reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Odnosnie anemii to czasem wystarczy odpowiednio dobrac tabletki (moze to troche potrwac) lub przyjmowac je dokladnie zgodnie ze wskazaniami. U mnie nie pomogla dieta (czerwone mieso, zielone warzywa, soki). Dopiero kiedy zaczelam lykac kolejne tabletki na czczo razem z witamina C, hemoglobina ladnie podskoczyla i jest szansa, ze do konca ciazy bede miescic sie w normie. A byla juz grozba podawania zelaza dozylnie w szpitalu.

reklama
10.06.10 o 19.40 przyszly na swiat przez CC nasze malenkie coreczki Zosia 1550g i Nadia 1220g. Kruszynki sa zdrowe,oddychaja samodzielnie,jedzonko na razie dostaja przez rurke do zoladka,maja zoltaczke jak wiekszosc wczesniakow,ale juz sa naswietlane. Sa takie malenkie,ale sliczne i silne. Ja walcze o pokarm i dzis pojawialy sie pierwsze dwie kropelki,czyli bedzie dobrze. Ja czuje sie strasznie po cesarce,ale najwazniejsze sa dziewczynki,ktore maja b.dobra opieke. Pozdrawiam Was i uwazajcie na siebie!

Motylicaja - moje corcie to Frida i Raija -sa to skandynawskie imiona :-) troche egzotyczne,ale synus to Tyrone ,a moj maz pochodzi z Ghany,czyli cala moja rodzina jest "egzotyczna" ;-)

Aga gratulacje :) Jetes bardzo dzielna, teraz bedzie tylko lepiej... Odpoczywaj, bo bedziesz potrzebowac duzo energii.
A my??? Jeszcze turlamy sie 3 w 1 i juz nie moge wytrzymac, choc to jeszcze 5 dni... Jest mi goraca, ciezko, brzuch twardnieje, chlopaki kopia niesamowicie. JA CHCE RODZIC!!!
Ania ja nie mialam problemow ze wzrokiem, ale slyszalam, ze to normalne i po ciazy samo przechodzi.
Wiem, ze niejedna z was mieszka w irl lub uk, i lekarze tam calkiem inaczej opiekuja sie ciaza... Szkoda, ze ta opieka jest taka pobiezna, moze mozna byloby zapobiec urodzinom wielu wczesniaczkow...

AAAaaga nareszcie,boosze ja codzienie myslalam co i jak a nie chcialam ci zawracc glowy smsami bo wiedzialam ze odpoczywasz.Strasznie sie ciese,ze dziewuszki zdrowe,oddychaja samodzielnie az sie poplakalam bo przeciez bylysmy w tym samym tygodniu.Jakz dojdziesz do siebie wstaw fotke bo jestem ogromnie ciekawa!!!! Calusy!!
A u mnie jest juz mama,a ja od dwoch dni chode tip topami bo kroce mnie boli,bruch jakis ciezki i starsnie mi urosl.Jutro jade do Maternity,zobace woje maluszki i w koncu moze sterydy dostane.

Gosiu odpoczywaj odpoczywaj odpoczywaj!!! Lez jak najwiecej,aby maluszki byly jak najdluzej w Tobie. Nic teraz nie jest wazniejsze od nich,zaden obiad,zadne zakupy,zadne sprawy. Moja Zosienka byla dzis rano w bardzo zlym stanie,jednak lekarze opanowali sytuacje i teraz jest dobrze. Lezy kruszynka pod tlenem. Wierze jednak,ze wytrzymasz jeszcze chociaz m-c i maluszki beda zdrowe i silne. Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte i mecz ich o te sterydy,bo to wazne!

AGA,bedzie dobrze !Trzymam kciuki!Ty dochodz do siebie moja droga!!!Oszczedzaj sie!A dzieciaczki szybko dojda do siebie!Moje jedza z dnia na dzien coraz wiecej,u Ciebie bedzie tak samo...

Aga teraz uz odpoczywam,moja mamusia zajmujesie Maxem,maz chodzikolo mnie jak kolo jajka.Teraz mam luz.Jutro sie oczywiscie wymecze w szpitalu bo wysiedziec swoje trzeba.Jestem dobrej mysli ze bedzie dobrze.A ty Agus tez odpoczywaj ile wlezie,dziewcynki silne wiec bedzie dobrze,a ty potrzebujesz duzo sily zeby sie pozniej nimi zajac.A powiedz mi ile musa miec zeby wyjsc ze szpitala? "2 kg?

reklama
Do góry