reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Powiedzcie mi dziewczyny bo mam problem z kupnem torby na wózek bliźniaczy ? Miałyście w zestawie z wózkiem ? Czy kupowałyście osobno? Jak tak to podajcię mi jakie :)

reklama
Bettini to już lada dzień bedziesz miala dzieci przy sobie :-D

Aga to duze te twoje dzieciaczki :) Jak do konca zostajesz to troche wspolczuje bo ja juz po 2 tyg mialam dość szczegolnie ze nie wszystko gotowe w domu ale co sie nie zrobi dla dzieci...

Ja jeszcze w 6 m-cu mialam maly brzuch, bo w 5 to nie bylo widac ciąży jak luzniejsza bluzka..Tak naprawde jak od niedawna dzieci zaczęły mocno rosnąć to mnie wywalilo do przodu:-) no i zaczely sie rozstępy niestety mimo ciaglego smarowania. Moje były ułożone cały czas jedna głowkowo druga miednicowo a teraz obie mają głowki na górze, wg lekarza pewnie juz sie nie odwrócą aczkolwiek nie ma to zadnego znaczenia bo i tak cesarka ma być.

Torby do wózka mialam w zestawie juz z wózkiem takze nie pomoge.

Sila myślę że zwykła torba do wózka wystarczy, najwyzej trzeba troszkę większą kupić. Ja w pierwszej ciąży jak byłam chciałam żeby wszystko takie idealne było, nie szczedzilam kasy na droższe rzeczy, kupiłam jakąś torbę dobrej i modnej firmy a potem się okazało że torba jest do d... y. Za sztywna i mało się w niej rzeczy mieścilo, nie miala kieszonek z boku na drobiazgi i butelkę z piciem, życie zweryfikowalo i teraz kupiłam torbę w Biedronce bo akurat była taka jaka mi pasowała, w promocji za 15 zł :-) więc wszystko zależy od Twoich wymagań.

Powiedzcie mi dziewczyny bo mam problem z kupnem torby na wózek bliźniaczy ? Miałyście w zestawie z wózkiem ? Czy kupowałyście osobno? Jak tak to podajcię mi jakie :)

Ja nie mam torby na wozek. Wkladam wszystko do kosza albo do swojej torebki, która wieszam na ramie. Mam wozek dorjan sport.

A torbe mam z Babymoov- biore ją do lekarza, znajomych itd. Jest super pojemna, ma mnóstwo kieszonek, małych, dużych, za zamek, jest naprawdę swietna. Na allegro kupiłam uzywaną.

Dziewczyny to mnie w sumie pocieszyłyście , ze mimo wszytko w końcu mi wyskoczy , ale jak chodziłam w pojedynczych ciążach, to już miałam przejść na ciążówki , a ja wchodzę w dziny swoje .
Sila ja myślę , ze torbę możesz kupić taką jak do zwykłego wózka , no chyba , ze masz obok siebie i jest troszkę szerszy to musisz tez zwrócić uwagę na ten paseczek żeby był dłuższy i tyle .Tu się zgodzę z Madziaws7

Marta mówią , że rozstępy to ukoronowanie ciąży.... kurcze ja mam ich mnóstwo po pierwsze ciąży , teraz to mi już lotto

Oj dziewczyny powiem Wam , że ja się boje tego trafienia niespodziewanie do szpitala , bez przygotowania.Ja z tych co muszą same i do końca .Jeżeli chodzi o mnie to jak tylko dowiedziałam się , że są dwa szkraby to zaczęło się szukanie i czytanie , co i jak będzie mi potrzebne .Także wózek już jest ,my zdecydowaliśmy się na ABC Zoom boski jest już stoi u nas 3w1 ,ciuszki już mam (wydałam po synku więc trzeba teraz kupić ) Maty mam już 4!!!!! ale to ja nie kupiłam tylko znajomi , łóżeczko jest, leżaczki,i wanienka, u kumpeli mam do odebrania stelaż do wanienki , krzesełko do karmienia chce od niej odkupić , drugiego mi szukają znajomi i szwagierka w uk i nl :p przewija mam , a karuzele chyba też nawet dwie , no i pościel kocyki , rożki . chłopaki będą ,ale wszystko w różu przeważa haha , ale no cóż tyle jakoś się przykulają

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny chciała bym do Was dołączyć .Spodziewam się dwóch chłopców , ciąża dwujajowa i dwukosmówkowa , ja na razie polowa za mną i wszytko oki :)

Witaj Luska 884!

Witaj luska
No to skończyłam szyć pościele dla dziewczynek, jeszcze tylko 2 rzeczy do ogarnięcia z listy przedporodowej i mogę rodzic :-)

Madziawse, pochwal się posciela.

Annte[/B] a ty gdzie lezałas w szpitalu ostatnio? U siebie czy Zdroje??:

Marta, leżałam trzy doby w Zdrojach. Od jutra zaczynam turnus u siebie.

Do góry