reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Justyna - mi twardnial brzuch od ok 24tc kilkanaście razy dziennie. Nawet do toalety wyjsc to było wyzwanie bo mi się od razu napinal i szałam zgarbiona jak stara baba. Wtedy leżałam, mialam brac duzo magnezu, duzo wody pic. Luteiny juz chyba wtedy nie bralam.

Ja stosuje luteine od samego początku i będę ją stosować do samego końca ( obecnie 20 T. C. ) luteina to ptogesreron czyli lek podtrzymujacy ciszę. Ja przyjmuje jeszcze po 6 tabletek magnezu dziennie żeby nie mieć skurczu mięśni a ty przyjmujesz magnez

Dziękuję dziewczyny, dopiero teraz, z domu, po całym zamieszaniu mogę zdać relację. W poprzednią sobotę zaczęły mi się skurcze, pojechałam na izbę przyjęć, ale nic się nie dzieje. Jednak zdecydowali położyć mnie na obserwację. W ciągu 6 godzin skurcze, rozwarcie, rodzę po prostu. Dostałam leki i wytrzymałam jeszcze do poniedziałku, a w poniedziałek zapadła decyzja o pilnym cc ze względu na to, że Piotruś był już bardzo nisko. Moim zdaniem ratował brata owiniętego pępowiną

Na dziś nadal są w inkubatorkach, od wczoraj oddychają samodzielnie, jedzą coraz więcej. Są oczywiście najpiękniejsi i idealni dla swojej mamy. :)

Cześć dziewczyny!
Po pierwsze gratulacje dla Wszystkich świeżo upieczonych Mam - a jest tu dość duża grupa.
Czy mogę się do Was przyłączyć? Jestem w 3 ciąży ( ale pierwsza blizniacza) i nie powiem ale napawa mnie ona sporym przerażeniem. Ogólnie wszystko jest dobrze. Jedynie co to na ostatnim badaniu w poniedziałek położna mnie trochę postraszyla- to ze nie mam nosić jeansów, nie glaskac brzucha, nie dotykać cyckow... i coś tam jeszcze. Jak to wygląda u Was??

Ewka witaj! Trochę się zszokowałam tymi jeansami - jakie to ma znaczenie. O ile będą ciążowe i nie uciskające brzuszka to noś co chcesz. Jaka to ciąża, jedno czy dwukosmówkowa?
Po cesarce czuję się dobrze, zresztą myśli mam zaprzątnięte moimi chłopakami. W piątek mnie wypisali. Dojeżdżam codziennie do szpitala.

AliaMaris życzę Ci byś miała szybko zdrowych chłopców w domku. Wiem ze taka rozłąka nie jest łatwa zarówno fizycznie jak i psychicznie. Jedno co mogę Ci doradzić (wiem ze to nie latwe) ale skorzystaj z tej sytuacji i się wyśpij - zregenerować siły. Jak w końcu będziecie razem to sen bedzie na wagę złota. A w którym tyg urodziłas?

A te jeansy to właśnie ciążowe - w poprzednich ciążach nosiłam - prawda że te z poprzednich mi są póki co mocno za duże (mocno schudłam po ostatniej ciazy) - ale typowe z hm z tym wysokim pasem. Położna stwierdziła ze nie powinnam ich nosić bo mimo wszystko w jakiś tam sposób uciskaja i mogą prowokować skurcze

reklama
A ciąża u mnie dwujajowa dwykosmowkowa czyli ta taka najbardziej bezpieczna ;)

A powiedzcie mi jak u Was z kilogramami? Bo ja jestem przerażona - po pierwsze jestem wiecznie głodna :( a po drugie mam już 7 kg na plusie a to dopiero 18 tc (w pierwszej ciąży 14 a w drugiej 12 a teraz?!?!?) ?

Do góry