reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
U mnie na połówkowych jeden pozował elegancko, a drugi wstydliwy, bo jak się na początku obrócił i zasłonił, to ciężko mu było cokolwiek pomierzyć, a zdjęciu nie wspominając nawet ;)

Ja na ostatniej wizycie pytałam o profilaktyczne założenie passera to moja lekarka była temu przeciwna. Mówiła, że to już ostateczność. Powiedziała, że powodują infekcje i mogą przyczynić się do odejścia wód o dyskomforcie nie wspominając. Także muszę mieć tylko nadzieję, że przy kolejnej wizycie będzie wszystko ok.

Justa ale nie masz terminu? Czekasz aż się zacznie?
W piątek w końcu mam wizytę to może się dowiem o jakimś terminie a jak nie to sama zapytam.
Ogólnie gdyby się zaczęło to mam godzine jazdy do szpitala w którym teraz leżałam, z czego mąż ma pół godziny żeby dojechać z pracy jeszcze.

Ewka ładną wagę mają Twoje maluchy :)

Ja na ostatniej wizycie pytałam o profilaktyczne założenie passera to moja lekarka była temu przeciwna. Mówiła, że to już ostateczność. Powiedziała, że powodują infekcje i mogą przyczynić się do odejścia wód o dyskomforcie nie wspominając. Także muszę mieć tylko nadzieję, że przy kolejnej wizycie będzie wszystko ok.
Ale o jakim dyskomforcie mowa? Ja mam założony i przecież jego w ogóle nie czuc bo to jego zadanie....
Infekcje tak może spowodować bo to ciało obce ale nie częściej niż gdyby go nie było...a odejście wód?pierwsze słyszę. Po to on jest żeby nie doszło do przed wczesnego porodu.
Dziwne podejście lekarza.

Szyjka może skrócić się w ciągu kilku dni do długości gdzie np peesar nie będzie możliwy do założenia i zostanie szew który powoduje że zostaje leżenie plackiem. Przy peesarze można chodzić sprzątać itd.

No cóż co lekarz to inne opinie i praktyki. Ja mam...nie narzekam wręcz odwrotnie jestem spokojna. Infekcji póki co nie było żadnej... oby tak dalej.

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Mam pytanie czy któraś z was ma lub planuje kupić poduszkę klinową dla niemowląt? Mi ostatnio położna doradziła i zastanawiam się. Jakie są wasze opinie?

Tak się dobrze czułam ostatnie dni, a dziś jakaś maskara, brzuch ciężki i mam wrażenie ze dziś dwa razy większy, w dodatku co chwile twardnieje, w pachwinie ciągnie ze aż noga ruszyć ciężko, nic tylko jechać i rodzic :/ w dodatku leżeć to już nie wiem jak, a najgorzej wstac- ból w okolicach pęcherza i pachwinach nie pozwala przez kilka kroków złapać pionu....

reklama
Margaret moje dzieci mają standardowo włożone poduszki klinowe pod materacyk, (choć najbardziej się to przydaje w momencie kataru ;) ) tyle ze moje dzieci nie śpią na poduszkach, tylko na płasko na tym klinie.

Do góry