reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie mamusie

Witam nowe trojpaczki:tak:

A ja sie dzisiaj nie zaciekawie czuje podbrzusie mnie boli i mam takie uczucie jak by to byly skurcze z tym ze brzuch jest mieciutki bralam juz nospe i leze ale nie pomaga
strasznie sie martwie bylam w zeszlym tygodniu na kontroli i lekarz powiedzial ze wszystko ok

reklama
patrzyłam na ten wozek i wydaje sie fajny, ale nie jestem przekonana co do tego ze jest 3-kolowy, musze przemyslec.

Kasiona to ladnie rosna babelki. ja sie zastanawiam czemu az taka roznica miedzy moimi az 200g. lekarz mowi ze jeden mlodszy troszke i moze dlatego nie bylo go wczesniej widac na USG. ale "wzrostem" podobni.

co do wozka to ja sie zdecydowalam na jane twin two z fotelikami matrix, ale ten co ma akosua tez mi sie podoba.

Jedynka 200 g to nie tak duzo, wiadomo ze nie bede wazyc identycznie, jeszcze dwa tygodnie temu miedzy moimi bylo 150 g roznicy chyba jakos tak..

hej kobietki:)
witam nowe mamusie:jedynke i guinneske:))widze ze piszecie duzo dziewczyny to fajnie,ja jestem na zwolnieniu i ciagle tu zagladam wiec bedziemy sobie pisały.ja tez ciagle z czyms schizuje wiec bedziemy sie wspierac:)teraz z kolei wydaje mi sie ze ten moj brzuszek jak na blizniaki nie jest za duzy,a;e naprwde pulam sie w czolo i mysle sobie zebym sie nie martwila wybujałymi problemami..w poniedzialek za tydzien ide na usg takie bardzo dokladne połówkowe ze wszystkimi pomiarami i juz sie trzese na sama mysl.zawsze bardzo sie boje przed usg tymardziej ze to jednokosmowkowa ciąża.ja na razie dla maluszkow mam troche ubranek i nic pozatym.mialam pod koniec miesiaca kupowac juz łózeczka i jakies inne rzeczy.boje sie jednak i chyba przeciagne w czasie..najchetniej kupilabym wszystko juz dzis, a z drugiej strony to zapeszanie..sama nie wiem.jakos to bedzie:)))
pozdrawiam

ja dzis zaszalalam na allegro. kupilam pierwsze bodziaki i spiochy. lozeczka jeszce nie mam ale juz wybralam zestaw z wyprawka. tylko zamowic. tez boje sie zapeszania ale juz nie moglam sie powstrzymac. Az sie boje co mezus na to bo on kaze mi czekac do lipca- sierpnia. Ja tez sie stresuje przed kazdym USG dobrze ze on zawsze ze mna jest to mi razniej. dzis niepokoje sie troche bo moj brzuch jakby taki ciezki w srodku sie zrobil i jakos tak rozpiera od srodka na dole sama juz nie wiem czy to chlopakom ciasno i tak sie kotluja czy to twardnieje mi ten brzuch ehh...

Hej mamcie.witamnowe trojpaczki ;-)
Ja po sterydkach wiec jestem spokojniejsza.Dupsko mnie troche bolalo hih.zmeczona koszmarnie,myslalam ze sie przekimam ale nie darady.
U nas goraco co niepomaga w niczym..
Aga czy ciebie miesniepo sterydkach bolaly?Ja mam bole miesniowe w udach,krzyzu.Rano mnie ju nie bolaly ale po drugiej dawce znow bola..
No a powiedz kochana jak maluszki??? A co do samopoczucia,niemartw sie kochana wszystko wroci do normy..

Alex a dla ciebie rada,jak bedziesz kolo 30 tg ciazy sama zapytaj sie o sterydy,podobno u nas w Limericku tego nie pilnuja.Ja dzieki bogu sie zapytalam a lekarz sie zdziwil ze nie dostalam jeszcze...Wiec pamietaj.
Aja dzis znow zaszalalam i kupilam kilka ciuszkow..

Witam nowe mamuśki.

Ja jestem własnie po wizycie u lekarza i jestem szczęsliwa :-) ciąża dwóodwodniowa, dwókosmówkowa wszystko w jak najlepszym porządku. No i juz wiadomo że jeden to chłopak.............. no to już mam trzech synków :-)

reklama
Witam nowe mamusie :)

Ja wczoraj mialam kontrole, chlopaczki waza jeden 930 drugi 931 g :D

Lekarka zadowolona mowi ze oby tak dalej, odrazu sie humor poprawia :)

o to super waga wsumie;)

Wpadłam na chwilkę. Jestem już w domu.
Fizycznie czuję się bardzo dobrze,
ale psychicznie wysiadłam.
:sad::sad::sad:

gratkil* moze to baby blues....
Witam nowe mamuśki.

Ja jestem własnie po wizycie u lekarza i jestem szczęsliwa :-) ciąża dwóodwodniowa, dwókosmówkowa wszystko w jak najlepszym porządku. No i juz wiadomo że jeden to chłopak.............. no to już mam trzech synków :-)

bravooo

3 chlopakow rozrabiakow hihihi

Do góry