reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Ja z kolei brałam vitaminer prenatal + osobno dha w dawce 1000. Kupowałam to, co w promocji bylo, raz omegamed pregna dha, raz pregna dha. Do tego aspargin i luteina a w razie skurczów nospa. Wszystko kupowałam w aptekach internetowych. Różnica cenowa w porównaniu do aptek stacjonarnych byla kolosalna!

Ja omega med dha forte bo nie ma tej masy witamin a najwazniejsza 5 w dobrych dawkach i dha. Niestety drogie tez kupuje w necie. Ale najwazniejszy to jod, vit D, dha.. do tego magne b6 a nospe na szczescie do tej pory wzielam tylko kilka razy.

A ja biorę femibion natal, kwas foliowy w dużych dawkach, dha w dawce 1000, wit d, magnez i żelazo :-) ps: w szpitalu ciężko. Pojutrze mnie zaszyją. Rozwarcie na opuszek. Strasznie się boję.

Aga, napewno bardzo sie denerwujesz.
Ale uwierz mi, ja widzialam laski, ktore lezaly kilka tygodni z rozwarciem albo bez szyjki albo tak jak ja ze skurczami, ktore sie pisaly na ktg, brzuch mi twardnial non stop. Trzeba lezec i byc dobrej mysli.

Dha w dawce 1000 zalecił mi lekarz. Przy dwójce maluchów wszystkiego potrzeba więcej. I tak w femibionie dha 200, do tego pregna dha 250 i prenatal dha 600. Jadłam jeszcze ryby morskie dwa razy w tygodniu też na kwasy dha - teraz w szpitalu nie dają :-( Wit D 2000 dziennie. Magne B6 Max 2x1 plus teraz jedna kroplowka z magnezem dziennie.

reklama
Hej dziewczyny,
jak się masz Aniu? Wszystko ok?
Znowu meblowałam pokoje, trochę nosiłam i martwię się, bo od tamtego czasu (kilka dni) boli mnie w prawej pachwinie. Jak chodzę lub jak podnoszę nogę leżąc. Czy ktoraś z Was też tak miała?
No i ruchy dzieci - jednego dnia skaczą jak najęte, a innego dnia sporadycznie się ruszają, jakby zaspane były. Czy to normalne? Jeszcze nie jestem w stanie liczyć tych ruchów.
Co do wózka, już wzięłam taki... Ma pompowane kółka i podobno jest bardzo wygodny, jedyny minus to ta szerokość
Z leków biorę jedynie Mama DHA Premium, wyniki mam bardzo dobre.

Do góry