reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Dominka ja mialam 0.5 I zadnego wielkiego monitoring nie mialam blizny najwieksze ryzyko to jak dostaniesz skurczy wtedy wiadmo moze peknac co do torby to ja spakowalam dla siebie juz w 20 tyg bo od tego momentu mialam komlikacje co do torby dla dzieci to w ciazy blizniaczej nie zna sie sie ani dnia ani godziny wiadomo jakies podstawy typu kocyk pieluchy ale trzeba sie przygotowac na rozne ewntualnosci typu jak sie urodza wczesnie to z pewnoscia zostana w szpitalu nie ma co sie za bardzo przygotowywac Gosia wow urodzilas jednokosmowkowa sn ja jestem z lodzi I mialam tam praktyki jak bylam w szkole I z synem najstarszym lezalam fajny szpital jeden z moich ulubionych

reklama
mama290 - pierwsze dzieci urodzilam w Piotrkowie z ktorego pochodze, po slubie mam do tego szpitala 18km wiec tam tez mialam lekarza, niestety albo i stety jak zaszlam w ciaze po raz trzeci on byl chory a zastepowal go ordynator, ktory na prywatnej wizycie na moje pytanie co jakby pojawily sie jakies komplikacje powiedzial mi ze to jest ciaza jednokosmowkowa wiec zebym sie nie nastawiala zbytnio ze bedzie ok a jak poleci to poleci.
Po tej rozmowie znalazlam lekarza z Lodzi pracuje wlasnie w ICZMP i specjalizuje sie w trudnych ciazach. Do Lodzi mam 22km, a po krwotoku 2 tygodnie pozniej czyli w 14tc lezalam tam i wiem ze tylko dzieki tej decyzji donosilam ciaze bo w piotrkowie nie bylo by szans.

Doświadczone koleżanki,może wiecie czy wzdęcia maja jakis wpływ na skracajaca sie szyjke?
Baaardzo mi dokuczaja odkąd leżę :-(

Doświadczone koleżanki,może wiecie czy wzdęcia maja jakis wpływ na skracajaca sie szyjke?
Baaardzo mi dokuczaja odkąd leżę :-(

Mysle, ze nie ma to wpływu na szyjke.
Jak chcesz pozbyć się wzdęć, to nie jedz smażonych rzeczy, unikaj cukrow, w tym sokow owocowych (lepiej warzywne). Cukry powodują wzdęcia. Lekkostrawna dieta- dużo bialka, warzyw i błonnika

Dominika u mnie chłopczyk i dziewczynka :-) :-)
Dwuowodniowa dwukosmowkowa.

Wycztalam,ze u Ciebie dziewczynki, fajnie :) i jaka piekna dluga szyjka! :)

Dominika życzę oby byla długa jak najdłużej, moja niestety juz 26 .
Co do blizn po cc to ja narazie zielona w temacie bo to nasze pierwsze dzieci :)

reklama
Do góry