reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Ja z kolei brałam vitaminer prenatal + osobno dha w dawce 1000. Kupowałam to, co w promocji bylo, raz omegamed pregna dha, raz pregna dha. Do tego aspargin i luteina a w razie skurczów nospa. Wszystko kupowałam w aptekach internetowych. Różnica cenowa w porównaniu do aptek stacjonarnych byla kolosalna!

Ja omega med dha forte bo nie ma tej masy witamin a najwazniejsza 5 w dobrych dawkach i dha. Niestety drogie tez kupuje w necie. Ale najwazniejszy to jod, vit D, dha.. do tego magne b6 a nospe na szczescie do tej pory wzielam tylko kilka razy.

A ja biorę femibion natal, kwas foliowy w dużych dawkach, dha w dawce 1000, wit d, magnez i żelazo :-) ps: w szpitalu ciężko. Pojutrze mnie zaszyją. Rozwarcie na opuszek. Strasznie się boję.

Aga, napewno bardzo sie denerwujesz.
Ale uwierz mi, ja widzialam laski, ktore lezaly kilka tygodni z rozwarciem albo bez szyjki albo tak jak ja ze skurczami, ktore sie pisaly na ktg, brzuch mi twardnial non stop. Trzeba lezec i byc dobrej mysli.

Dha w dawce 1000 zalecił mi lekarz. Przy dwójce maluchów wszystkiego potrzeba więcej. I tak w femibionie dha 200, do tego pregna dha 250 i prenatal dha 600. Jadłam jeszcze ryby morskie dwa razy w tygodniu też na kwasy dha - teraz w szpitalu nie dają :-( Wit D 2000 dziennie. Magne B6 Max 2x1 plus teraz jedna kroplowka z magnezem dziennie.

reklama
Hej dziewczyny,
jak się masz Aniu? Wszystko ok?
Znowu meblowałam pokoje, trochę nosiłam i martwię się, bo od tamtego czasu (kilka dni) boli mnie w prawej pachwinie. Jak chodzę lub jak podnoszę nogę leżąc. Czy ktoraś z Was też tak miała?
No i ruchy dzieci - jednego dnia skaczą jak najęte, a innego dnia sporadycznie się ruszają, jakby zaspane były. Czy to normalne? Jeszcze nie jestem w stanie liczyć tych ruchów.
Co do wózka, już wzięłam taki... Ma pompowane kółka i podobno jest bardzo wygodny, jedyny minus to ta szerokość
Z leków biorę jedynie Mama DHA Premium, wyniki mam bardzo dobre.

Do góry