reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
To moje pierwsze dzieci. Ruch zaczęłam czuć dosyć wcześnie bo w 16 tygodniu ale najpierw córkę było to jakby musniecia ogona ryby potem synuś zaczął tak robić

Witam tez bede mama bliźniąt, moje to jednojajowe jednokosmowkowe Dwuowodniowe. jak sie czujecie i który tydzień ? :)
Witaj! Ja juz w 22 tc ciąża bliźniacza dwuowodniowa dwukosmówkowa

Para

W którym tygodniu poczułaś ruchy ? I czy to twoja pierwsza ciąża ?

Ja juz od 15 tc czułam pierwsze smyranie.
Przy bliźniakach to różnie jest. I dużo zależy od położenia łożyska.

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Ja juz sie doczekać nie moge az poczuje ruchy :)
To jest tez moja poerwsza ciaza. Dowiedziałam sie ze blizniaki przy 1 usg w 12 tygodniu. Dopiero co oswoiłam sie z myślą ze jestem w ciąży i bede miała dziecko a tu nagle szok bo jest ich 2:) ale teraz sie cieszę tylko martwię sie jak ja dam rade i jak ich ropoznam hehe

Ciagle sie zastanawiam nad pokojem dla nich powiedz mi czy beda twoje w jednym łóżeczku cxy osobno? Ja myślałam, ze na początku beda razem a pozniej złożymy 2 łóżeczko i beda oddzielnie.

Ja sobie wymyśliłam że ma początku będą w jednym ale drugie złożymy od razu i ustawimy na nim przewijak i bedzie łatwiej ogarnąć przewijanie

My będziemy mieć dwa łóżeczka od razu. Zobaczymy jak maluchy będą chciały spać. Chcemy zbudować dla każdego z nich swoją małą przestrzeń...mimo że bliźnięta to jednak dwie osoby. Ale myślałam jak Kachna ze najpierw razem a na drugim przewijak albo ewentualnie kiedy jedno będzie spać a drugie grandzic żeby sobie nie przeszkadzały. W każdym razie dwa łóżeczka.

Ty w 12tc ja w 6 dowiedziałam się w ogóle o ciąży pojedynczej z taką się oswoilismy po 4 latach walki a w 8 trafiłam do szpitala a tam mówia ze będzie dwójką [emoji3] To był hardcore

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

U nas bliźnięta to efekt 7 letniego leczenia i dopiero 3 in vitro się udało, po cichu liczyliśmy na bliźnięta bo lekarz podał mi dwa zarodki. NO I SIĘ UDAŁO.

reklama
U nas decyzja o in vitro zapadła we wrześniu. w styczniu mieliśmy się zgłosić do kliniki i przystąpić do procedury. A tu taka niespodzianka nie dość ze naturalnie to jeszcze dwójką...

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Do góry