reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
O 3.02 moja córeczka Elenka zasiliła grono Aniołków.
Bardzo dziękujemy za wsparcie i modlitwę. Malutka już się nie męczy.
I jest razem ze swoją prababcią.

a_nka bardzo mi przykro :(

Darunia - tutaj ci odpowiem, tam nie chciałam Ani wątku zaśmiecać.... otóż...byłam na wizycie w środę... rozwinął sie tylko jeden zarodek.... w sumie to lekarz był bardzo oszczędny w słowach... pytał czy nie krwawiłam, plamiłam... ale narazie nie chciał mi nic konkretnego powiedzieć... Jest jeden wyraźny pęcherz płodowy z zarodkiem i pukającym serduszkiem...

Cieszę się z tego, że jest żywa rozwijająca się istotka z serduszkiem... choć jednocześnie czujemy się z mężem trochę zawiedzeni... już się oswajaliśmy z myślą, że być może będą bliźnięta.... nie mam jednak poczucia straty... bo w sumie to nie wiadomo w końcu jak to było z tymi pęcherzykami... w końcu to było tak wcześnie... teraz to tylko na papierze od gina z pierwszego USG widnieje wpis..dwa pęcherzyki... i tyle z mojej ciąży bliźniaczej...

Rurka, jak byłam na początku w 7 tc u lekarza to lekarka mi powiedziała że sa dwa pęcherzyki ale jeden mniejszy i możliwe że się wchlonie. Okazało się inaczej, ale może u Ciebie tak właśnie było. Najważniejsze ze jedno serduszko bije.

Cześć Dziewczyny! Witam sie poniedziałkowo:) Niestety upały nadal nas nie opuszczają, wiec przyjechałam na kilka dni do rodzicow, siedze pod parasolem w ogródku i jakoś daje radę!

Mam pytanie do Dziewczyn, ktore urodziły- jakie szczepionki podają dzieciom po urodzeniu? Chodzi mi o nazwę. Dziewczyny, ktore rodziły w Orłowskim- tez bede wdzięczna za odpowiedz:)

Madzia jak tam u Ciebie? Byłaś na IP czy dopiero sie wybierasz?

Cześć Dziewczyny! Witam sie poniedziałkowo:) Niestety upały nadal nas nie opuszczają, wiec przyjechałam na kilka dni do rodzicow, siedze pod parasolem w ogródku i jakoś daje radę!

Mam pytanie do Dziewczyn, ktore urodziły- jakie szczepionki podają dzieciom po urodzeniu? Chodzi mi o nazwę. Dziewczyny, ktore rodziły w Orłowskim- tez bede wdzięczna za odpowiedz:)

Madzia jak tam u Ciebie? Byłaś na IP czy dopiero sie wybierasz?

W Orloswkim po porodzie dali moim gruzlica BCG i WZW B pierwsza dawka Heparox Gene (jeśli dobrze rozczytuje z karty). Pozniej szczepilam ich 5w1 Infanrix i Prevenar (pneumokoki za darmo dla wczesniakow) i Rotarix (rotawirus)

Hej. Jestem po badaniach ale tak padnięta ze zaraz padnie na twarz. Pojechałam do Orlowskiego rano na 8.00 i nie na IP bo mnie odesłali do przychodni na usg i tak jak stanęłam w kolejce to wyszłam ze szpitala o 16.00!!! Masakra

Ale najważniejsze że wszystko ok. Tzn różnica nadal jest ale przepływy w porządku. Prof powiedział ze do 25% nie ma tragedii. Powiedział ze bardzo dobrze ze chodzę do Piekarskiego. Jestem zapisana na za 2 tyg do Orlowskiego ale pójde jeszcze za tydzień prywatnie przepływy sprawdzić.

reklama
Do góry