reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Eee to takie bardziej dla męża zadania, w przewijaku nawannowym trzeba dziurki małe zakleic , przywiercic do ściany wieszak na moją biżuterię no i jeszcze drzwi do szafki łazienkowej dorobić :-) niedawno się przeprowadziliśmy i zostało parę rzeczy do ogarnięcia :-) Ja musze sobie parę obiadkow lekkich zrobić i zamrozić bo jak wrócę ze szpitala to nie będę miała czasu i siły gotować, szczególnie dla siebie a przy karmieniu dobre odżywianie to podstawa

reklama
Ja po prenatalnych
Wszystko OK:-):-):-)
Jedna fasolka mierzy 6,9 druga 6,4. Serduszka 159 i 155.

Po biochemii i Usg ryzyka:
Trisomia 21 płód pierwszy -1:1234, drugi 1:1397
Trisomia 18 oba 1:5090
Trisomia 13 oba 1:15933
Czyli test Pappa nie taki straszny

Kamień z serca :tak:

Czesć dziewczyny ja coprawda już urodziłam, ale czasami was podczytuję, miło was tak poczytać, wspominam czasami jak ja to przeżywałam, była to moja pierwsza ciąża i to bliźniacza, nie ukrywam był dla mnie to szok bo u mnie w rodzinie nikt nie miał bliżniaków, a tu proszę, odrazu je pokochałam i nie wyobrażałam sobie innej ciąży niż blizniaczej, co prawda było mi bardzo ciżko w sumie przez całą ciąże miała wszystkie objawy, ślinotok, zgaba, mdłości wymioty,drętwienie rąk, bezsnenność i mogłabym tak pisać i pisac, ale uwierzcie mi jeszcze raz bym to przeszła mimo tych wszystkich dolegliwości. Był to okres zarówno bardzo ciężki ale i piękny. Wiem ze ciężko wam, zwłaszcza pod koniec ciaży ale wytrwacie, jak ja dałam radę z takimi olbrzymami (bo moje miały po ponad 3 kg i jeszcze nie chciały wyjść) to i wy dacie;-):tak:. Życzę wam wytrwałosci, spokojnej donoszonej ciąży bez komplikacji oczywiście, odpoczywajcie ile wlezie bo później jest świat odwrócony do góry nogami, ale wszystko do ogarnięcia. i zapraszamy mamy po porodzie na nasz wątek, bliźniaczki niemowlaczki.
Pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki:-D

reklama
Czesć dziewczyny ja coprawda już urodziłam, ale czasami was podczytuję, miło was tak poczytać, wspominam czasami jak ja to przeżywałam, była to moja pierwsza ciąża i to bliźniacza, nie ukrywam był dla mnie to szok bo u mnie w rodzinie nikt nie miał bliżniaków, a tu proszę, odrazu je pokochałam i nie wyobrażałam sobie innej ciąży niż blizniaczej, co prawda było mi bardzo ciżko w sumie przez całą ciąże miała wszystkie objawy, ślinotok, zgaba, mdłości wymioty,drętwienie rąk, bezsnenność i mogłabym tak pisać i pisac, ale uwierzcie mi jeszcze raz bym to przeszła mimo tych wszystkich dolegliwości. Był to okres zarówno bardzo ciężki ale i piękny. Wiem ze ciężko wam, zwłaszcza pod koniec ciaży ale wytrwacie, jak ja dałam radę z takimi olbrzymami (bo moje miały po ponad 3 kg i jeszcze nie chciały wyjść) to i wy dacie;-):tak:. Życzę wam wytrwałosci, spokojnej donoszonej ciąży bez komplikacji oczywiście, odpoczywajcie ile wlezie bo później jest świat odwrócony do góry nogami, ale wszystko do ogarnięcia. i zapraszamy mamy po porodzie na nasz wątek, bliźniaczki niemowlaczki.
Pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki:-D

Ojjj jak milo uslyszec takie słowa dzięki :) To tez jest moja pierwsza ciąża i też byłam w szoku jak się dowiedziałam że to będą bliźniaki :) Powiem ci że coraz bardziej się stresuje ale wiem że muszę dać rade :)

Do góry