reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Też planuje je kupić :)
A co do wstawania to znam ten ból, najgorzej w nocy jak idę pokulona to uważam zeby głową nie przydzwonić w drzwi :p

reklama
Ja na calej długości łóżeczka, gdy dzieci spały razem, włożyłam zwinięty ręcznik
Złożony ale w jaki sposób? Po długości na dwa czy na więcej?

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Witaj mamadla2 U mnie obecnie zaczął się 30 tydzień ale ostatnio miałam duże problemy bo dzieci chciały już się urodzić i dwa tygodnie była walka o zatrzymanie Porodu którego nie czułam. Wtloczyli w nas mnóstwo leków i założono mi szew McDonalda. Teraz lezymy w domu. Mam nadzieję, że wytrxymamy do 36 tygodnia.

Witaj mamadla2 ☺
U mnie dziś zaczął się 36 tc także już coraz bliżej końca. U mnie ciąża dwuowodniowa dwukosmówkowa. Prawdopodobnie parka :D
W 33tc trafiliśmy do szpitala na póltora tygodnia ze względu na zagrożenie przedwczesnym porodem. Skurcze występowały dosyć często co 7-9 minut ale nie były bolesne. Na ktg dochodziło do 90% Dostałam sterydy na płucka i inne leki. I powstrzymywali skurcze przez 96 godzin - podawali atosiban, gdzie nie mogłam wstawać tylko leżeć. Na szczęście unormowało się i jesteśmy od półtora tygodnia w domu. Leże ale jest coraz ciężej
A Ty mamadla2 w którym tygodniu jesteś? Jak się czujesz?

Kachna wierze że dacie radę do 36 tc. Trzymam kciuki ☺ odpoczywaj będzie dobrze :)

Hej @kachna84 i @Justa_podwójne szczęście
Trzymam za was kciuki aby wszystko skończyło sie dobrze :)
Ja jestem właśnie w 15 tygodniu i jest wszystko dobrze, od kilku dni boli mnie strasznie głowa ale moze to przez ciśnienie nie wiem. U mnie prawopodobnie dziewczynki ale nie jest to jeszcze 100% wizytę mam 30 marca i mam nadzieje juz lekarz potwierdzi :)

reklama
Do góry