reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ja wczoraj miałam wizytę i szyjka mi się skróciła do 24 mm, jeszcze 3 tygodnie temu była 38 mm. Lekarz powiedział że możliwe że skończy się cc i szybciej mnie skieruje do szpitala, do którego mamy ponad 60 km :hmm:
Przepisał mi nospe forte 80mg i dalej mam stosować luteine 100. A ja jeszcze nie mam wyprawki :szok:

reklama
Justa ja od 20tyg mam taka szyjkę do tego bardzo miekka i rozwarcie na 1cm, a dzisiaj zaczynam 31tc. Tez mam szpitala 80km ale cc dopiero jak zaczną sie skurcze, boje sie ze nie zdążę, ale no cóż. Trzymam kciuki wszystko będzie dobrze :)

Kupiłam pierwsze pampersy new baby-dry "1" 2-5 kg i zastanawiam się czy nie kupić pampers newborn premium care są " 0 " i "1" może takie będą lepsze na sam początek? Jak uważacie?

Wiem nie powinnam panikować bo to się zdarza ale jak usłyszałam to jednak przerażenie.
Aniu troche mnie pocieszyłaś :)
A jak się czujesz? Caly czas leżysz czy kręcisz sie po domu i coś robisz?
Tobie Aniu i innym mamuśkom życzę żeby maluszki siedziały w brzuszku jak najdłużej :)

Justa-podwójneszczęście nie wiem w którym tc jesteś i jaka jest szacowana waga maluszków ale mogę Ci powiedzieć, że moje dzieci urodziły się z wagą 2050g i 2075g w 36tc i używałam 0 pampers newborn premium care. Były sporo za duże. Używałam ich ok 1 miesiąca.

Justa mam w domu 4letnia córkę wiec trochę chodze po diny, ale takie spacery to ostatni raz bylam przed świętami. :)
w sumie to ja tez mam 1 pampersy,

Mam pytanie dotyczące wyprawki :) kiedy zaczęłyście kompletować? tzn w którym tyg byłyście, a jeśli chodzi o ubranka to jakie rozmiary? wiem ze to podwójne wyzwanie więc chcę się dobrze przygotować :)

Justa-podwójneszczęście nie wiem w którym tc jesteś i jaka jest szacowana waga maluszków ale mogę Ci powiedzieć, że moje dzieci urodziły się z wagą 2050g i 2075g w 36tc i używałam 0 pampers newborn premium care. Były sporo za duże. Używałam ich ok 1 miesiąca.

Ja kończę 29 tydzień. Wczoraj lekarz nie podał mi wagi bąbelków, bo strasznie się kręciły. W 25 tygodniu miały 740g i 840g.

Adb7 dzięki ☺ to jednak kupie też te "0" różnie bywa.

Margaret
U mnie 29 tydzień i wyprawkę dopiero zaczynam kompletować. Ciuszków nowych i starych już trochę mam. Pampersy, chusteczki, waciki i to tyle. Dla siebie jeszcze nic.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie zaczęłam w ogóle. Wszystko sprawił mąż z teściowa jak byłam w szpitalu po porodzie. Jedynie zamówiłam i odebrałam wózek, ale wtedy byłam już umówiona na cc, odebrałam go 3 dni Przed pójściem do szpitala.

Do góry