Jjka dzisiaj skończyłam 31. Chciałabym wytrzymać jeszcze przynajmniej 4 tygodnie. Skurcze po kroplowce trochę się uspokoiły ale dzieciaki dalej dokazują. Anetka ja po takich kluciach w kroczu dowiedziałam się że dzieciaki obróciły się glowkowo i jedna z głowek mocno napiera na szyjkę stąd miałam takie ukłucia. Generalnie zawsze jak coś mnie niepokoiło to lekarka kazała jechać do szpitala sprawdzić co i jak. Z bliźniętami to jednak jest trochę inaczej niż z pojedynczą ciążą.
reklama
Trafilam do szpitala, podejrzenie sIUGR. Chlopaki roznia sie prawie 20% waga, jeden ma bardzo malo wod plodowych. Doktor zainterweniowal i polozyl mnie do kliniki. Dostalam pierwsza dawke sterydow, magnez, luteine, kroplowke rozkurczajaca. Bardzo martwie sie o tego mniejszego, zeby sie nie poddusil i zeby nie trzeba bylo ciac ( Oby do 30 tc chociaz
enni
Fanka BB :)
AliaMaris trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze a covdo chłopców to faktycznie duzi, także dają radę moi w 31 tc mieli 1,5kg i 1,3kg. Ja idę do szpitala za tydzień w czwartek, także będzie nas 3
reklama
Dziewczyny od którego tygodnia zaczelyscie kompletowac wyprawkę dla dziec czy jeszcze nic nie macie i mąż kupi po porodzie
zaczelam sie rozgladac za rzeczami ok 24tc. Wtedy kupilam wozek i powoli kupowalam przez internet inne pierdoły.
W 31tc jak jechalam do szpitala ze skurczami to przynajmniej sie nie denerwowalam, ze nic nie mam, bo torba byla juz gotowa.
aliaMaris - trzymam kciuki, zeby bylo dobrze. Na pewno cie beda monitorowac, bedziesz miala USG czesto wiec lekarze beda mogli szybko reagowac.
Podziel się: