reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Aha spoko ;-)
Dziewczyny jak się czujecie? Mnie jeszcze trzymają, wyniki się poprawiają ale z racji że bliźniaki to chcą być pewni że jest ok

No właśnie dziewczyny jakie wieści? Margaret juz napisała, a Iguana? Kachna? Justa? Co tam u Was? Co się dzieje? Mam nadzieje ze póki co cały czas cisza i spokoj

Dziewczyny z wawy. Swietny lekarz od ciaz mnogich dr Piekarski. Ja rodzilam przez cc w 36.6 tyg. Cc planowana na 37.1 ale chlopaki chcieli wystraszyc matke na halloween. Ciaza dwuowodniowa dwukosmowkowa oprocz gigant mdlosci i wymiotow do 20 tyg i ostatnich dwoch tyg w szpitalu bo sie wystraszylam przepowiadajacych nie mialam innych atrakcji. I polecam poród w szpitalu Orlowskiego moze warunki slabe ale opieka nad dziećmi genialna i to nie tylko do wypisu. Do tej pory mamy kontrolę i nad nami czuwa swietna neonatolog.

Tak, ja rodzilam w Orlowskim na Czerniakowsiej i zgadam sie ze opieka nad dziecmi super, szczegolnie wczesniakami. IIIst referencyjnosci, dobre przygotowanie do ratowania nawet maluchow z 26tc. Ale opieka poporodowa - ech szkoda gadac. Za to patologia rewelacja. B. dobrze wspominam te 4 tygodnie przelezane tam. No i tutaj tez jest tak, ze po cc od razu dostaje sie blizniaki a to jest nadludzki wysilek po operacji zajmowac sie na full dziecmi.

Opieka poporodowa hmm tez zalezy na kogo sie trafi ja bylam mega zdeterminowana ze dzieciom ma byc jak najlepiej ja sobie poradzę. Dr Jastrzab jest spoko, polozne rozne. Ja troszke przycwanilam bo pierwszej nocy nie dalam sobie wyjac cewnika wiec dzieci zabraly na noc dostawalam tylko na karmienie. Pozniej pytaly czy sobie poradze i przepraszaly ze nie moga pomoc ale mieli sajgon na neonatogii to byl tydzień bardzo trudnych porodów i mialy rece pelne roboty. Na drugi dzien wzięłam sie w garść i bylo juz niezle:) mimo wszystko szpital ma duzo wiecej zalet niz wad

Lezymy w trojpaku. Nie chcą mnie badać żeby nie podróżniać macicy prawdopodobnie będzie jutro badanie. Na KTG wyszły skurcze ale ich nie czuję.

Kachna To dobrze ze cały czas razem! Trzymam cały czas łapki by ten stan trwał jak najdłużej. A jak się ogólnie czujesz?

reklama
Kachna, kciuki zaciśnięte i u mnie!

@nietupska ja mam taką samą ciążę jak Ty i też dwóch chłopaków, jestem w 20tyg. U mnie wszystko w porządku, na razie nie ma żadnych objawów TTTS, rosną równo, ale wiadomo - trzeba kontrolować. Mi powiedzieli, że przy jednokosmówkowej prawie zawsze robi się cesarkę.

Do góry