reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
gosia gratulacje:) ineska już niedługo, zleci szybko do następnego tygodnia :)

dziewczyny widzę, że jesteście trochę już ogarnięte w wózkach. Mogłybyście mi doradzić coś wąskiego? tak, żeby w windzie się zmieściło. winda ma 72cm szer i 120 dl.

Niestety juz dzisiaj rano przenieśli mnie na 4 piętro, jest nas 5 na sali.
Dagos tez czuje, ze poczekam do 38 tc, mam tylko nadzieje, ze to bezpieczne...
Śmieszą mnie już pytania wszystkich lekarzy i położnych- "a te bliźniaki to po in vitro czy spontaniczne?":))

Ostatnia edycja:
Nojo jesli chodzi o szerokość wózków "obok siebie" to poniżej 72 cm ma tylko wózek Mountain Buggy Duet ma 63 cm szerokości, ale niestety siedziska i gondole sa tak wąskie że ja osobiście nie woziłabym w nim dzieci. Pozostałe wózki "obok siebie" są juz szersze, kolejnym najwęższym z tego rodzaju jest np. TFK Twinner Twist - ma 74 cm, więc za dużo. Ja miałam dokładnie ten sam problem, z tym że u mnie chodziło o balkon (70 cm). Dlatego zdecydowałam się na wózek "jeden za drugim" i wybór padł na Baby Jogger City Select Double, jest najkrótszy, najlżejszy, najłatwiej sie składa, jest bardzo zwrotny i wydaje się wygodny dla dzieciaków. Byłam w sklepie bliźniaczym i oglądałam prawie wszystkie wózki bliźniacze i ten zdecydowanie wypadł najkorzystniej - polecam sklep Bliźniacze Szczęście - sklep/komis dla bliźniąt

Witam, jestem po wizycie.. rany nawet nie zauważyłam, że już mam III Trymestr
Maluchy są okazem zdrowia 922g. i 919g. szyjka ok, łożysko zlokalizowane prawidłowo, poza ryzykiem przodowania, cała reszta też jest prawidłowa, aa i są ułożone główkowo.

Gosia gratulacje.
AniaM81 faktycznie czas leci :-)
U nas też leci ale trochę bardziej leniwie. No ale jak to na urlopie :-)
Ineska życzę abyś jak najszybciej tulila swoje skarby całe i zdrowe

Dzieki dziewczyny;) dzieciaczki sa na intrnsywnej opiece,ze wzgledu na pluca, stan Ali jest stabilny,a Macka ttoche slabszy,ale tez sie poprawia. Mamy zostac2-3 tyg:( troche mam zal do mojego gin,bo na wizycie 8.08 powiedzia,ze wszystko trzyma sie na wlosku... Wiec mogl zapisac sterydy na pluca,tak na wszelki wypadek:/

reklama
Do góry