reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Co do rozmiarów ciuszków to z doświadczenia wiem ze to bardzo różnie bywa. Córka urodzona 3240 i 57 cm to rozm 56 nosiła max 2 tyg, następne dwa tyg 62 i dopiero 68 nosiła dłużej bo prawie pół roku ale za to syn urodzony 3160 i 56 długi ' rozm 56 nosił dobre 2-3 miesiące a 62 kolejne 3 - rósł spokojnie i powoli i nadal tak ma ;)

Zatem szykując sobie wyprawki poszykujecie sobie po 5 kapletow (typu body i polspiochy, czy koszulka i spioch) z rozmiaru 50, 56 i 62 na dziecko a potem dokupywac to czego brakuje, w co nam się wygodnie dzieci ubiera.

reklama
Kachna ja juz mam 9 kg a w obwodzie juz 95 :( ale ostatnio mam wrażenie ze mi brzuch zmalał - czyli idę w masę, a od początku tylko brzuch mi rósł :(

Mi poszło wszędzie : dupa, nogi jak grube parówki ręce też zgrubialy. Trochę mi już nogi puchną bo buty dużo ciemniejsze mi się zrobiły.

No mi póki co tylko do przodu szlo bo cały czas nosiłam biodrowki sprzed ciąży ale ostatnio przesłałam się już w nie dopinac :(
A siostra co idzie również mną (ale w pojedynczej ciąży) ma 2 kg na plusie - i gdzie tu sprawiedliwość :( ;(

Chcialabym w to wierzyć. Niestety należę do tego małego procenta kobiet które po porodzie pomimo karmienia nie gubią na wadze. Trzeba będzie znów zastosować jakaś dietę by cieszyć się figura sprzed ciąży.

U mnie + 10 kg (29 tc) pewnie później kg jeszcze więcej przybędzie ale ja się nie przejmuje. Jak na razie nic nie kupowałam z odzieży ciążowej. Fakt że teraz najlepiej chodzi mi się w legginsach albo spodniach z gumką które mam sprzed ciąży.
Ważne żeby bąbelki siedziały w brzuszku jak najdłużej :)
W brzuchu ok.105 cm
Wczoraj mąż szybciej wrócił z pracy to wziął się za porządki w papierach :biggrin2:uporządkowaliśmy i zyskaliśmy 2 szafki, jeszcze ja ciuchy przejrze i będzie więcej miejsca na ciuszki bo nie mam gdzie pochować.
Muszę się wziąść dziś w końcu za zamawianie łóżeczek i wyprawki i jeszcze stos prania. Na szczęście mama pewnie mi poprasuje :wink:

A ja chybs zaczęlam tracić na wadze na początku mialam co miesiąc 1 kg do przodu przez pierwsze 3 później było stop i teraz 2 w dół od ostatniej wizyty minęło 2 tyg. 17 mam kolejną i to już będzie po 22 tyg. Staram się jeść normalnie nie odmawiam sobie raczej niczego, tylko ostatnio po problemach z zaparciami trochę bardziej pilnuję co jjem. Przed ciążą nie byłam szczupła i miałam tu i ówdzie więcej ciała więc to może dlatego?

Ja w ciąży z bliźniakami startowalam z waga 63 kg. Później schudłam do 59 kg z powodu silnych mdłości. Waga końcowa to 73, które po porodzie momentalnie zamieniły się w 65, szybko zjechalam do 59, później niestety znowu przytyłam gdy przestałam karmić. W ciąży pojedynczej przytyłam 16 kg, aczkolwiek startowalam z 48 kg. Także chyba im mniej się waży na początku tym więcej się przytyje. Choć może nie ma na to reguły.

reklama
Do góry