reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Emilia i jak wspominasz poród w IMiDz? Opieka w porządku? Po porodzie pomagają troszkę przy dzieciaczkach? Ja pierwsze dziecko rodziłam na Inflanckiej i jestem bardzo zadowolona ale teraz wybieram szpital pod kątem dobrej neonatologii.

reklama
Emilia i jak wspominasz poród w IMiDz? Opieka w porządku? Po porodzie pomagają troszkę przy dzieciaczkach? Ja pierwsze dziecko rodziłam na Inflanckiej i jestem bardzo zadowolona ale teraz wybieram szpital pod kątem dobrej neonatologii.

Przed porodem leżałam na patologii przez 1,5t i bardzo miło ( na tyle, na ile może być miło w szpitalu) wspominam czas tam spędzony. Potem cesarka, wszystko szybko i na biegu bo nie było czasu. Mimo to czułam się bezpiecznie (bardziej bałam się o dzieci niż o siebie). Po porodzie dzieciaki leżały na OITNie więc ja spokojnie dochodziłam do siebie. Jak już miałam jedno przy sobie to jakoś specjalnie nie pomagały, ale jak już miałam dwójkę na sali to na obchodach, kąpaniu, badaniach zawsze położne jedno rozbierały, ubierały itd. I za każdym razem mówiły, że jak tylko potrzebna pomoc do karmienia czy cokolwiek to żeby je wołać.
Ogólnie jestem bardzo zadowolona ze szpitala, opieki itd
Jak będziesz miała jakieś pytania to wal śmiało. Spędziłam tam miesiąc więc co nieco mogę pomóc;-)

Witam:-) moge sie przylaczyc? jestem w 16 tyg. ciazy dwuowodniowej, dwukosmowkowej. Nie znam jeszcze plci maluszkow. Ostatnio lekarz mnie troche nastraszyl ze jedno malenstwo jest ciut mniejsze:-( mam nadzieje ze to sie jednak wyrowna!

Dziękuję Emilek☺pocieszyłaś mnie troszkę. Powiem Ci ze milon razy wolałabym rodzić SN. Bo po cc strasznie długo do siebie dochodziłam zarówno fizycznie jak i psychicznie.

Wow nieźle. Kurcze tez bym tak chciała. Wtedy wdało mi się zakażenie może dlatego tak długo do siebie dochodziłam oby tym razem było lepiej bo znów całe 2 tyg ojcowskiego pójdzie na opiekę nade mną i dziećmi a ja nie będę mogła nic zrobić.

Aga faktycznie pamiętam ze wtedy mąż brał na mnie zwolnienie ale mam skleroze ☺jak się dziewczyny czujecie w te upały? Ja normalnie się rozpływa. Tyle miałam planów ze będę szyla kolderki ale nie mam zupełnie na nic sily.

reklama
Skleroza to ja też na maksa za ani brat :-D
Co do upałów to jakaś jestem bez sił. Już mąż mówi abym spojrzała w lustro bo mam taką minę jakby się coś stało a nic mi sie nie chcę

Do góry