reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Witam.:-)
Moja siostra nadal w szpitalu..wyniki ma bardzooo słabe:-( Z małymi ok ważą po 2 kg i rozwijają się prawidłowo zabierają siostrze chyba wszystko co najlepsze z organizmu..lekarz się martwi więc dlatego musi jeszcze zostać żeby podciągną te wyniki no i wstępnie za 4 tygodnie dziewczynki będą na świecie. :tak:

oby wszystko było ok. GRATULACJĘ dla Akosuaaa.

Aha o macie wszystkie pozdrowienia od siostry!!!:-):-):-)

reklama
Hej dziewczynki.
Akosua gratki!!!
Trzymam kciuki za Tolle.
Ja na chwile i w skrocie, bo jestem znow w szpitalu. Miałam za wysokie ciśnienie i musiałam zostać na badaniach. Jeszcze jestem w trojpaku i dziś kończę 37 tydzień. Mam bóle nerki, bo glowka jednego synka uciska na nią. Jak będzie coś się działo to dam znać.
Pozdrowionka dla wszystkich mamus.

Cześc nie wiem czy mnie pamiętacie bo dawno mnie tu nie było.Moje dzieciaczki rosną jak na drożdżach już nawet zapomniałam jak to było jak były takie malutkie.Wszystkim mamusia co w czasie mojej nie obecności urodziły szczerze gratuluje i życzę wytrwałości.

Ostatnia edycja:
Hejka.
Wczoraj zawieźli tollę do Ustki. Bardzo źle się czuła miała skurcze i rozwarcie na 1 cm a dziś dopiero wchodzi w 34 tydzień . Od początku...
przed wczoraj byłam u siostry słabo coś wyglądała ale wszystko było oki kupiłyśmy jej z mamą truskawki zjadła z ochotą wszystko było ok. Na następny dzień od rana się zaczęło wymioty bóle brzucha itp...bosz jak ja żałuje że dałam jej te cholerne truskawki biedna się na wymiotowała aż samym czarnym ...zaraz lekarz pielęgniarki kroplówki zastrzyki ...i spokój na chwilkę po paru godzinach zaczynały się delikatne bóle zawołaliśmy lekarza wziął ją na fotel i stwierdził rozwarcie na 1 cm miał też wyniki badań zadzwonił do Ustki i podjęli decyzję, by ją przewieźć. Na sygnale ...serce mi zamarło dziewczyny centralnie nie wiedziałam co robić jak ją pocieszyć a przecież wszystko będzie dobrze..Dziś dostała zastrzyk na rozwój płucek u małych jakieś kroplówki cała się po nich trzęsie a ja siedzę w swojej mieścinie i tylko myślami mogę być teraz przy niej. Ustka jest jakieś 2 h jazdy od nas (niecałe) ktg rano wykazało skurcze ale siostrę na razie nic nie boli może po tej kroplówce?

sory , że chaotycznie napisałam....trzymajcie kciuki za moją siostrę!! pozdrawiam ;-)

Hej dziewczynki.
Akosua gratki!!!
Trzymam kciuki za Tolle.
Ja na chwile i w skrocie, bo jestem znow w szpitalu. Miałam za wysokie ciśnienie i musiałam zostać na badaniach. Jeszcze jestem w trojpaku i dziś kończę 37 tydzień. Mam bóle nerki, bo glowka jednego synka uciska na nią. Jak będzie coś się działo to dam znać.
Pozdrowionka dla wszystkich mamus.

Hejka.
Wczoraj zawieźli tollę do Ustki. Bardzo źle się czuła miała skurcze i rozwarcie na 1 cm a dziś dopiero wchodzi w 34 tydzień . Od początku...
przed wczoraj byłam u siostry słabo coś wyglądała ale wszystko było oki kupiłyśmy jej z mamą truskawki zjadła z ochotą wszystko było ok. Na następny dzień od rana się zaczęło wymioty bóle brzucha itp...bosz jak ja żałuje że dałam jej te cholerne truskawki biedna się na wymiotowała aż samym czarnym ...zaraz lekarz pielęgniarki kroplówki zastrzyki ...i spokój na chwilkę po paru godzinach zaczynały się delikatne bóle zawołaliśmy lekarza wziął ją na fotel i stwierdził rozwarcie na 1 cm miał też wyniki badań zadzwonił do Ustki i podjęli decyzję, by ją przewieźć. Na sygnale ...serce mi zamarło dziewczyny centralnie nie wiedziałam co robić jak ją pocieszyć a przecież wszystko będzie dobrze..Dziś dostała zastrzyk na rozwój płucek u małych jakieś kroplówki cała się po nich trzęsie a ja siedzę w swojej mieścinie i tylko myślami mogę być teraz przy niej. Ustka jest jakieś 2 h jazdy od nas (niecałe) ktg rano wykazało skurcze ale siostrę na razie nic nie boli może po tej kroplówce?

