reklama
alex2339
Fanka BB :)
Alex piszesz o twardnieniu brzucha, ale jak to sie tobie objawia, bolem, ciagnieciem, skurczami, czy jak dotykasz to jest twardy?ja mam takie bole jak by mnie ktos uszczypnal na srodku i po bokach-dziwne, nieprzyjemne uczucie...jutro zapytam u lekarza o co chodzic moze..moze za malo odpoczywam ,sama juz nie wiem i stram sie nie panikowac,ale pewnie wiesz sama jak to jest;(
Ktoregos dnia czulam jak mi sie dzieci ruszaja i dotknelam brzucha poczulam ze zrobil sie twardszy i sie tego przestraszylam bo wiem z poprzednich ciaz ze jak brzuch twardnieje ze to oznacza skurcze 2 razy mialam zagrozona ciaze i bylam na podtrzymaniu i lekaz mi mowil ze jak brzuch bedzie twardnial to mam sie klasc do luzka ale wtedy to bylo gdzies ok 30 tyg wiec teraz wydawalo mi sie to za wczesnie i dlatego tak sie tego przestraszylam.
A nawet jak leze w luzku to czuje czasem twardszy ale tak na samiuskim dole a czasem jest tylko z jednej strony troche to dziwne ale lekarz mi mowil ze dzieci rosna i potzebuja miejsca rozciagaja sie a ja czasem wlasnie przy ich ruchach czulam twardnienie nic pozatym zadnego bolu.
Ale co sie dziwic poprostu chcialabym zeby jak najdluzej bylo wszystko dobrze
Alex doskonale cie rozumiem,ja tez tak odczuwam,tlumacze sobie ze one sie wypychaja,nwet widze jak mam z jednej strony wiekszy a z rdugiej mniejszy brzuch,taka gorke i wtedy brzuch robi sie twardy.tez sie tego boje.miejmy nadzieje ze maluchy rosna i to jest normalne..tak czy siak trzeba duzo odpoczywac,ile sie da.ja przychodze z pracy i klade sie conajmniej na dwie godz i cos porobie i ide spac.naprawde staram sie oszczedzac.nie chcialabym isc na zwolnienie bo jak juz pojde to coraz trudniej mi bedzie wrocic do pracy,do ludzi.akurat mam fajna atmosfere w pracy..w domu caly czas siedzilabym sama..zobacze jeszcze moze troche pochodze i odpoczne na jakis czas tak bardziej i posiedze w domu.trzymaj sie Alex milej nocy
Jesli brzuch twardnieje tylko w jednym miejscu, gdzie wypinaja sie maluchy, to nic niepokojacego. Gorzej gdy twardnieje caly. Wtedy lepiej zwolnic tempo i wiecej odpoczywac. Na najblizszej wizycie zglosic lekarzowi. Powinien sprawdzic brzuch i szyjke, ktora moze sie od takiego twardnienia skracac.
ania5348
Zaciekawiona BB
Akosua Dziewczynki sa przesliczne mam nadzieje ze cala trojka ma sie dobrze, gratulacje!!!
Aga Natalia trzymamy kciuki, wszystko bedzie dobrze, niedlugo bedziesz tulic swoje malenstwa
Mam pytanko, czy to prawda ze nie mozna spac na plecach po 28 tyg?-- bo gdzies czytalam ze spanie na plecach moze powodowac niedotlenienie?
Aga Natalia trzymamy kciuki, wszystko bedzie dobrze, niedlugo bedziesz tulic swoje malenstwa
Mam pytanko, czy to prawda ze nie mozna spac na plecach po 28 tyg?-- bo gdzies czytalam ze spanie na plecach moze powodowac niedotlenienie?
ania5348
Zaciekawiona BB
reklama
Podziel się: