reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Czesc mamuski.Ja po wizycie.Zadowolona jak narazie w 100%.Lekarka dzis potwierdzila znow plec,wiec sa dwie dziewusie.Maz sie cieszy ale mowi ze nie wierzy i ze bedzie niespodzianka 1 chlopiec hih. Dziewczyki waza kolejno 1450 i 1650.Ladnie rosna i sa w dziwnej pozycji,jedna glow w dol a druga na wpol w poprzek,majac glowe w nogach pierwszej.Razem tworz cos na ksztalt litery miedzy L a U iih Dostalam dzis pierwsza dawke sterydow,jutro jade na druga.Morfologia super,mocz super cisnienie w porzadku.Jeessuu oby tak dalej.No a mamusia i tak ledwo chodzi..jak rozkraka ;-)
Lece odpoczywc bo spedzilam dzisja brdzo duzo czasu w szpitalu imam dosc.A jutro znow wyprawa..

reklama
Czesc Dziewczynki... obiecuje poprawic swoja obecnosc!!!. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
w piatek bylismy na kontrolnej wizycie 1,5 tyg po zalozeniu szwu i jak narazie wszystko dobrze sie trzyma, szkraby rosna juz maja po 750 kazde :-):-)wiec jest mi coraz ciezej az sie boje co bedzie jak beda mialy po 1,5 kg i wicej no nic jakos przezyje najwyzej bede lezec w domku... i tak od 3 lipca na zwolnienie wiec bede miala spokoj..... :-)
w srode kolejny egzamin trzymajcie kciuki
Aga....natalia trzymam kciuki za Twoje ksiezniczki mi w piatek powiedziala gin ze gdyby nie szew to musialabym rodzic a to byl 24 tydz wtedy .....
Kasiona super zazdroszcze ze opalona jestes ja na slonku nie moge wytrzymac niestety
Justella mi tez pozostanie gadanie do maluszkow robenie zakupow na allegro i rozmowa z psem :)):-):-):-)
pozdrawiam mamusie aha i zalaczam fotke maluszkow:-)

hej dziewczyny:)
chyba zapomnialyscie juz o mnie..
Ja caly tyd przelezalam w szpitalu- dzis wyszlam, i ogolnie nie wygladalo to za ciekawie.. Wody zaczely mi sie saczyc, jedna dzidzia ma za malo wod a druga prawidlowa ilosc.Dostalam pelno zastrzykow na podtrzymanie, a takze zeby malucha szybciej plucka sie rozwinely. Kilka razy dziennie kroplowki a takze multum badan, ktore takze nie wyszly za ciekawie.W moczy pojawila mi sie glukoza:/ Morfologia tez nie wyszla za dobrze.Do tego macica mi sie stawia... eh wszystko naraz. Dzidzie waza juz po 2 kg(a to dopiero 32tyd). Mam caly czas lezec i za 2 tyg spowrotem do szpitala...

trzyma za WAS kciuki dziewczyny:*

hej ponownie:)
Karolinkare to gratuluje,super parki:)Imiona tez mi sie podobaja,bardzo ladne.
Malusia88 nie zapomnialysmy o Tobie, tylko z uwagi na to ze jestem nowa, a ty ostatnio nie pisalas chyba za czesto gdzies ulecialas mojej pamieci:)To juz 32 tyg mysl w ten sposob, wszystko napewno rozwiaze sie pomysle, jestes caly czas przeciez pod scisla kontrola i zrobia co beda mogli aby maluszki byly jak najdluzej w Twoim brzuszku.Niunie waza juz po 2 kg to dobra waga wyjsciowa,glowa do gory,Mysl teraz mocno pozytywnie:)))Zycze ci z calego serca aby maluszki byly jak najdluzej w brzuszku i abys Ty byla zdrowa,pisz na biezaco jak tylko ci sie uda..
p.s.Jestes najblizej mnie mnie szkajaca chyba tutaj mamusia z blizniaczkami z tego watku...
Pozdrawiam

Malusia, no to nieciekawie, mam nadzieje, ze dzieciaczki posiedza jeszcze w brzuszku, bo choc waga piekna jak na 32 tydzien, to jeszcze musza sie rozwinac...
Jak to sie stalo, ze znalazlas sie w szpitalu, mialas jakies skurcze, ze wody sie saczyly?
Gastone to super, ze wszystko ok po wizycie i gratuluje dziewuszek.
Aga_Natalia jak sie macie?
Karolinkare pomysl jak beda mialy ponad 2,5 kg kazde... Ja juz wymiekam, ale zostaly mi jeszcze 2 dni :) Trzymam kciuki za egzamin :)

Hej mamunie.Ja dzis niemoglam spac prawie cala noca od 5 wogole juz na nogach jestem.Wszyscy jeszcze smaczeni spia aja siedze jak ten sczur na dole i ogldam telewizje.Ale ide sie chba poloyc i poogladac na gorze,moze jescze przysne.Znajac mje sczecie pszysne i wpadnie moje sloneczko tulic mamusie i po spaniu..W nocy sie rzucalam jak wesz..Strasznie mie krzyz bolal,ale miesniowo nie jak na porod.Wczoraj po meczarni w szpitalu odwiedzilam jeszcze dwa miejsca i poprostu organizm mial dosc.Ale znow zakupilam dla dziewuszek pare rzeczy bo nie moglam sobie odmowic..

Agus jak dzis samopoczucie?Jak dochodzisz po cc? No i jak twoje maluszki?
Nutella gratuluje donoszenia prwie do 38 tyg.Pieeknie! Z wielkim ciezarem ale te tak chce!!!

Jedynka,witaj na forum!Rozgosc sie :) Nie martw sie tym twardniejacym brzuchem-to calkiem normalne.tez tak mialam.Najwazniejsze to przestac myslec,ze cos nie tak.Ciaza to nie choroba !Mysl optymistycznie,nie forsuj sie,dobrze sie odzywiaj a wszystko bedzie dobrze.Ani sie obejrzysz,a dzieci bedziesz trzymala w ramionach,mowie Ci :)

nutella- strasznie rwalo mnie w kroku (do tej pory tak jest jak wstaje z lozka czy przekrecam sie z boku na bok) i czulam ze pessar mi sie obniza, dlatego pojechalam do szpitala. i dobrze zrobilam bo przy okazji wyszlo wiele innych rzeczy (np to ze rozwarcie juz mam na 2 cm i ze tych wod jedna dzidzia ma za malo). teraz klada mnie tam spowrotem za 2 tyg, mam nadzieje ze dotrwam i ze przez ten czas nic zlego z maluszkami sie nie stanie :)

jedynka- witamy Cie serdecznie :)

dzieki za mile przyjecie:-).staram sie na prawde duzo odpoczywac, tym bardziej ze calymi dniami siedze sama i tylko gadam do kota i maluszkow. Moj luby pracuje od rana do nocy, mama daleko a ja jedynaczka wiec strasznie smutno czasami. troche po domu sie krece ale i tak za wiele zrobic nie moge. teraz mam akcje na polowanie na allegro :-) to i czas mi szybciej leci.chociaz dalej mam obawy czy kupowac cos zeby nie zapeszac ...
malusia88 ty juz 32 tydzien tak? wiec juz w sumie maluszki sa w miare bezpieczne. Trzymam kciuki zeby wytrzymaly jak najdluzej. Chyba musisz pic duzo zeby uzupelnic niedobor wod, tak gdzies wyczytalam.
och jakbym chciala juz z 30 tydzien to bym byla spokojniejsza

reklama
jedynka- odpoczywaj bo to naprawde jest bardzo wazne, ja przecholowalam i teraz mam same problemy:/ ale juz leze grzecznie plackiem:) zdrowie dzieci jest najwazniejsze. Mi juz zostaly tylko zakupy na allegro,tez wczesniej zastanawialam sie czy aby napewno wszystko podwojnie kupowac, ale trzeba byc dobrej mysli :) wozek juz mam podwojny(kupiony ok 20 tyg ciazy). No mi juz 32 tyd leci, maluszki sa spore jak na swoj wiek, moze tez dlatego bo mam cukrzyce ciazowa.. Zobaczysz jak do 30 Ci szybko zleci, ja pamietam jak dowiedzialam sie ze bede miec blizniaki- w 7 tyg, jejku to bylo tak nie dawno..

Do góry