ja wozek mam juz upatrzony Mikado duet, ale na allegro. nie widzialm go na zywo i zastanawiam sie czy jest stabilny i solidny. zalezy mi na tym zeby byl z mniejszymi kolkami z przodu, zreszta jest tani dosc. czytalam opinie, ze jest w ok. a Ty jaki masz wozek? co do reszty rzeczy to moze po wizycie za 2 tyg u lekarza jak bedzie wszystko ok to wybiore sie do jakiegos sklepu dla maluchow i cos powybieram. wszystkiego sama sie ucze bo zielona jestem to moja pierwsza ciaza, ale to sama przyjemnosc.
reklama
tez myslalam o tym wozku ale wkoncu kupilam emaljunga, nie wiem czy praktyczny, to sie okaze Ty to masz fajnie bo jeszcze po sklepach sobie polazisz, mi juz zostalo tylko allegro, albo zrobienie listy mezowi, ale wiadomo jak to z nimi jest..hehe. To moja tez pierwsza ciaza,i chyba juz ost, dwojka mi starczy, tym bardziej ze bede miala parke a Ty znasz juz plec? ile masz lat?
guinneska
Początkująca w BB
Witam serdecznie..chcialabym dolaczyc do grona podwojnych mamus:-)ja zostane mamusia blizniakow w grudniu-juz nie moge sie doczekac.A o ciazy bliznaczej dowiedzialam sie w 10tyg...Dla mnie to byl szok ale i zarazem wielkie szczescie...Mam juz jednego brzdaca wiec teraz bedzie trojcaLekarz zalecil odpoczynek ale gdzie tu mam odpoczac przy 16 miesiecznym rozbrykanym chlopcu..Ja zaczelam krwawic na poczatku 11tyg i trwa to do dzisiaj(14tydzien )ale lekarze nie znalezli przyczyny:-(Jako ze to moja druga ciaza to juz moge pochwalic sie ze czulam dzieciaczki jak brykaja:-)piekne uczucie...Pozdrawiam
motylicaja
Fanka BB :)
witajcie wszystkie mamusie!!
Bardzo spodobal mi sie ten topik i mam nadzieje ze mnie do siebie przyjmiecie do swojego grona :-).
Ja wlasnie zaczynam 24 tydzien. W brzuszku mam dwoch lobuzow dwukosmowkowych dwuowodniowych. Codziennie mam jakies jazdy i zastanawiam sie czy wszystko ok. Martwie sie ze moj brzuch wygina sie w rozne strony i juz sama nie wiem czy to maluchy szaleja czy mi sie stawia tak brzuch. Troche mi twardnieje jak wstaje, wiec wiekszosc czasu leze. Na szczescie szyjka dluga jeszcze.zreszta wszyscy lekarze u jakich bylam kazali duuuuuuzo lezec . Na przelomie 6/7 tygodnia zdarzylo mi sie krwawienie i z tego powodu musialam lezec do ok 13 tygodnia plackiem. A o tym ze jestem w ciazy podwojnej dowiedziaam sie w 15 tygodniu i malo z lezanki nie spadlam :-). Tak mi sie rece trzesly ze myslalam ze zejde. Ale szybko mi przeszlo. Teraz nie wypbrazam sobie zeby ich nie bylo. Jeden sie chowal i taka niespodzianke nam zrobil:-d. 10 czerwca bylam na usg prenatalnym i chlopaki maja po 749g i 550g. Ponoc jeden jest tydzien starszy (co by sie zgadzalo hihi). Poza tym sa zdrowi.obym tylko ja nie schizowala sie tym moim twardszym brzuszkiem. Co prawda nie jest on twardy jak kamien tylko taki bardziej napiety.
