reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Czesc dziewczyny,ja tępię tego gada(hemoroida)przypomniałam sobie że wcześniej go leczyłam taką maścią Procto-Hemolan,narazie bolu nie czuje,mąż twierdzi że jest mniejszy-bo on jest moim domowym lekarzem:)
10 czerwca mam wizyte wiec spytam lekarza czy smarowac go dalej tym czy moze da mi coś innego.
Jak u Was samopoczucie w taką pogodę duchota okropna juz chyba wolałam te deszcze,nie wiem jak człowiek przechodzi cale lato,achhh strach myśleć.Ja sobie dzisiaj troszke w domku posprzatałam,pod koniec lipca przylatuje do mnie siostrzyczka więc okna mi pomyje,posprzatamy gruntownie na przyjecie maleństw,czym bliżej tym bardziej sie tego boje:(

reklama
Justella mowi mi ze ilosc plynu jest ok :)

Gastone ja na prawym boku spac nie moge bo brakuje mi oddechu, czytalam gdzies ze powinno sie spac na lewym.. :)

Nutella niezle cie wytrzymaja ale dzieciaczki sa dorodne wiec super :)

Ja mam w ksiazce ze na prawym ;-( moze jest blad..

A z wiesci Aga Natalia zostala przewieziona do innego szpitala ze wzgledu na maluszki.Moze ja beda cieli bo ma wysokie cisnienie i bialko
.Trzymajmy za nia kciuki,moze jeszcze troche polezy..

Witajcie Dziewczyny!!!
zaniedbalam pisanie postow ale poczytywalam z ukrycia:)
Gratuluje Akusou!!! ja juz nie moge sie doczekac, az zobacze sprawcow tych kopniakow:)
we wtorek widzialam sie z polozna i jakos mnie uswiadomila, ze to juz blisko..kazala spakowac torbe do szpitala:S i opwowiedziala jak to bedzie wygladac...bleee lewatywa, cewnikowanie...pewnie w chwilach stresu to nie takie straszne:p ale i tak paskudne.
Kasiona
- ja tez czuje jakby jednego czesciej i tez sie tym troszke martwie..moze poprostu jest jeden spokojniejszy...polozna mowila, ze jezeli przestane ktoregos czuc to do szpitala ale ja naprawde nie wiem ktorego czuje bo ostatnio sie okazalo, ze to kopniaki pod zebrami to nie byly nogi tego, ktorego myslalam, ze sa a tego drugiego, ktory jakos zawinal te nogi na "nieswoja" polowe...jedynie po dole brzucha staram sie monitorowac czy sie obaj ruszaja...
dziewczyny boicie sie porodu?? macie poprane? ja zaczelam bo mi polozna kazala, ze to czas:)
ps ja w nocy tez nie moge spac....wydaje sie, ze krocze mi rozerwie i pachwiny..ciezko wstac albo sie przekrecic w nocy...a jeszcze troche przed nami:p
Malusia- ile twoje maluchy waza? mamy podobny wiek ciazy? moje w 30 tyg 1400 i 1800, wydaje mi sie troche duzo
dobra ide poprac kocyki i posciel:) i niech schnie na tym pieknym sloncu...
ps 2 PUchna wam nogi przy tych upalach? ja juz sama nie wiem czy spuchly czy mialam takie serdele:)

hej dziewczyny,
Kasiona ja pytałam o ten plyn bo ja na poprzednim usg w jednej kieszonce miałam wiecej o 1mm niz na tym ostatnim usg,a w tym drugim worku było o 10 mm wiecej.powiedział ze wszystko dobrze-wiem jakie sa normy i wiem ze sie ten płyn miesci w nich, ale tylko juz sie modle zeby nie spadał ten płyn w tym jednym worku.wiesz to pod katem monitroingu podkradania.wiem ze ty tez masz jednokosmówkowa i dlatego tak pytam cie czasami.zblizam sie do 20 tyg i cały czas o tym mysle, teraz jest taki wazny czas zeby obserwowac to wszystko.Staram sie oczywiscie myslec pozytywnie i ze nic nas nie dopadnie:)
pozdrowienia dla wysztkich

U mnie na suwaczku jak weszłam w 25tydzień pojawił sie komunikat "Pamiętaj o ćwiczeniach Kegla,czytałam w internecie na ten temat i wiem o co chodzi,ale czy któraś z Was,tak to praktykowała??
LONA Ja mam nogi jak konewy ogolnie mam grube nogi a teraz??nie moge na nie patrzec:)

Ostatnia edycja:
Mięśnie KEGLA to te mięśnie które zaciskasz jak chcesz powstrzymac strumień moczu przy sikaniu. Cwiczenie tego mmięśnia polega na zaciśnięciu i wytrzymaniu paru sekund,nastepnie rozluźnisz i znów zaciszkasz i...................tak w kółko pare minut dziennie.

Hej mamuski.
Wczoraj wyszlam ze szpitala... Bylam na 3 dni z powodu wysokiego cisnienia i po drodze przyplatala sie jeszcze kolka nerkowa, poniewaz jeden z dzieciaczkow uciska glowa na prawa nerke...
W miedzyczasie mialam 1000 ktg, badania krwi, moczu itd. Dzieciaczki wazyli 2 dni temu 2400 i 2800 gr
icon_eek.gif
, nie mam pojecia jak one sie tam mieszcza...
Cc bede miec (jak dotrzymam) 17.06, bo wczesniej nie bylo miejsc
icon_rolleyes.gif

Ale jakby cos sie wczesniej rozkrecilo to mam przyjechac i mnie potna
icon_smile.gif

Musze was nadrobic, ide czytac
icon_wink.gif

Ja mam w ksiazce ze na prawym ;-( moze jest blad..

A z wiesci Aga Natalia zostala przewieziona do innego szpitala ze wzgledu na maluszki.Moze ja beda cieli bo ma wysokie cisnienie i bialko
.Trzymajmy za nia kciuki,moze jeszcze troche polezy..

trzyma Kciuki za was dziewczyny!!!!!!!!!

hej dziewczyny,
jakas cisza panuje ostatnio na forum,pewnie te upały wszystkie dziewczyny wykańczaja.mi troche tez doskwieraja-a tu jeszcze lipiec,sierpień.ahh jak sie czujecie, chodzicie do pracy?czy tylko ja tak biegam...
Pozdrowienia;-)

reklama
Witam dziewczynki!

Lona ja tez sie boje porodu, a jeszcze mam troche czasu :-) Mam nadzieje ze bede miala cesarke, bo porod naturalny z dwojka wydaje mi sie ponad moje sily :tak: a ty faktycznie jeszcze troszke i juz bedziesz miaala maluchy ze soba :tak:

U nas tez goraco jak nie wiem co, ale dzis i tak jest nieco ,,chlodniej" niz normalnie :-)

Justella trzeba myslec poztywnie, a co do pracy to pracuje w domu wiec mam szczescie ze nie musze nigdzie lazic :-)

Nutella jak u ciebie? Ja sie czujesz? Jak znosisz wloskie upaly?? Odezwij sie :)

Do góry