reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witam, ponad miesiac temu dowiedzialam sie ze bede mama blizniat ☺ pierwsza reakcja mega szok, przerazenie i w ogole nienajlepsza. Ale dosc szybko ochlonelam i teraz sie bardzo cieszymy ze bedziemy mieli dwojeczke mimo wiekszych trudnosci. Zwlaszcza ze to pierwsze dzieci, zero doswiadczenia, mieszkamy w irlandii, brak rodziny i liczymy tylko na siebie ale wierze ze samy rade. Jedyne co mnie przeraza to opieka medyczna tutaj, taka lekcewarzaca i niedokonca dokladna mi sie wydaje. Bylam juz 2 razy prywatnie i tez jakas specjalnie zadowolona nie wyszlam a panstwowo to w ogole porazka te badanie.. a z tego co czytam taka ciaza wymaga wiecej kontroli, uwagi itp. Jestem w 14 tyg. Czy mozecie mi dziewczyny napisac jak to jest, jak czesto robic badania, usg i w ogole?

Cześć :) gratulacje!! ja jestem w 16 tygodniu z chłopakami jednojajowymi kontrole mam na usg co 3 tyg ale chodzę prywatnie :) na fb jest grupa gdzie są dziewczyny już bardziej doświadczone :) kilka stron wstecz ja znajdziesz i tem myśle ze dostaniesz więcej odpowiedzi :)

Dziekuje Paulettah, a Ty w Polsce? Szybko znasz płeć fajnie ☺ niedlugo jade do pl pojde do "normalnego" lekarza i tez juz powinnam poznac :) pozdrawiam

Tak w PL w Poznaniu mieszkam :) o bliźniętach dowiedziałam sie w 7 tygodniu i sie cieszyłam bardzo tylko nastawiłam sie nie wiem czemu na dziewczyny a tu taka niespodzianka Żr jednak chłopaki bedą :) u ciebie jaka ciąża? Ja mam dwuowodniowa jednokosmowkowa :)

A co tzn dwuowodniowa jednokosmowkowa bo ja od swoich "medykow" nawet z takimi terminami sie nie spotkalam, wiec myslalam ze jesli bliznieta to albo dwujajowe albo jednojajowe i juz a tu prosze...

reklama
Do góry