Pozdrawiam wszystkie mamy!!
witam serdecznie..chcialabym dolaczyc do grona podwojnych mamus:-)ja zostane mamusia blizniakow w grudniu-juz nie moge sie doczekac.a o ciazy bliznaczej dowiedzialam sie w 10tyg...dla mnie to byl szok ale i zarazem wielkie szczescie...mam juz jednego brzdaca wiec teraz bedzie trojca:-dlekarz zalecil odpoczynek ale gdzie tu mam odpoczac przy 16 miesiecznym rozbrykanym chlopcu..ja zaczelam krwawic na poczatku 11tyg i trwa to do dzisiaj(14tydzien )ale lekarze nie znalezli przyczyny:-(jako ze to moja druga ciaza to juz moge pochwalic sie ze czulam dzieciaczki jak brykaja:-)piekne uczucie...pozdrawiam
gratulaje dziewczyny:*:*:*
guinneska
Początkująca w BB
guinesska u mnie tez nie bylo wiadomo co jest przyczyna krwawienia, zreszta wtedy nie wiadomo bylo ze w brzuszku mam blizniaki. Musisz lezec lezec lezec to najbardziej pomaga. Mi ten czas bezwzglednego lezenia przypadla na potworne mdlosci. i nie moglam patrzec na jedzenie, jedynie serek homogenizowany mi wchodzil... ddobrze ze to przezlosc i teraz mi smakuje wszystko, ale lllekarz zabronil mi jedzenia owocow bo w ciagu miesiaca przytylam 6 kg. w sumie przytylam juz 10 boze!!! ale raczej wszystko w brzunio i rozmiar biustu z B na DD sie zrobil!!! ale truskawek nie umiem sobie odmowic
u mnie lezenie to trudna sprawa..Maz pracuje 0d 7 do 19 i jestem z moim synkiem caly dzien sama..Ma 16 m-cy i zywe srebro z niegonie da mi odpoczac...Co do jedzenia to wszystko moge jesc,nie mam z tym problemow...Jak narazie zgubilam 5 kg a 2 odzyskalam w 1 ciazy bylo to samo-na poczatku schudlam i do 9 miesiaca przytylam tylko 4 kg..Moje dzieciatka sa jednokosmowkowe dwuowodniowe czyli jednojajowe:-)marza mi sie teraz dziewczynki bo chlopca mam,ale jak beda chlopcy to tez dobrze.Oby wszystko bylo dobrze i dzieciaczki zdrowe przyszly na swiat
u mnie lezenie to trudna sprawa..Maz pracuje 0d 7 do 19 i jestem z moim synkiem caly dzien sama..Ma 16 m-cy i zywe srebro z niegonie da mi odpoczac...Co do jedzenia to wszystko moge jesc,nie mam z tym problemow...Jak narazie zgubilam 5 kg a 2 odzyskalam w 1 ciazy bylo to samo-na poczatku schudlam i do 9 miesiaca przytylam tylko 4 kg..Moje dzieciatka sa jednokosmowkowe dwuowodniowe czyli jednojajowe:-)marza mi sie teraz dziewczynki bo chlopca mam,ale jak beda chlopcy to tez dobrze.Oby wszystko bylo dobrze i dzieciaczki zdrowe przyszly na swiat
Kasiona
Witam nowe mamusie
Ja wczoraj mialam kontrole, chlopaczki waza jeden 930 drugi 931 g
Lekarka zadowolona mowi ze oby tak dalej, odrazu sie humor poprawia
Ja wczoraj mialam kontrole, chlopaczki waza jeden 930 drugi 931 g
Lekarka zadowolona mowi ze oby tak dalej, odrazu sie humor poprawia
Aga_Natalia
Wpadłam na chwilkę. Jestem już w domu.
Fizycznie czuję się bardzo dobrze,
ale psychicznie wysiadłam.
Fizycznie czuję się bardzo dobrze,
ale psychicznie wysiadłam.
Kasiona -fajnie,ze dzieci zdrowe i ze ogolnie u Ciebie wszystko ok!
Aga_Natalia - to hormony Ja tez tak mialam!Bedzie dobrze :-)
Jedynka- ja mam wozek Kees Twin Alu z przednimi kolami skretnymi i z tego co wiem od dziewczyn z forum i od znajomych to najlepiej taki kupic.Jest przede wszystkim zwrotny a to przy dwojce dzieci wazne :-)
Aga_Natalia - to hormony Ja tez tak mialam!Bedzie dobrze :-)
Jedynka- ja mam wozek Kees Twin Alu z przednimi kolami skretnymi i z tego co wiem od dziewczyn z forum i od znajomych to najlepiej taki kupic.Jest przede wszystkim zwrotny a to przy dwojce dzieci wazne :-)
reklama
Podziel się: