reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Marta gratuluję!!! Co za nowina, zdrówka dla Was.
Asia to super wiadomość :-) mi trochę kamień spadł z serca jak poznałam termin ale i stresik też pojawił... A dziś byłam na ktg i wyszła mi gotowość skurczowa , zadzwoniłam do swojego lekarza bo się przestraszylam ale mnie uspokoił że w ciąży bliźniaczej w 35 tyg mało która nie ma takiej gotowości i jeśli zacznie się coś dziać to mam jechać do szpitala, tam ocenia czy wyhamowywac poród czy rozwiązywać ciążę, a o tym już same dziewczynki zdecydują, jak dostanę skurczy to znaczy że sterydy na plucka dziewczyny dostaną ode mnie w naturalnej postaci.
Mam nadzieję że jednak wytrzymam do wyznaczonego terminu.
Asia a ty masz termin cc na 20.10 czy masz się stawić do szpitala 20.10? Bo ja mam się stawić 20.10 a cesarka 22.10 po serii sterydów.

reklama
madziawse7 ,ja 20.10 mam się stawić w szpitalu,zapomniałam zapytać o sterydy ale będę jeszcze w piątek to dopytam o szczegóły... ;-) Twoje bąble chyba troche większe z tego co pamiętam moje mają po 2200 ok. coś ostatnio przystopowały... no ale jeszcze 2tyg.:-)

Oo to faktycznie możemy mieć cc w jednym dniu :) Moje nie są dużo większe, mają 2400 i 2500 a wiadomo, że jakiś margines błędu występuje więc wagę też mogą miec podobną :)

Marta, jak dziewczynki?

Ja od poniedziałku w szpitalu. Od wczoraj skurcze na ktg więc od razu kroplówka na wyciszenie. Wieczorem powtórka z tematu. Czekam na badanie gin.

Hej Dziewczyny! Marta gratuluję córeczek, niech zdrowo rosną :* My na początku 34 tygodnia mamy wymiary 2147 g i 1983 g Moje dziewczynki są drobne, lekarz się śmiał, że mają czupryny na głowie :) Chyba się zapowiada, że będę mieć dzieci podobne do siebie, nasz syn Wiko jest kopią tatusia :) duży, potężny, wysoki i grube kości- On na usg był ok 3 tygodni do przodu z wymiarami :) a dziewuchy są mini i się grubo zastanawiam czy nie kupić jednej paczki pieluch- before newborn dla wcześniaków- jak one takie chude brzuszki mają

Ja dziś po badaniu. Wszystko zamknięte, ale brzuch mi się obniżył i straszenie naciska na krocze. Mam leżeć :( podadzą sterydy i mam wciskać jeszcze dwa tygodnie.
Marta jak dziewczynki dziś?

Marta - gratuluję, dużo zdrówka dla dziewczynek :)

kajkapol – faktycznie, większość naszych podwójnych mam udzielających się na forum jest już na końcówce ciąży :-) ale jest też kilka, które są dopiero w okolicach półmetka, a w trakcie dojdą też i nowe bliźniacze mamusie, także nie martw się;-)

reklama
od tygodnia wyraźnie czuje już ruchy dzieci w brzuchu, szczególnie z lewej strony, bo łożysko jest na przedniej ścianie i stwierdzam, że to bardzo dziwne uczucie :-D brzuch mi się zaczyna zaokrąglać, ale chyba nie rzuca się jeszcze w oczy póki co :-p

dziś o 17 mam wizytę u ginekologa, już się nie mogę doczekać, aż podejrzę na usg moje maleństwa :-)

Do góry