reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

witam:)
dziewczyny mam pytanie- macie uplawy?? ja wczesniej nie mialam ale od kilku dni to sporo mi tego kiślu leci.. do tego te silne bole w kroczu.. eh martwie sie ze za szybko urodze, a to dopiero 31 tydzien :/

reklama
Justysia007 ja poczułam ruchy w 14-tym tygodniu, ale to nie jest pierwsza ciąża, nie mart się na zapas, na pewno lada dzień coś poczujesz - tak do 20-go tygodnia powinnaś coś poczuć:-)

Witam!!!

Gastone ja byłam w wielkim szoku jak zobaczyłam to ciśnienie, bo ja niskociśnieniowiec.
A wczoraj nie dali mi sterydów, bo robią to na oddziale i między jednym zastrzykiem a drugim musi być dokładnie 12h.
Z tego co mi powiedzieli po pierwszym zastrzyku mogę jechać do domu i wieczorem muszę jeszcze raz przyjechać.
Dobrze, że w poniedziałek Bank Holiday i mój mąż ma wolne.
Jak zajdą jakieś zmiany to dam Ci znać, bo mają mnie najpierw zbadać.

Dzięki za podpowiedź w sprawie łóżeczka. Jak dostanę kaskę, na pewno zamówię.

Malusia
silne upławy na tym etapie ciąży to norma. Ja też mam bardzo silne.
Justysia ruchy dziecka każda z nas czuje różnie. Jedne wcześniej drugie później. Do 20 tego tygodnia masz jeszcze troszkę. Ja poczułam na przełomie12/13tego co mnie zaskoczyło.

Aga_Natalia- dzieki bardzo za odpowiedz. Odrazu mnie uspokoilas, wszystko naraz mi sie teraz objawia i dlatego tak sie martwie..

Justysia- ja ruchy poczulam dopiero w 19 tyg.. wiec chyba dosc pozno.

Dziewczyny pomóżcie-HEMOROIDY co polecacie??Wizyte mam dopiero 10 czerwca

Zapytaj najlepiej w aptece o cos bezpiecznego w ciazy.Podobno czopk ipropolisowe sa bardzo dobre.Ja wlasnie jakies poltora tygodnia temu mialam ten sam problem,tylko ze ja nic polskiego ci nie polece,bo tu kupowalam masc.Ale uzylam tez dwa czopki z pl,bo akurat tesciowa miala i pomogly.

Aga Natalia ja naprawde sie toba martwie,mocno trzymam kciuki i mysle caly czas o tobie .chcialabym zebysmy obydwie urodzily w terminie dogodnym dla dzieciaczkow..Ja tez niskocisnieniowiec,w tej ciazy zwlaszcza ale wiem ze to nie ma znaczenia przy stanie przedrzucawkowym.Dbaj bardzo o siebie,nic nie rob,jesli mozesz lez jak najwiecej bo to obniza cisnienie.
aaa i wyslalam zaproszenie na nk,mam nadzieje ze to ciebie znalazlam hih a nie inna Agnieszke ;-)

Ostatnia edycja:
Akosuaaa moje najszczersze gratulacje, ale super, wracajcie teraz jak najszybci3j do domku :)

Nutella co z toba malenka? ty tez pewnie bedziesz juz na dniach rodzic :)

Na kolacje robie dzis pizze mniam mniam :)

Porobilam badania krwi, cukrow itp i wszystko jest ok, martwi mnie tylko ze co jakis czas ale w sumie prawie codziennie czuje twardnienie brzucha..ktore szybko mija, nie jest bolesne ale czuje ze brzuch mam jak skale

DZIEKI DZIEWCZYNY ZA ODPOWIEDZ...Lzej mi sie na serduchu zrobilo:)

malusia88 ja jestem w 16tym tygodniu i uplawy mam straszne!!!!dokuczaja okropniscie....biale mleko, wrrrrrrr. Lekarz jak mnie zbadal odrazu powiedzial ze czysto, ale zrobilam posiew cytologie i wszytsko ok, po prostu u niektorych kobiet tak jest, maja inna flore, a jeszcze u ciebie co raz blizej do konca wiec mysle ze to tez moze byc przyczyna, mysle ze nie masz sie co martwic.:)

2ania kochana nie znam zadnego srodka na hemoroidy....ale wiem ze trzeba wysilek ograniczyc do minimum.A mialas zaparcia?bo wiem ze od nich to cholerstwo lubi powychodzic....ja straszne zaparcia przechodzialam, ale narazie nic sie nie pojawilo. A nie mozesz zadzwonic do lekarza?choc zebys cos na teraz kupila sobie w aptece.....

Justella ja zakupow narazie nie robie bo nie znam plci.....:)ty dwoch chlopaczkow tak?ale jak poznam to ciuszek na 100% jakis zakupie:):):) wozio zamowie dopiero jak sie urodza ale na pewno ZOOMA jednak na cala jesien i praktycznie zime w gondolkach te beda znacznie lepsze od tych z jane twin two...a ten zoom naprawde fajnie wyglada i dziewczyny go chwala:)Jedno lozeczko mam po coreczce, ale zakupie drugie, chyba tez jak bejbiki przyjda na swiat!jak ja juz bym chciala byc w 30tym tyg. Coreczki tez sie nie moglam doczekac i to jak przyszla na swiat to bylo najpiekniejsze, dopiero zaczelam zyc. ja sie wcale przy niej nie meczylam.Dla mnie wieksza meka te dolegliwosci ciazowe anizeli gromada rozbawionych zdrowych dzieciaczkow:)takze ich przyjscia na swiat wcale sie nie obawiam:):):)

Hemoroidy niekoniecznie w ciazy z wysilku czy zatwardzen.Ja niemiewam problemow kibelkowych a jednak wylzl mi jeden szkodnik.Macica mocno naciska dlatego tez wychodza.Nic przyjemnego..noz coz ale trzeba pocierpiec.
Ja dzis czuje sie w miare dobrze,caly dzien na nogach.No ale ide sie juz polozyc bo dzieciaki wolaja o odpoczynek.

reklama
Wielkie dzięki za podpowiedzi:)Ja niestety zyły mam okropne na pochwie ale nie wiem czy to cholerstwo ma cos z tym wspolnego:/bede musiala isc jednak jutro do apteki i zapytac

Do góry