reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

hej:)
Justysia007 tak ja mam zamiar rdzic w W-wie, ten lekarz do ktorego chodze pracuje w Instytucie Matki i Dziecka i tam chcialabym rodzic.rozne slyszalam opinie o tym szpitalu, ale podobno maja dobry sprzet i opieke neonatologiczna i co najwazniejsze ten lekarz tam pracuje.w trojmiescie z tego co czytam tez jest duzo dobrych szpitali.ten lekarz do ktorego idziesz pracuje w jakims?ciesze sie ze zaczelas czuc ruchy.i ciesze sie ze jeden typ na imie mamy taki sam:)
dziewczyny a czy wam lekarz mierzy ilosc plynu owodniowego tzn podaje ilosc,czy tylko ze prawidlowa mowi?ile macie/mialyscie okolo 20 tygodnia?

pozdrawiam

reklama
Biaola trzymamy mocno kciuki! Nie martw sie terz jest pod dobra opieka ,bedzie dobrze..Moze wytrzyma leac w szpitalu jezczeprzynajmniej do 35 tyg.
aga Natalia nie odzywasz sie ,co sie dzieje??

hej dziewczynki...
Akosua GRATULACJE!!!!!!
Sluchajcie czy WY tez czujecie maluszki nisko i jakies klucia "tam na dole"?
u mnie wszystko dobrze sie zroslo caly tyzien wypoczywalam jak czesto moglam :)tylko samopoczucie mi sie pogorszylo bo maluszki jakos leza blisko zoladka i przepony to raz jest mi nie dobrze a potem oddechu nie moge zlapac ehhh sama radosc.... tez tak macie??

Aga Natalia trzymamy kciuki 1!!!!

Karolinkare ja moje maluszki czuje w okolicach zeber najczesciej.Malucha po prawej czuje jednak zdecydowanie czesciej tj Luce niz Nicolaska...martwi mnie to troche, nicolasa czuje ze dwa razy dziennie...a luce kilka razy dziennie i to on jest sprawca moich trzesien brzucha :) a co do ulozenia to narazie spoko, nie narzekam tylko ze jak spie na lewym boku to tak mnie pozniej zebro boli ze masakra widac niki nozki prostuje czy cos :D

Aga dzieki za smska;-)

Ja spie zazwyczaj na prawym boku,bo mam problemy z oddychaniem,a na prawym boku lepiej serducho krew pompuje ;-)
Ogolnie w nocy masakra.O dziwo dzieci spia cala noc,ale bruch ogolnie mnie mecyw nocy...

hej dziewczyny,
Kasiona moi chłopcy sa ulożeni na razie w kształcie litery T i tego główka w dół skierowanego czuje wyrazniej.drugi maluch jest albo mnie aktywny, albo ja go odczuwam mniej.mi brzuszek nie trzesie sie jeszcze, czekam na to z niecierpliwoscia.a powiedz czy jak bada ci ilosc ołyn owodniowych lekarz to podaje ilosc, czy tylko ze prawidłowowa ilosc mowi?
pozrdrawiam wszystkie mamuski:)

Hej mamuski.
Wczoraj wyszlam ze szpitala... Bylam na 3 dni z powodu wysokiego cisnienia i po drodze przyplatala sie jeszcze kolka nerkowa, poniewaz jeden z dzieciaczkow uciska glowa na prawa nerke...
W miedzyczasie mialam 1000 ktg, badania krwi, moczu itd. Dzieciaczki wazyli 2 dni temu 2400 i 2800 gr
icon_eek.gif
, nie mam pojecia jak one sie tam mieszcza...
Cc bede miec (jak dotrzymam) 17.06, bo wczesniej nie bylo miejsc
icon_rolleyes.gif

Ale jakby cos sie wczesniej rozkrecilo to mam przyjechac i mnie potna
icon_smile.gif

Musze was nadrobic, ide czytac
icon_wink.gif

reklama
Justella mowi mi ze ilosc plynu jest ok :)

Gastone ja na prawym boku spac nie moge bo brakuje mi oddechu, czytalam gdzies ze powinno sie spac na lewym.. :)

Nutella niezle cie wytrzymaja ale dzieciaczki sa dorodne wiec super :)

Do góry