sory , że chaotycznie napisałam....trzymajcie kciuki za moją siostrę!! pozdrawiam ;-)

Tzymam za was kciuki MOCNO

A dziewczyny to chyba spia :-)

U nas leje:-:)-:)-(

hej dziewczyny,
trzymam w kciuki za Tolle, oby maleństwa były jak najdłuzej w brzuszku.
az sie boje tych tygodni po 30, ale widze ze dziewczyny jestescie (te przy koncu ciązy)bardzo dzielne,tak trzymac.
ja byłam dzisiaj na usg, na razie wszystko ok-ilość płynu owodniowego w obydwu workach prawidłowa, za 2 tyg bede miała takie dokladne usg ze wszystkimi pomiarami.lekarz zrobił mi zdjecie jednego z moich synusiów 4d-sliczne, taka kruszynka z zamknietymi oczkami:)dugi maluszek nie dał sie sfotografowac,moze nastepnym razem.
Justysia007 ja sie boje ze bede musiala polezec w kazdej chwili, wiec łóżeczka planuje pod koniec czerwca kupic i pare drobiazgów.ciuszki tak jak pisałam mam duzo od siostry, bede je tylo prała i zamówiłam 2 rodzaje po 3 i 7 ciuszków przez internet.z wózkiem poczekam do konca, zamówimy juz przed samym rozwiązaniem, maz zamowi przez internet.chciałabym gdzies tego zooma obejrzec jeszcze na zywo,tylko nie ma za bardzo gdzie, wszedzie wysyłkowo.a ty jak sie dzisiaj czujesz, jak maluszki?kiedy idziesz na usg?pytam bo juz bedziesz pewnie wiedziała plec..ja mam dwoch chłopczyków, dzisiaj równiez po raz kolejny sie potwierdziło:)masz jakies typy na imiona?Ja mysle o Franiu i Kubusiu:)
Pozdrawiam wszystkie mamusie

Nie znam historii Tolli, ale jak wchodzi w 34tydz. to nie jest juz zle. Moja kolezanka urodzila w 29tyg. i ma dwoch 3letnich cudownych urwisow:) Tolle przewiezli do ustki to 12km od mojego domu, w sumie slupska porodowka, bo przeniesiona ze slupska do ustki. ja juz wiem ze 2 lata bedziemy w slupsku:)ale napewno nie bede rodzila w ustce, szpital fajnie wyglada ale tylko z zewnatrz......babeczki z naszego rejonu jezdza rodzic do innych miast, ale terzymam mocno kciuki za nia i wierze ze kobietom ktorym dane jest nosic dwa serduszka i wiecej nic zlego nie moze sie stac wrezc przeciwnie:)cos dobrego, dobra dusza na pewno nad nami czuwa i pilnuje by sie nam i dzieciaczkom nic groznego nie stalo:)
czy ktoras z dziewczyn jest z trojmiasta?bo ja wlasnie beded najprawdopodobniej na gdanskiej zaspie rodzila, trudno mowic, bo jeszcze tyle czasu do koncowki:)

Justella tak jak wyzej pisalam kolejne 2lata spedzimy w slupsku wiec moj lekarz z poznania potrzebuje sila rzeczy zmiany:(:(:( juz wybralam lekarza z trojmista, z polecenia kolezanki ktora urodzila blizniaki i w tym tygodniu do niego jade:) ja sie czuje roznie.znow mnie mecza te zaparcia....zaczynam czuc ruchy :)zobaczymy czy teraz na usg pokaza plec:)mam nadzieje ze tak!!!! ja mam imiona dla chlopcow-stas i franio-po dziadkach:)dla dziewczynek nie mam.a gdzie chcesz w warszawie rodzic?:)

witam dziewczynki, u nas gorąco jak nie wiem co..wlasnie wrocilam ze sklepu ledwo zywa, ale specjalnie nie kupilam wszystkiego by jutro znow sobie zrobic spacer:) bo jak nie musze gdzies isc to nie chce mi sie lazic na spacery hehe :)

Tolaaa trzymamy kciuki, na pewno wszystko bedzie dobrze!!!

Justysia007 ty jestes ze Slupska ? Bo ja w Pl tez ze Slupska :tak: i syna rodzilam wlasnie w Ustce i powiem ze nie bylam z tego szpitala zadowolona a pierwsza ciaze w Leborku tam bylo duzo lepiej ale tez spotkalam sie z chamstwem:-(

reklama
Do góry