reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja wczoraj miałam wizytę i szyjka mi się skróciła do 24 mm, jeszcze 3 tygodnie temu była 38 mm. Lekarz powiedział że możliwe że skończy się cc i szybciej mnie skieruje do szpitala, do którego mamy ponad 60 km :hmm:
Przepisał mi nospe forte 80mg i dalej mam stosować luteine 100. A ja jeszcze nie mam wyprawki :szok:

reklama
Justa ja od 20tyg mam taka szyjkę do tego bardzo miekka i rozwarcie na 1cm, a dzisiaj zaczynam 31tc. Tez mam szpitala 80km ale cc dopiero jak zaczną sie skurcze, boje sie ze nie zdążę, ale no cóż. Trzymam kciuki wszystko będzie dobrze :)

Kupiłam pierwsze pampersy new baby-dry "1" 2-5 kg i zastanawiam się czy nie kupić pampers newborn premium care są " 0 " i "1" może takie będą lepsze na sam początek? Jak uważacie?

Wiem nie powinnam panikować bo to się zdarza ale jak usłyszałam to jednak przerażenie.
Aniu troche mnie pocieszyłaś :)
A jak się czujesz? Caly czas leżysz czy kręcisz sie po domu i coś robisz?
Tobie Aniu i innym mamuśkom życzę żeby maluszki siedziały w brzuszku jak najdłużej :)

Justa-podwójneszczęście nie wiem w którym tc jesteś i jaka jest szacowana waga maluszków ale mogę Ci powiedzieć, że moje dzieci urodziły się z wagą 2050g i 2075g w 36tc i używałam 0 pampers newborn premium care. Były sporo za duże. Używałam ich ok 1 miesiąca.

Justa mam w domu 4letnia córkę wiec trochę chodze po diny, ale takie spacery to ostatni raz bylam przed świętami. :)
w sumie to ja tez mam 1 pampersy,

Mam pytanie dotyczące wyprawki :) kiedy zaczęłyście kompletować? tzn w którym tyg byłyście, a jeśli chodzi o ubranka to jakie rozmiary? wiem ze to podwójne wyzwanie więc chcę się dobrze przygotować :)

Justa-podwójneszczęście nie wiem w którym tc jesteś i jaka jest szacowana waga maluszków ale mogę Ci powiedzieć, że moje dzieci urodziły się z wagą 2050g i 2075g w 36tc i używałam 0 pampers newborn premium care. Były sporo za duże. Używałam ich ok 1 miesiąca.

Ja kończę 29 tydzień. Wczoraj lekarz nie podał mi wagi bąbelków, bo strasznie się kręciły. W 25 tygodniu miały 740g i 840g.

Adb7 dzięki ☺ to jednak kupie też te "0" różnie bywa.

Margaret
U mnie 29 tydzień i wyprawkę dopiero zaczynam kompletować. Ciuszków nowych i starych już trochę mam. Pampersy, chusteczki, waciki i to tyle. Dla siebie jeszcze nic.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie zaczęłam w ogóle. Wszystko sprawił mąż z teściowa jak byłam w szpitalu po porodzie. Jedynie zamówiłam i odebrałam wózek, ale wtedy byłam już umówiona na cc, odebrałam go 3 dni Przed pójściem do szpitala.

Do góry