reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

No różnie, moje dziewczynki z środy Amelia 1346 g a Zuzanna 1316 g. Mają chude brzuszki, ale długie nogi jak to lekarz określił. W poniedziałek zaczynamy 31 tydzień. Jakoś zleciało, a my nic nie mamy...troszkę ciuszków pozbierałam. Ech...trzeba się zacząć spieszyć. Nie mam kiedy odpocząć...non stop coś się dzieje w przedszkolu...no i dużo papierów do oświaty...padam ;( wracamy z zakupów żywieniowych...jak wrócę to się walnę i odpocznę

reklama
Nojo już mamy blisko jeszcze jakoś wyleżymy :-) 2-3 tygodnie i możemy zacząć myć szpitalne okna jakby dzidzie nie chciały wyjść.
Żeby się tylko chłodniej zrobiło, ba ja jak zawsze trzęsłam się z zimną tak w ciąży uderzenia gorąca, inni pod kocem a ja prawie bez niczego tak mnie grzeje.
Cat4 ja bym też polatała wręcz marzę o tym. Szkoda, że się nie da wszystkiego jakoś wypośrodkować. Ogólnie dla mnie życie bez pracy było niewyobrażane, a wiem że się pewnie szybko do niej wrócić nie da z dwójką maluchów.

wczoraj sobie ze mnie zartowali, ze tak mi zachamowali skurcze(ktoych bylo i tak malo, a nawet wcale..), szyjke domkneli, ze urodze dopiero w 40 tyg....

Nojo o tym samym sobie myślałam że tak Cie w tym szpitalu "wyprostowali" ze jeszcze będą rozkręcać akcje porodową.
Usg mam tym razem w piątek i strasznie jestem ciekawa jak moje dziewczynki, bo czuję że już im ciasno, rozpychaja się coraz bardziej. W 31 tyg ważyły 1700 i 1800 zobaczymy ile przytyja przez 1,5 tygodnia.
Dziś zaliczylismy Ikea bo się spora lista zakupów wytworzyła, odwiedziliśmy garaż żeby zobaczyć co tam mamy po Juleczce i jestem w szoku ile się tego nazbierało, o połowie zupełnie zapomniałam.
Choroba tak szybko minęła jak się pojawiła tylko teraz moje stopy nie przypominają stóp a tym bardziej moich, są ogromne jak u Shreka i pojawiły się na nich małe żywo czerwone kropeczki, nie swędzą , może Wy wiecie co to może być?
Jutro zabieram się ostro za szycie bo czas ucieka.

Nojo nie strasz że w mnogiej ciąży mogą tak dlugo trzymać... mi dr powiedział, że 38-39tc cc się robi bo tu ryzyko z przenoszeniem. Ale co lekarz to opinia.
Madzia twije to pewnie do 2kg podskocza.

Hej,
ja też tak właśnie podglądam i cisza...
Ja od dzisiaj w szpitalu, wprawdzie młoda Pani dr patrzyła się dziwnie po co ja w zasadzie przyszłam tak szybko, ale mój lekarz kazał to musieli przyjąć. Także sobie leżę. Po usg waga dziewczyn 2540 i 2370 ale Pani doktor za pewnie w swoich pomiarach się jakoś nie czuła więc nie wiem czy mi podała dobrze. Najważniejsze, że wszystko inne jest ok. Teraz czeka mnie pewnie wiele nudnych dni. Jakieś 2 tygodnie chciałabym jeszcze wytrzymać.

Hej :) dowiedziałam się że 3 badania prenatalne są nie refundowane . Mam już dwa badania za sobą powiedzcie mi czy to 3 badanie też jest bardzo ważne? U mnie teraz nie fajna sytuacja finansowa wyprawka te sprawy więc krucho z kasą ;/ Jak to u was było?

reklama
Bettini najważniejsze ze u dziewczynek wszystko dobrze a i waga ładna.
U mnie nic nowego, siedzę w domu, DZiś byłam u mamy i w Biedronce po małe zakupy. Czuje się ok, czasami brzuszek się napnie ale rzadko. Wyprawka prawie gotowa.
Sila, ja nie robiłam prenatalnych więc nie pomogę.

Do góry