reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć dziewczyny!
Po pierwsze gratulacje dla Wszystkich świeżo upieczonych Mam - a jest tu dość duża grupa.
Czy mogę się do Was przyłączyć? Jestem w 3 ciąży ( ale pierwsza blizniacza) i nie powiem ale napawa mnie ona sporym przerażeniem. Ogólnie wszystko jest dobrze. Jedynie co to na ostatnim badaniu w poniedziałek położna mnie trochę postraszyla- to ze nie mam nosić jeansów, nie glaskac brzucha, nie dotykać cyckow... i coś tam jeszcze. Jak to wygląda u Was??

tez nie moglam glaskac brzucha, bo podobno moze wywolac skurcze.
Generalnie trzeba na siebie uwazac, bo to ciaza podwyzszonego ryzyka. Powodzenia!

reklama
Cześć dziewczyny!
Po pierwsze gratulacje dla Wszystkich świeżo upieczonych Mam - a jest tu dość duża grupa.
Czy mogę się do Was przyłączyć? Jestem w 3 ciąży ( ale pierwsza blizniacza) i nie powiem ale napawa mnie ona sporym przerażeniem. Ogólnie wszystko jest dobrze. Jedynie co to na ostatnim badaniu w poniedziałek położna mnie trochę postraszyla- to ze nie mam nosić jeansów, nie glaskac brzucha, nie dotykać cyckow... i coś tam jeszcze. Jak to wygląda u Was??

tez nie moglam glaskac brzucha, bo podobno moze wywolac skurcze.
Generalnie trzeba na siebie uwazac, bo to ciaza podwyzszonego ryzyka. Powodzenia!

Ja też jestem zaszokowana tym jak mi kilogramy wyskakują teraz 20 tydzień I tez już 7 kg a wcale się nie obrzeram. Przez pierwsze 4 miesiące nawet słodyczy nie jadłam bo wcale nie miałam ochoty. Też się boję co będzie dalej ale chyba bardziej od dodatkowych kilogramów boję się rozstępów.

Ja to rozstępy juz mam po pierwszej ciąży :( i jakoś juz się do nich przyzwyczaiłam - a niestety mam na całym brzuchu dookoła pępka, ale jest to moja pamiątka ;) czasem nawet potrafię stwierdzić że jestem z nich dumna - bo jestem mamą ;)

Hurra!!! Działa interneto w szpitalu i mogę popisać z laptopa, bo z tel coś nie idzie.
No więc witamy się już w szerszym gronie na tym świecie
icon_biggrin.gif
Jestem prze szczęśliwa.
Jak zapewne wiecie zameldowałam się w środę w szpitalu, planowana cesarka w czwartek rano ale o 00.30 poczułam mocny skurcz i ogromne parcie na pęcherz, nim doszłam do łazienki odeszły mi wody i ogarnął strach, że to JUŻ!!! Szybko na stół i o 1.25 przyszła na swiat Hanna 2200g a o 1.27 Zofia 2700g. Kokoszki oddychają od początku same. Pierwsza doba po cc tragiczna ale z każdym dniem co raz lepiej, od wczoraj mam Kokoszki cały cza przy sobie , bo zaczęłam wstawać i chodzić. Po pierwszym cięciu szybciej doszłam do siebie i mogłam zajmować się Izabelą (dziwię się, że niektóre kobiety wybieraja cc na życzenie)
Nestety Kokoszki maja niedobory wapnia i magnezu, dziś były na ostatniej mam nadzieję kroplówce, jutro pobiorą krew i zrobią usg przez ciemiączkowo i jesli wszystko będzie git jutro wychodzimy do domu, więc proszę trzymajcie za nas kciuki.

Ja stosuje luteine od samego początku i będę ją stosować do samego końca ( obecnie 20 T. C. ) luteina to ptogesreron czyli lek podtrzymujacy ciszę. Ja przyjmuje jeszcze po 6 tabletek magnezu dziennie żeby nie mieć skurczu mięśni a ty przyjmujesz magnez

Magnez z B6 Mama biorę ale tylko tabletkę dziennie tak mi w aptece powiedział farmaceuta. Jakiś czas temu miałam skurcze w lydce i oko mi drgało, jak powiedziałam lekarzowi to powiedział że mam kupić najbardziej popularny i tyle nawet nie powiedział ile brać. W lutym mam wizytę to go zapytam. Jak będą mocne skurcze to mam nospe brać.

Ja miałam straszne skurcze mięśni oko to mi cały czas latalo i mija lekarka kazała mi brać magnez maksymalnie do 6 tabletek dziennie i tak biorę ponieważ mniejsza ilość nic nie dawała. Biorę 3 asparginy to magnez z potasem i 3 magnezy z Wit. B6. A nawet teraz zdąży mi się jeszcze pojedynczy Skórcz jakiegoś mięśnia ale to bez porównania do tego co było.

reklama
Same dobre wiadomości. Ja wczoraj byłam prywatnie na usg żeby sprawdzić czy wszystko dobrze z bąbelkami nawet filmik mamy . Najważniejsze że rozwijają się córcia waży 747g a synek 835g (26 tydzień), serca i inne narządy ok i jestem spokojna
AliaMaris gratulacje :) niech wszystko będzie dobrze żebyś miała swoich małych mężczyzn przy sobie. Zdrówka i dużo sił
MammaOla również gratuluję i życzę dobrych wyników i szybkiego powrotu do domu :)
Witaj Ewka :) u mnie ta sama ciąża ale 26 tydzień i 8 kg na plusie od początku ciąży. I też często jestem głodna ;) a rozstępy jak będą to trudno później będę się przejmować, częściej myślę żeby dotrwać jak najdłużej i żeby bąbelki były zdrowe.

A z tym magnezem to też zwiększe ilość choć nie lubię tabletek jak większość z resztą.

Do góry