reklama
kalinka_77
Aktywna w BB
25 tyg.+2 dni. Dostaję ciagle ochrzan, że za mało, ale mimo starań nie jestem w stanie więcej. Na początku miałam mega mdłości, więc i apetyt mniejszy, a teraz cholestaza i przez ostatnie 3 tygodnie dieta wątrobowa. Wyniki się poprawily po lekach, już nie muszę mieć takiej ścisłej tej diety, ale nadal muszę uważać co jem. Chłopaki za to rosną jak na drożdżach - w czwartek na usg mieli wagę 801 i 822 g.
Ja w środę mam wizytę wiec zobaczę ile moje urosły...o ile będę mieć usg...bo miałam półtorej tyg temu to miały po 550gram...25 tyg.+2 dni. Dostaję ciagle ochrzan, że za mało, ale mimo starań nie jestem w stanie więcej. Na początku miałam mega mdłości, więc i apetyt mniejszy, a teraz cholestaza i przez ostatnie 3 tygodnie dieta wątrobowa. Wyniki się poprawily po lekach, już nie muszę mieć takiej ścisłej tej diety, ale nadal muszę uważać co jem. Chłopaki za to rosną jak na drożdżach - w czwartek na usg mieli wagę 801 i 822 g.
Ja mam na te same tyg 13 kilo do przodu .. Tm twoje 5 to naprawdę mało
kalinka_77
Aktywna w BB
Patuska póki lekarz mówi, że wszystko w normie, to nie ma sie czym przejmować, natura sama reguluje pewne sprawy. Lekarze mają siatki centylowe na kazdy tydzień ciąży i tam są całkiem spore widełki. To samo z wagą, przecież ani Ty nie możesz sie głodzić ani ja obżerać 13 kg to wcale nie tak dużo, jak się dzieciaczki urodzą to wszystko spalimy Mi się spalanie przyda, bo przed ciąża przez te wszystkie hormony do in vitro trochę kg mi przybyło.
a to mój prawie 24 tydzień co prawda zjadłam zupę, ale przed jedzeniem niewiele mniejszy
Ja dziś po usg - chłopaki podobnej wielkości. Poza tym u jednego więcej wód owodniowych ale nie jakoś drastycznie. Szyjka 3 cm - w końcu się doczekałam badania, lekarz zdziwiony, że do tej pory nikt nie badał. No ale tak to jest jak ciąże prowadzi kto inny a usg co 2 tygodnie też u innych lekarzy.
Jeden główkowo, drugi poprzecznie.
Ja dziś po usg - chłopaki podobnej wielkości. Poza tym u jednego więcej wód owodniowych ale nie jakoś drastycznie. Szyjka 3 cm - w końcu się doczekałam badania, lekarz zdziwiony, że do tej pory nikt nie badał. No ale tak to jest jak ciąże prowadzi kto inny a usg co 2 tygodnie też u innych lekarzy.
Jeden główkowo, drugi poprzecznie.
Załączniki
margaret870
Fanka BB :)
Ale ładnie wyglądacie dziewczyny, dobrze niech brzucholki rosną.
My po badaniu zostajemy kolejny tydzień, szyjka 24mm, maluchy dalej jeden poprzecznie,drugi główkowo.
Waga 1600g, 1640g, 30tc skończony i sterydy zaczęli podawać na wszelki wypadek gdybym się miała przed 34 rozwiązac ale im dłużej tym lepiej. Tak więc narazie czekamy :-)
My po badaniu zostajemy kolejny tydzień, szyjka 24mm, maluchy dalej jeden poprzecznie,drugi główkowo.
Waga 1600g, 1640g, 30tc skończony i sterydy zaczęli podawać na wszelki wypadek gdybym się miała przed 34 rozwiązac ale im dłużej tym lepiej. Tak więc narazie czekamy :-)
margaret870
Fanka BB :)
Ewa czekam na info ile u ciebie teraz po badaniu;-) pewnie już częściej masz wizyty ;-)
reklama
Podziel się: