reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Antenka tak jak mowię bedziesz w PL to sie przejdź i zrób wszystkie badania :) nie mam pojęcia jak wyglada opieka w Irlandii ale znam dziewczyny z np. Norwegii i takich cyrków nie maja a wiadomo dobro maluchów najważniejsze :)

reklama
Nie masz żadnego folderu nic ? Bardzo to dziwne jestem położna pracowałam z irl położnymi i różnice pomiędzy Uk a irl w prowadzeniu ciaY sa bardzo małe a gdybys wyładowała w szpitalu to na ładne oczy ci maja uwierzyć w ciąże? Trzeba miec jakiś papier a położna nic ci nie dała ?

A w szpitalu to kartoteke zakladali i wywiad byl o przebytych chorobach itp. Ale u lekarza nic sie nie interesowal badanie usg 2min i zapytalam ok odpowiedzial ze ok i ze mam blizniaki to do innego dzialu a nietu i kolejna wizyte wyznaczyli na za 2 msc. A od prywatnych nic tylko zdjecia usg

Usg genetyczne trwało dwie minuty ? Nie wiem jak to jest w twoim szpitalu ale przy bliźniakach samo pomierzenie wszystkiego przepływy i Wogole to minimum 40 minut lekarz w ciazy pojedynczej przez taki krotki czas raczej nic nie pomierzy a co dopiero bliźnięta ja bym na twoim miejscu zmieniła szpital położna albo przychodnie

W szpitalu robila mi usg 2min i miala tak wywalone ze hej.. ja bylam w szoku o generycznym nue bylo mowy choc nie ukrywam ze mialam nadzieje na potwierdzenie bo bylam tydzien wczesniej prywatnie na "genetycznym"

Celowo napisalam w cudzyslowie bo tez trwalo max 20min i tylko zdjecia, dawaj kase i baj. Zaufalam myslalam ze wie co robi, opinie mial dobre.dopiero w domu wyczytalam ze to trwa min 40min. I co znacza te skroty ze zdjecia..

"Tez" w sensie ze jak ba usg genetyczne to tez jednak za krotko... aj juz mnie glowa id tego rozbolala i strasznie sie nakrecilam az sie beczec chce... :( dobranoc

Nie chce mi się wierzyć,że usg genetyczne trwalo 20minut,mialam usg co dwa tygodnie ze wzgledu na typ ciazy blizniaczej i usg trwalo dobre 40-50minut czasem nawet ponad godzine,a prenatalne i polowkowe to juz naprawde bardzo dlugo trwalo,lekarze wszystko sprawdzaja.Nie wiem jak jest w innych krajach,ale na Twoim miejscu szukalabym innego lekarza.

reklama
Do góry