reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
gosia gratulacje:) ineska już niedługo, zleci szybko do następnego tygodnia :)

dziewczyny widzę, że jesteście trochę już ogarnięte w wózkach. Mogłybyście mi doradzić coś wąskiego? tak, żeby w windzie się zmieściło. winda ma 72cm szer i 120 dl.

Niestety juz dzisiaj rano przenieśli mnie na 4 piętro, jest nas 5 na sali.
Dagos tez czuje, ze poczekam do 38 tc, mam tylko nadzieje, ze to bezpieczne...
Śmieszą mnie już pytania wszystkich lekarzy i położnych- "a te bliźniaki to po in vitro czy spontaniczne?":))

Ostatnia edycja:
Nojo jesli chodzi o szerokość wózków "obok siebie" to poniżej 72 cm ma tylko wózek Mountain Buggy Duet ma 63 cm szerokości, ale niestety siedziska i gondole sa tak wąskie że ja osobiście nie woziłabym w nim dzieci. Pozostałe wózki "obok siebie" są juz szersze, kolejnym najwęższym z tego rodzaju jest np. TFK Twinner Twist - ma 74 cm, więc za dużo. Ja miałam dokładnie ten sam problem, z tym że u mnie chodziło o balkon (70 cm). Dlatego zdecydowałam się na wózek "jeden za drugim" i wybór padł na Baby Jogger City Select Double, jest najkrótszy, najlżejszy, najłatwiej sie składa, jest bardzo zwrotny i wydaje się wygodny dla dzieciaków. Byłam w sklepie bliźniaczym i oglądałam prawie wszystkie wózki bliźniacze i ten zdecydowanie wypadł najkorzystniej - polecam sklep Bliźniacze Szczęście - sklep/komis dla bliźniąt

Witam, jestem po wizycie.. rany nawet nie zauważyłam, że już mam III Trymestr
Maluchy są okazem zdrowia 922g. i 919g. szyjka ok, łożysko zlokalizowane prawidłowo, poza ryzykiem przodowania, cała reszta też jest prawidłowa, aa i są ułożone główkowo.

Gosia gratulacje.
AniaM81 faktycznie czas leci :-)
U nas też leci ale trochę bardziej leniwie. No ale jak to na urlopie :-)
Ineska życzę abyś jak najszybciej tulila swoje skarby całe i zdrowe

Dzieki dziewczyny;) dzieciaczki sa na intrnsywnej opiece,ze wzgledu na pluca, stan Ali jest stabilny,a Macka ttoche slabszy,ale tez sie poprawia. Mamy zostac2-3 tyg:( troche mam zal do mojego gin,bo na wizycie 8.08 powiedzia,ze wszystko trzyma sie na wlosku... Wiec mogl zapisac sterydy na pluca,tak na wszelki wypadek:/

reklama
Do góry