reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczyny.
Kasiona jestem jeszcze w trojpaku i podczytuje :) Wszyscy w domu czekamy na rozpakowanie, moi rodzice przyjechali juz 4, a chlopaki sobie jeszcze siedza w brzuchu... Jesli chodzi o upaly to najgorsze sa noce, poce sie jak mops :), ale za to w dzien wlaczam sobie klime :)
Zaczelam puchnac od kilku dni i brzuch wyraznie sie obnizyl. Dokladnie za tydzien (jesli nic nie zacznie sie wczesniej) mam cc :happy2:. Powiem szczerze, ze juz nie moge sie doczekac, jest mi coraz ciezej, dzieciaki jak kopia to czuje, ze sa duze i silne, az czasem zaboli :-). Co u was?

reklama
hej Dziewczynki:-)Nutella,widze,zes jeszcze "zapakowana":-)Wspolczuje Ci, w ten upal to nic przyjemnego!Nie martw sie,jeszcze zostal Ci tydzien a to szybko zleci!I uwierz,ze dla dzieci kazdy dzien dluzej w twoim brzuszku to bonus...Moje sa takie malutkie :-)Mogly jeszcze smialo posiedziec co najmniej jeszcze tydzien.Wiesz,cialko takiego dzieciatka w 36 tyg zaczyna obrastac dopiero w tluszczyk,a moim nie zdazyl narosnac i maja nozki ,raczki jak patyczki!Moj synus wazyl 3,700 .wiec mam porownanie.Bylo za co schwytac :-)A tu,boje sie,ze im cos zrobie!No,ale jedza pieknie,male glodomorki.:-)

Akosua witaj ponownie :) jak sie czujesz? jak maluszki?? mam nadzieje ze cala trojka ma sie dobrze, czekamy na relacje z porodu :) i pierwsze zdjecia :-):-):-)

Aga Natalia trzymamy kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam sie

Akosua witam spowrotem i jeszcze raz gratulacje

Aga Natalia trzymam kciuki dosc szybko ta cesarka

A ja dzisiaj bylam w szpitalu martwilo mnie troche to twardnienie brzucha ale wszystko w pozadku poprostu zaduzo panikuje ale co sie dziwic urodzilam juz dwujke wczesniakow dlatego teraz tak sie martwie . Musze sie bardziej wyluzowac bo ta moja panika tez nie kozystnie wplywa

jutro mam cesarke
Jednak? Aga trzymam mocno kciuki,troszke wczesnie ale stan przedrzucawkowy to nie przelewki.Zciskam cie mocno!!!
Witam sie

Akosua witam spowrotem i jeszcze raz gratulacje

Aga Natalia trzymam kciuki dosc szybko ta cesarka

A ja dzisiaj bylam w szpitalu martwilo mnie troche to twardnienie brzucha ale wszystko w pozadku poprostu zaduzo panikuje ale co sie dziwic urodzilam juz dwujke wczesniakow dlatego teraz tak sie martwie . Musze sie bardziej wyluzowac bo ta moja panika tez nie kozystnie wplywa

A widzisz? Wszystko w porzadku,a tak sie martwilas! Teraz luzz..

A ja cekam dzisna mame.Ma byc o 00.30 pozno,ale tak samolot przyleci.A dzis leze od rana w lozku.Czuje sie fatalnie.U nas upalow nie ma na szczescie ale i tak moje samopoczucie do bani..

hej dziewczyny:)
Akosua jeszcze raz wielkie gratulacje, oczywiscie czekamy na relacje i zdjecia malenstw:)jak fajnie, ze juz masz za soba porod i dzieciatka w domu.jak sie czujesz, piszesz ze dziewczynki sa malutkie, ale z takim apetytytem beda rosly jak na drozdzach:)
Aga_Natalia trzymaj sie i badz dzielna, powodzenia,trzymamy w kciuki!!!
Alex piszesz o twardnieniu brzucha, ale jak to sie tobie objawia, bolem, ciagnieciem, skurczami, czy jak dotykasz to jest twardy?ja mam takie bole jak by mnie ktos uszczypnal na srodku i po bokach-dziwne, nieprzyjemne uczucie...jutro zapytam u lekarza o co chodzic moze..moze za malo odpoczywam ,sama juz nie wiem i stram sie nie panikowac,ale pewnie wiesz sama jak to jest;(
Justysia007 jak sie masz,bylas u lekarza,znasz plec maluszkow jak sie czujesz???
Matko-Polko jak Twoje samopoczucie?
milego wieczorku,pozdrawiam

reklama
Sama cesarka ,hmm,nie wspominam jakos super milo :no:Nie bolalo,ale dziwne uczucie-takiego szarpania.W miedzyczasie zrobilo mi sie slabo i niedobrze,a to dlatego,ze po wyjeciu dzieci skora na brzuchu sie zapada i nastepuje taki ucisk na klatke piersiowa.Podano mi tlen i bylo ok :-)Dzieci dostaly po 9 pkt ,tak,ze niezle!zapisali mi je jako wczesniaki :-(Po porodzie wiadomo-lezenie,ale nastepnego dnia rano wstalam sama,bez pomocy wiec chyba nie jest to takie straszne,jak niektore kobietki opisuja !Tak,ze nie mozna sie sugerowac niczyim opisem :no:
Dostalam kroplowki,krew,bo mialam duza anemie.Pokarm byl,ale tak chudy,ze male non stop glodne.Jedna z dziewczynek tak spadla na wadze/ok 12 % masy ciala,a najnizszy spadek dopuszczalny-10 %/,ze zostawili nas jeden dzien dluzej,by zrobic badania ,czy wszystko ok.Po prostu jest takie parcie na karmienie piersia,ze jak tylko mowa byla o sztucznym karmieniu to dostawali bialej goraczki.W koncu przyszedl jakis normalny lekarz pediatra,ktory podjal decyzje o sztucznym karmieniu.:-)Dziewczynki pieknie jedza i mam nadzieje,ze szybciutko dojda do siebie!
A blizne po cieciu mam taka,ze jej prawie nie widac :-)zeby nie szwy to bym nie wiedziala gdzie jest!

A to moje corcie -

http://img17.imageshack.us/img17/5016/img092y.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry