reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Moj lekarz mi nic nie kazał brać - ale pamiętając zalecenia lekarza który prowadził mi pierwsza ciążę (choć nic się nie dzialo) kazał brać aspargin 2x2 do 34 tc - wiec biorę od tygodnia aspargin w ilości 4-6 tabletek dziennie - od kilku dni mocno mi się brzuch stawiał :(
Ja tez się tylko boje by donosic chociażby do tego 35tc. Pierwsza core urodzilam 4 dni po terminie a syna 6 dni przed wiec teoretycznie nie należę do grupy wysokiego ryzyka - ale to są bliźniaki !!!

reklama
A ja bym chciała by mi się maluchy ułożyły glowkowo - do SN. Jakoś strasznie się boje cesarki. Musze szybko wrócić na obroty w domu biega obecnie 1.5 roczny babel.

Ja boję się bardziej naturalnego porodu ponieważ za dużo się naogladalam dzieci niedotlenionych i z różnymi powiklaniami po przedluzajacych się porodach sn

Ja juz dwa razy rodziłam i wiem czego się spodziewać - choć wiem też ze każdy porod inny. Ale i tak bardziej się boje cc - z powodu ciężkiego powroty do formy. Po SN za każdym razem (pomimo że pierwszy porod 12 godz a drugi niecałe 1.5) juz tego samego dnia biegałam bez najmniejszych problemów ;)

Po cesarce to na pewno długo dochodzi się do siebie bo to w końcu operacja, myślę, że pierwsze dwa tygodnie będą naprawdę ciężkie.

reklama
Do góry