reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

hej:)
Justysia007 tak ja mam zamiar rdzic w W-wie, ten lekarz do ktorego chodze pracuje w Instytucie Matki i Dziecka i tam chcialabym rodzic.rozne slyszalam opinie o tym szpitalu, ale podobno maja dobry sprzet i opieke neonatologiczna i co najwazniejsze ten lekarz tam pracuje.w trojmiescie z tego co czytam tez jest duzo dobrych szpitali.ten lekarz do ktorego idziesz pracuje w jakims?ciesze sie ze zaczelas czuc ruchy.i ciesze sie ze jeden typ na imie mamy taki sam:)
dziewczyny a czy wam lekarz mierzy ilosc plynu owodniowego tzn podaje ilosc,czy tylko ze prawidlowa mowi?ile macie/mialyscie okolo 20 tygodnia?

pozdrawiam

reklama
Biaola trzymamy mocno kciuki! Nie martw sie terz jest pod dobra opieka ,bedzie dobrze..Moze wytrzyma leac w szpitalu jezczeprzynajmniej do 35 tyg.
aga Natalia nie odzywasz sie ,co sie dzieje??

hej dziewczynki...
Akosua GRATULACJE!!!!!!
Sluchajcie czy WY tez czujecie maluszki nisko i jakies klucia "tam na dole"?
u mnie wszystko dobrze sie zroslo caly tyzien wypoczywalam jak czesto moglam :)tylko samopoczucie mi sie pogorszylo bo maluszki jakos leza blisko zoladka i przepony to raz jest mi nie dobrze a potem oddechu nie moge zlapac ehhh sama radosc.... tez tak macie??

Aga Natalia trzymamy kciuki 1!!!!

Karolinkare ja moje maluszki czuje w okolicach zeber najczesciej.Malucha po prawej czuje jednak zdecydowanie czesciej tj Luce niz Nicolaska...martwi mnie to troche, nicolasa czuje ze dwa razy dziennie...a luce kilka razy dziennie i to on jest sprawca moich trzesien brzucha :) a co do ulozenia to narazie spoko, nie narzekam tylko ze jak spie na lewym boku to tak mnie pozniej zebro boli ze masakra widac niki nozki prostuje czy cos :D

Aga dzieki za smska;-)

Ja spie zazwyczaj na prawym boku,bo mam problemy z oddychaniem,a na prawym boku lepiej serducho krew pompuje ;-)
Ogolnie w nocy masakra.O dziwo dzieci spia cala noc,ale bruch ogolnie mnie mecyw nocy...

hej dziewczyny,
Kasiona moi chłopcy sa ulożeni na razie w kształcie litery T i tego główka w dół skierowanego czuje wyrazniej.drugi maluch jest albo mnie aktywny, albo ja go odczuwam mniej.mi brzuszek nie trzesie sie jeszcze, czekam na to z niecierpliwoscia.a powiedz czy jak bada ci ilosc ołyn owodniowych lekarz to podaje ilosc, czy tylko ze prawidłowowa ilosc mowi?
pozrdrawiam wszystkie mamuski:)

Hej mamuski.
Wczoraj wyszlam ze szpitala... Bylam na 3 dni z powodu wysokiego cisnienia i po drodze przyplatala sie jeszcze kolka nerkowa, poniewaz jeden z dzieciaczkow uciska glowa na prawa nerke...
W miedzyczasie mialam 1000 ktg, badania krwi, moczu itd. Dzieciaczki wazyli 2 dni temu 2400 i 2800 gr
icon_eek.gif
, nie mam pojecia jak one sie tam mieszcza...
Cc bede miec (jak dotrzymam) 17.06, bo wczesniej nie bylo miejsc
icon_rolleyes.gif

Ale jakby cos sie wczesniej rozkrecilo to mam przyjechac i mnie potna
icon_smile.gif

Musze was nadrobic, ide czytac
icon_wink.gif

reklama
Justella mowi mi ze ilosc plynu jest ok :)

Gastone ja na prawym boku spac nie moge bo brakuje mi oddechu, czytalam gdzies ze powinno sie spac na lewym.. :)

Nutella niezle cie wytrzymaja ale dzieciaczki sa dorodne wiec super :)

Do góry