reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Marta ja od 18 tyg złe przepływy i tak do końca tzn 31 tyg dotrwalismy ale miałam zaplanowane cc nie było sensu dłużej ciagnąć dzieci urodziły sie w dobrym stanie tylko sterydy nie podziałały na większego i miała je podane po porodzie bezpośrednio do płuc z poczatku byli na cpap spedZili 40 dni w szpitalu od poczatku na moim mleku teraz tak salapuca ze jak ktoś wie jaki mieli ciężki start to w życiu by nie powiedział ze było aż tak złe jak sie urodzili ważyli 1250 i 1450 z tym ze ja ciąże prowadziłam w Uk przy porodzie dawali mniejszemu 85% na przeżycia a to ze są jednojajowi potw badaniem dna

reklama
Marta ja od 18 tyg złe przepływy i tak do końca tzn 31 tyg dotrwalismy ale miałam zaplanowane cc nie było sensu dłużej ciagnąć dzieci urodziły sie w dobrym stanie tylko sterydy nie podziałały na większego i miała je podane po porodzie bezpośrednio do płuc z poczatku byli na cpap spedZili 40 dni w szpitalu od poczatku na moim mleku teraz tak salapuca ze jak ktoś wie jaki mieli ciężki start to w życiu by nie powiedział ze było aż tak złe jak sie urodzili ważyli 1250 i 1450 z tym ze ja ciąże prowadziłam w Uk przy porodzie dawali mniejszemu 85% na przeżycia a to ze są jednojajowi potw badaniem dna

A nie otrzymałas żadnych leków na przepływy ? Ja ci powiem ze u mnie one bardzo pomogły. Moje w 31 tyg ważyły 1000 i 1400 ale wiadomo przy usg może być +/- 200 gram.
Sterydy dostałam w 27 tc - Celestone i na drugą dawkę idę w przyszłym tygodniu dodatkowo mam otrzymać magnez w kroplówce.
U mnie w rodzinie są jednojajowe blozniaki wiec stąd i ja pewnie :)

A nie otrzymałas żadnych leków na przepływy ? Ja ci powiem ze u mnie one bardzo pomogły. Moje w 31 tyg ważyły 1000 i 1400 ale wiadomo przy usg może być +/- 200 gram.
Sterydy dostałam w 27 tc - Celestone i na drugą dawkę idę w przyszłym tygodniu dodatkowo mam otrzymać magnez w kroplówce.
U mnie w rodzinie są jednojajowe blozniaki wiec stąd i ja pewnie :)

Ciesze się ze z takimi wagami Twoje dzieciaczki mają się dobrze :)

Marta nie dostałam żadnych leków ciąże mi prowadził jedn z najlepszych specjalistów w Uk od takich skomplikowanych ciąż i mi nic by leki nie pomogły bliźniaki jednojajowe sie nie dziedziczy tylko dwujajowe jednojajowe to cud natury do tej pory nie wiedza czemu tak sie dzieje

Marta nie dostałam żadnych leków ciąże mi prowadził jedn z najlepszych specjalistów w Uk od takich skomplikowanych ciąż i mi nic by leki nie pomogły bliźniaki jednojajowe sie nie dziedziczy tylko dwujajowe jednojajowe to cud natury do tej pory nie wiedza czemu tak sie dzieje

Tak? No to ciekawostka z tym dziedziczeniem :) U mnie od początku ciąży wszyscy lekarzy potwierdzają ze jednojajowe a trochę tych lekarzy było.
A u ciebie były dwie owodnie czy jedna ?

Dwuowodniowa jednokosmowkowa ja przeczytałam chyba wszystkie publikacje naukowe na temat bliźniąt sama jestem położna ale to dość ciekawy temat bo jednak jest coraz więcej bliźniąt nie pamietam dokładnie Ale za ileś tam lat co druga ciaza będzie bliźniacza takie są prognozy i liczba rośnie nie jednak jest coraz więcej problemów z płodnością

Dwuowodniowa jednokosmowkowa ja przeczytałam chyba wszystkie publikacje naukowe na temat bliźniąt sama jestem położna ale to dość ciekawy temat bo jednak jest coraz więcej bliźniąt nie pamietam dokładnie Ale za ileś tam lat co druga ciaza będzie bliźniacza takie są prognozy i liczba rośnie nie jednak jest coraz więcej problemów z płodnością

Jest coraz więcej blizniat przez zapłodnienia in vitro. A czy naturalne zapłodnienia tez wzrastają ?

reklama
OSTRZEŻENIE!!!! TROLLL
Podawajcie dalej, bo nie wiem gdzie się jeszcze udzielała-to jest sprawdzone i jak ktoś miał Ją na Fb to już usunęła konto i wszystkie wiadomości!

Cytuje:
Cześć dziewczyny !
Jestem tegoroczną kwietniową mamą. Piszę do Was, ponieważ do naszej grupy niestety dostał się "złośliwy troll". Chcę Was uprzedzić abyście i Wy nie dały się nabrać, ponieważ ta dziewczyna już drugi raz okłamuje, że ma dzieci. Nas wrobiła w bliźniaki...Wyślę Wam jej fotkę i przekazujcie dalej ! Jej nick to Olusia7982 ale nick może zmienić więc każdy musi wiedzieć jak wygląda żeby nikt więcej nie popełnił tego błędu co my i jej nie zaufał i nie pokazywał prywatnych fotek i udostępniał o sobie prywatne wiadomości...
Zobacz załącznik 699685Zobacz załącznik 699686Zobacz załącznik 699687Zobacz załącznik 699688

Ostatnia edycja:
Do góry