reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Hej dziewczyny.I wyladowalam wczoraj w szpitalu:( Na kontrolnej wizycie okazalo sie ze jeden z chlopcow dwukrotnie okrecil sobie wokol szyjki pepowine i jest w niej za wysoki przeplyw wiec nalezy to kontrolowac w szpitalu.Zdaje sobie sprawe ze tak jest bezpieczniej dla dzieci ale z drugiej strony w domu zostala dwuletnia corka,juz za nia tesknie :( Najgorsze ze nie wiadomo czy sie odpetli synek czy zostaje mi juz tylko szpital przez ok kolejne 8 tyg bo tyle gdzies jest do planowanego cc.

Ewe505 - współczuję szpitala :-( ale dobrze, że zaopiekuja się Tobą, dobrze,ze masz takie badania.
Trzymaj się :*

Ja nie mam badanych przepływów, czy to powinno byc standardowo robione ?

Tarantulka witaj, ja mam omega med optima

Mama290 - może ja nie wiem,że on to bada...juz zglupialam,nigdy nic nie mówił. Napewno na polowkowym to bylo badane
a tak normalnie to nie wiem :-(
ciąża dwukosmowkowa,dwuowodniowa,

Jup co ile robia ci usg?? ja mialam zle przeplywy I dlatego ciaza zostala rozwiazana w 31 tyg bo tylko sie pogorszalo przeplywy sa wazne bo mozna wychwycic cos niepokojacego dzieci jest dwoje mniej miejsca I moga sie rozne zeczy dziac a lekarza masz zwyklego czy od blizniat ?

Mama290 - co 3 tyg.
Zmartwilam się tym,wydawało mi sie ,ze lekarz wie co robi,bo nie jest to jakis pierwszy lepszy gin.i to nie sa pierwsze bliźniaki u niego,pracuje w szpitalu.,no ale czy specjalista od bliźniąt to nie wiem nawet gdzie takiego szukać i tak jeżdżę 80 km od miejsca zamieszkania,bo tu małe miasteczko.
Dzięki za info...

reklama
Jup ja mialam robione gdzies od 18 tyg przeplywy a usg co 2 tyg a pozniej to juz co tydz a moj lekarz to tylko ciaze jednowodniowe prowadzi to twoja pierwsza ciaza??

Do góry