reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
To moje pierwsze dzieci. Ruch zaczęłam czuć dosyć wcześnie bo w 16 tygodniu ale najpierw córkę było to jakby musniecia ogona ryby potem synuś zaczął tak robić

Witam tez bede mama bliźniąt, moje to jednojajowe jednokosmowkowe Dwuowodniowe. jak sie czujecie i który tydzień ? :)
Witaj! Ja juz w 22 tc ciąża bliźniacza dwuowodniowa dwukosmówkowa

Para

W którym tygodniu poczułaś ruchy ? I czy to twoja pierwsza ciąża ?

Ja juz od 15 tc czułam pierwsze smyranie.
Przy bliźniakach to różnie jest. I dużo zależy od położenia łożyska.

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Ja juz sie doczekać nie moge az poczuje ruchy :)
To jest tez moja poerwsza ciaza. Dowiedziałam sie ze blizniaki przy 1 usg w 12 tygodniu. Dopiero co oswoiłam sie z myślą ze jestem w ciąży i bede miała dziecko a tu nagle szok bo jest ich 2:) ale teraz sie cieszę tylko martwię sie jak ja dam rade i jak ich ropoznam hehe

Ciagle sie zastanawiam nad pokojem dla nich powiedz mi czy beda twoje w jednym łóżeczku cxy osobno? Ja myślałam, ze na początku beda razem a pozniej złożymy 2 łóżeczko i beda oddzielnie.

Ja sobie wymyśliłam że ma początku będą w jednym ale drugie złożymy od razu i ustawimy na nim przewijak i bedzie łatwiej ogarnąć przewijanie

My będziemy mieć dwa łóżeczka od razu. Zobaczymy jak maluchy będą chciały spać. Chcemy zbudować dla każdego z nich swoją małą przestrzeń...mimo że bliźnięta to jednak dwie osoby. Ale myślałam jak Kachna ze najpierw razem a na drugim przewijak albo ewentualnie kiedy jedno będzie spać a drugie grandzic żeby sobie nie przeszkadzały. W każdym razie dwa łóżeczka.

Ty w 12tc ja w 6 dowiedziałam się w ogóle o ciąży pojedynczej z taką się oswoilismy po 4 latach walki a w 8 trafiłam do szpitala a tam mówia ze będzie dwójką [emoji3] To był hardcore

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

U nas bliźnięta to efekt 7 letniego leczenia i dopiero 3 in vitro się udało, po cichu liczyliśmy na bliźnięta bo lekarz podał mi dwa zarodki. NO I SIĘ UDAŁO.

reklama
U nas decyzja o in vitro zapadła we wrześniu. w styczniu mieliśmy się zgłosić do kliniki i przystąpić do procedury. A tu taka niespodzianka nie dość ze naturalnie to jeszcze dwójką...

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Do góry