszyscy na I do domu" hehe

Dziewczyny mam do was pytanie Wiem że dobrze liczę tygodnie ciąży co do dnia zresztą sprawdzam na necie i się zgadza a na każdej wizycie lekarz na tym swoim kółku odejmuję mi kilka dni strasznie mnie to wkurza bo jak jestem w 28 tyg to to jego kółko pokazuje 27 też tak macie?

Ewcik a z usg tez ci tak równo wychodzi? Moje są zdecydowanie przesunięte bo aż o 14 dni ( nie ma to jak zajść dzień przed okresem z bliźniakami :) ) wiec termin bierzemy z wielkości dzieci a nie od ostatniej miesiączki.

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ewcik bo lekarz liczy tygodnie skończone nie te które biegną.

Przykład.
jesteś w 27+4 dla lekarza to jest 27 skończonych tygodni a nie 28 tak jak mówimy....

eiktkw7i1lgslap3.png

Do góry