reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Majeczka gratulacje. A_nka super ze jest wszystko ok. Ja krzywą robiłam w 24 tyg. w 1 ciazy miałam wynik lekko podwyzszony i tylko diete niskocukrowa do porodu miałam, Potem było wszystko ok. W 2 i obecnej ciązy tez mam cukier w normie. Na moich wynikach widnieje:
Zgodnie ze st. Polskiego Towarzystwa Diabeteologicznego: na czczo 60-99, po godz u ciezarnych(po dawce 50g) <140, po 2 godz<140 lub po 2 dawce 75g>=200

Anka
wkurzyłam sie tym wynikiem i co Ja teraz będę jadła! :confused:
Podaj mi tego linka, prosze

Ja miałam diete cukrzycowa. Nie pamiętam wynikow ani norm. Może ty nie będziesz musiala stosować diety cukrzycowej. A jeśli nawet to uwierz mi, ze ja uważam, ze to jest super sprawa. Staram się te zasady i teraz stosować. Efekt? 12kg w ciąży na plusie, po porodzie wygladalam praktycznie od razu jak sprzed ciąży czyli szczuplo, bez rozstepow, zero obwisłej skory itd. W ciąży dzięki tej diecie czułam się super- nie meczyly mnie żadne zgagi, zaparcia, nie daj boze hemoroidy, nie puchly mi nogi, nie bolał brzuch. Same plusy. A jesc to jadlam i jadlam. Fakt,ze trzeba się trochę wysilić i caly czas przygotowywać potrawy. NA stronie internetowej spzitala na KArowej jest jadłospis dla kobiet w ciąży z cukrzyca. Po porodzie nie mam cukrzycy, minela.

a_nka super wieści!

Ad krzywej cukrzycowej, ja robiłam w 24tc i bardzo dobrze, ze mnie tak lekarz szybko skierowala. Bo jak wyszlo cos nie tak to trzeba isc do poradni diabetologicznej a na to czekałam 4tyg:szok: Jakbym zrobila test w 28tc to trafila bym do poradni w 32tc czyli roznie dobrze już można wtedy urodzić. W poradni była pogadanka o diecie i dali za darmo glukometr i paski.

No mi tez się dziś zaczął 24 tydz. ide na test obciążenia w środę... A_nka super wieści oby teraz juz nic dziewczynek nie dopadlo :)

Dzięki Dagos:) Ja chyba nie stresuję się samym szpitalem, co w ogóle końcówką ciąży:-) Ale mam nadzieję, że będzie dobrze!!

Co do werbalnego porozumiewania się z dziećmi to zobaczysz- czas szybko zleci i zanim się obejrzysz będą chodzić i mówić:)

a_nka super są Twoje dziewczyny, takie waleczne i dzielne, oby tak dalej!!:)

Ja obciążenie glukozą robiłam w 25 tc (75g), wyniki wyszły mi dobrze, ale ja i tak trzymałam się diety cukrzycowej. Tak jak jjka pisała- to samo zdrowie i lepsze samopoczucie. Oczywiście miałam chwile słabości, czasem skusiłam się na jakieś lody:-D

reklama
Do góry