reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

madziawse7 u lekarza i tak samo w szpitalu liczą skonczone tygodnie...Mi dzis wskoczylo 32 tak samo jak mam na suwaczku jutro bedzie 32t1d czyli 37 tydz leci ale nawet 32t6d to dalej wg szpitala 32 tyg. Do szpitala trafilam w 29t5d i 29 wpisane bylo. A mam sie zglosic tak jak bedzie sie konczyc 36tydz wiec 35t5 lub 35t6 :) Nie wiem czy zrozumiale to nawypisywałam :-) Jak trafilam ze skurczami do szpitala podali sterydy i mowili chociaz ze 2 tyg wytrzymac :) no i 2 tyg minely a teraz jeszcze chociaz 2 a najlepiej 4 i koniec...
NIe wiem jak to u Ciebie policzyli z tymi tygodniami...dziwne ze jeszcze o tydz cofneli..
duze masz juz dzieciaczki faktycznie :)
A powiedz mi jeszcze jak czesto masz USG z przeplywami robione??

Ostatnia edycja:
reklama
No i wcielo mi posta :-( wiec jeszcze raz.
Przepływy na każdej wizycie sprawdza co 2 tygodnie, bez względu na to czy wypada usg czy zwykła wizyta, tylko jak dziewczyny się trochę różniły wagowo (17%) to kazał co tydzień sprawdzać przepływy, ale na szczęście się wyrownaly :-)
Z tymi tygodniami ciąży idzie się pogubić ale na szczęście dostanę skierowanie na konkretny termin więc się bardzo stresować nie muszę że przyjadę za wcześnie lub za późno ;-)

Luska884 No właśnie widzę że idziemy prawie równo :) Ja o płci sie dowiedziałam w 12 tygodniu ciązy na badaniach prenatalnych:) Moje dzieciaki też duże już tydzień temu jak byłam to miały po 480 gram wagowo są niemalże równe :) Jak to moja doktorka mówila że idą książkowo :) Luska884 a skąd jesteś ?

Faktycznie więcej nas i więcej. Same bliźniaczki będą. Witam nowe ciezaroweczki. Fajnie, że wszystkim nam w miarę dobrze idzie... ja kończę 37 tydzień i moje córeczki absolutnie nie dają sygnału do wyjścia. Ważą mniej więcej po 2900 a straszyli mnie porodem już od 3 miesięcy. Leżę więc grzecznie i czekam.

Sila wow twoje chłopaki , to już wagę maja poważną , kurcze moje to jakieś maleństwa !!!
jestem z kujawsko pomorskiego
dziewczyny a powiedzcie i kiedy wasze maluszki się przekręciły głowami dół , bo moje nadal nie .........A ciekawa jestem , bo później średnio z miejscem przecież .Ogólnie o ja mam bardzo mały brzuszek jak na początek 5mca ........

Bettini twoje maluszki maja już super wagę w sam raz , żeby już przyjść na świat.a w którym jesteś tygodniu.a jednka 3 mce wytrzymałaś to super !!!!:-)

Sila wow twoje chłopaki , to już wagę maja poważną , kurcze moje to jakieś maleństwa !!!
jestem z kujawsko pomorskiego
dziewczyny a powiedzcie i kiedy wasze maluszki się przekręciły głowami dół , bo moje nadal nie .........A ciekawa jestem , bo później średnio z miejscem przecież .Ogólnie o ja mam bardzo mały brzuszek jak na początek 5mca ........

Ja miałam bardzo maly brzuch do końca ciąży a i tak jeden z chlopakow znajdował sposób, żeby caly czas się krecic i siedziec poprzecznie albo miednicowo:-) Drugi od początku do końca ciąży był uzlozony glowkowo.

Marta787 chyba będę leżeć do 36tyg. Z tego co widzę dziewczyny z bliźniakami cięte są tu po skończonym 35tyg.Lekarz powiedział że mogli by mnie wypuścić ale i tak do nich wrócę za tydzień lub dwa z wynikami złymi. Tu przynajmniej mnie monitoruja non stop. Maluchy przy przyjęciu tydzień temu miały po 2 kg :-D

reklama
Do góry