reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witam, ponad miesiac temu dowiedzialam sie ze bede mama blizniat ☺ pierwsza reakcja mega szok, przerazenie i w ogole nienajlepsza. Ale dosc szybko ochlonelam i teraz sie bardzo cieszymy ze bedziemy mieli dwojeczke mimo wiekszych trudnosci. Zwlaszcza ze to pierwsze dzieci, zero doswiadczenia, mieszkamy w irlandii, brak rodziny i liczymy tylko na siebie ale wierze ze samy rade. Jedyne co mnie przeraza to opieka medyczna tutaj, taka lekcewarzaca i niedokonca dokladna mi sie wydaje. Bylam juz 2 razy prywatnie i tez jakas specjalnie zadowolona nie wyszlam a panstwowo to w ogole porazka te badanie.. a z tego co czytam taka ciaza wymaga wiecej kontroli, uwagi itp. Jestem w 14 tyg. Czy mozecie mi dziewczyny napisac jak to jest, jak czesto robic badania, usg i w ogole?

Cześć :) gratulacje!! ja jestem w 16 tygodniu z chłopakami jednojajowymi kontrole mam na usg co 3 tyg ale chodzę prywatnie :) na fb jest grupa gdzie są dziewczyny już bardziej doświadczone :) kilka stron wstecz ja znajdziesz i tem myśle ze dostaniesz więcej odpowiedzi :)

Dziekuje Paulettah, a Ty w Polsce? Szybko znasz płeć fajnie ☺ niedlugo jade do pl pojde do "normalnego" lekarza i tez juz powinnam poznac :) pozdrawiam

Tak w PL w Poznaniu mieszkam :) o bliźniętach dowiedziałam sie w 7 tygodniu i sie cieszyłam bardzo tylko nastawiłam sie nie wiem czemu na dziewczyny a tu taka niespodzianka Żr jednak chłopaki bedą :) u ciebie jaka ciąża? Ja mam dwuowodniowa jednokosmowkowa :)

A co tzn dwuowodniowa jednokosmowkowa bo ja od swoich "medykow" nawet z takimi terminami sie nie spotkalam, wiec myslalam ze jesli bliznieta to albo dwujajowe albo jednojajowe i juz a tu prosze...

reklama
Do góry