reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
My od srody w domu. Cesarka byla w poniedzialek. Dziewczynki Emilia 14:18 2960g, Natalia 14:20 2760g. W pierwszej minucie dostaly po 9 punktow, w piatej po 10. Glodomorki sa z nich straszne szczegolnie w nocy. Dzisiejszej nocy mialam wrazenie ze karmilam je ciagle i niestety moje brodawki nie wytrzymaly i musialam wspomoc sie mm. Ale na szczescie dzisiaj przyszedl nawal i juz wieczorem dostaly cycka:) zobaczymy jak minie noc. A od jutra bede sciagac coby w razie bolu dawac im moje mleczko jak najdluzej. Ja tez czuje sie dobrze. Najgorszy byl wczorajszy dzien. Dzisiaj juz praktycznie normalnie funkcjonuje. Jutro przychodzi polozna sprawdzic dziewczynki i sciagnac mi opatrunek.

Cysiunia to podwojne gratulacje! a malutkie nie takie malutkie !! powiec mi karmiesz je tylko piersia czy dokarmiasz?:tak:

Olusia7982 w sumie to troche dokarmiam. W ciagu dnia dostaja cyca i moje mleko z butli bo rowniez sciagam. A na noc daje im mm. W sumie po tym jednodniowym kryzysie gdzie myslalam ze tym razem nie dam rady karmic piersia wszystko wyszlo na prosta i mam nadzieje ze chociaz troche pokarmie piersia:)

Dopiero co zazdroscilam Wam koncowek ciazy, a tu juz u mnie 32 tydzien dobiega konca.

Dziewczynki waza po 1800g wiec ida leb w leb :-D No i moj lekarz mowi, ze jak na ten tydzien ciazy to sa naprawde duze. Ciesze sie i mam nadzieje, ze uda mi sie chociaz do tego 36 tygodnia donosic. Niestety na pewno czeka mnie cesarka bo jedna jest polozona miednicowo, a druga poprzecznie i juz nie bardzo maja miejsce zeby sie odwrocic.

Olka,jednokosmowkowa czy dwukosmowkowa?Moje Male urodzily sie na poczatku 35tyg. ,wg lekarzy mialy byc duze,a wazyly 2000g i 2350g, takze nie trzeba sie sugerowac zbytnio tym co wychodzi z usg,bo maszyna zaniza albo zawyza.Jeszcze troszeczke i Ty bedziesz tulic swoje malenstwa;)

reklama
Dopiero co zazdroscilam Wam koncowek ciazy, a tu juz u mnie 32 tydzien dobiega konca.

Dziewczynki waza po 1800g wiec ida leb w leb :-D No i moj lekarz mowi, ze jak na ten tydzien ciazy to sa naprawde duze. Ciesze sie i mam nadzieje, ze uda mi sie chociaz do tego 36 tygodnia donosic. Niestety na pewno czeka mnie cesarka bo jedna jest polozona miednicowo, a druga poprzecznie i juz nie bardzo maja miejsce zeby sie odwrocic.

Moi w 35tc wazyli z usg po 2500 i ulozeni byli glowkami a w 37 jak szlam rodzic to juz lezeli porzecznie i miednicowo. NAwet w takiej ciasnocie moga sie odwrocic. Nie wiem jak, ale moga:-D

Do góry