reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja juz mam wszystko oprocz biustonoszy do karmienia i pieluch jednorazowych. Zaczelam w 18 tc.
Niestety postepuje sIUGR. dzis gorzej niz wczoraj. Modle sie chocby o 2 tyg

reklama
Ja juz mam wszystko oprocz biustonoszy do karmienia i pieluch jednorazowych. Zaczelam w 18 tc.
Niestety postepuje sIUGR. dzis gorzej niz wczoraj. Modle sie chocby o 2 tyg

Alia najważniejsze czy jesteś w dobrym szpitalu z 3 stopniem referencyjności. Nie takie maluchy dochodzą do siebie wiec na pewno wszystko bedzie dobrze :)

AliaMaris ja zaczęłam wszystko kupować od 26 tc,oczywiście przez net ze względu na leżenie :)no i mama mi też troszkę pokupila. Mam już nawet pampersy :) brakuje mi tylko wanienki. Powiedz mi to za zespół o którym piszesz sIUGR?

Doczytałam covdo za zespół, u mnie też między dziećmi jest 200 gram różnicy a do tej pory byli raczej równi, ale lekarka mówiła ze wszystko Oki teraz i ja się zaczynam martwić :(

AliaMaris w którym tc jesteś?
Enni nie martw się, bo 200g to jeszcze nie jest dużo. Ja byłam w takiej samej ciąży (w zeszłym roku urodziłam) i z tego co pamiętam u mnie było ok 300g różnicy (tak wychodziło na USG), a po urodzeniu 25g. Zawsze trzeba pamiętać, że wyliczenia z USG nie są w 100% precyzyjne. Wystarczy, że jeden parametr zostanie źle zmierzony i już wychodzą różnice. U mnie jedna z córek, była ułożona bardzo nisko, głową cały czas wchodziła w kanał rodny i ciągle był problem z pomiarami u niej. Pewnie dlatego wychodziły te różnice. Ale są to oczywiście ciąże wysokiego ryzyka i musicie na siebie dmuchać i chuchać.
Co do wyprawki, ja zaczęłam podobnie jak jjka. Nie wyobrażam sobie zostawić tego mojemu mężowi :-).

Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki. Bądźcie dobrej myśli.

Pytałam o tę wyprawkę bo to fajna sprawa wybierać samemu. Ostatnio jak jechaliśmy na wizytę to zucilismy okiem w Ikei na łóżeczka żeby wyrazie czego mąż wiedział, które ma wybrać

Adb7 dzięki :) myślę że jakby było coś nie tak to by mi lekarka powiedziała :) Jak sobie rodziłas z maluszkami po powrocie do domu? Była potrzebna pomoc? Szczerze troszkę się boję czy podołamy z mężem.Mam juz synka 12 letniego no ale on był jeden także było Oki:)

AliaMaris trzymam kciuki,będzie dobrze kochana,musi być dobrze. Jak badają ilość wód plodowych? Przez usg?

reklama
Tak, ilość wód płodowych mierzy sie podczas usg.

AliaMaris - u mnie byl podobny poziom wód płodowych i to bylo wskazanie do cięcia. 4 dni po usg wzięli mnie na stol. Różnica w masie płodów wynosiła 400g

Do góry