reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ania trzymaj sie tam i dzieciaczki w brzuchu jak najdłużej! My sie zdecydowalismy na tfk twinner twist duo ma 74cm wydaje sie bardzo dobry jak na obok siebie bj citi mini odpadl bo ma malutkie gondole max do 4 miesiecy a jak rodze w listopadzie to do kwietnia byloby dobrze miec gondole. Mam nadzieje ze będziemy zadowoleni bo kupilismy nowy i chcialabym nie musiec myslec o kolejnym.

reklama
Witam wszystkie mamusie bliźniaków. Ja rownież czekam na bliźniaki 14tc. Widzę nie tylko ja mam obawy ;) przy córce zero stresu a teraz codziennie myśle czy dam sobie radę :/

Cześć dziewczyny ☺ witam też nowe mamusie :-) trochę mnie nie było ale dużo się działo w dodatku w ubiegłym tygodniu miałam codziennie gdzieś wyjazd a to do lekarza a to badanie.

Ja byłam w czwartek na USG i bąbelki rozwijają się prawidłowo i to dobrze że to ciąża dwuowodniowa dwukosmówkowa. Doktórka mówiła że mogą być dziewczynki bo mają podobny układ rozrost ale to jeszcze za szybko okaże się ;-)

Jedno ma ok.6 cm a drugie ok.8 cm także coraz większe a  badanie przebiegło bardzo szybko na prywatnym mogłam na bąbelki dłużej popatrzeć i usłyszeć bicie serduszek a tu nic.
A czuje się różnie czasami jeszcze mdłości czasami coś pobolewa. W nocy to co trochę się kręcę bo nie wiem jak mam leżeć. Brzuszek mam już trochę widoczny, jak na razie trochę schudłam zamiast przytyć ale wszystko przede mną.

Ja też mam ciągle jak to będzie czy sobie poradzę i żeby bąbelki były zdrowe.

Trzymam kciuki za Was żeby i Wasze pociechy nie chciały za szybko wychodzić, niech się tak nie spieszą :D

Ostatnia edycja:
reklama
A ja biorę femibion natal, kwas foliowy w dużych dawkach, dha w dawce 1000, wit d, magnez i żelazo :-) ps: w szpitalu ciężko. Pojutrze mnie zaszyją. Rozwarcie na opuszek. Strasznie się boję.

Do góry