reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Dzięki dziewczyny, troszke sie uspokoiłam :)
Mam na USG zdj oba brzuszki obok siebie i widac ze mniejszy jeden wiec sie zmartwilam, ale mam nadzieje ze to przejsciowe tak jak mowicie :-)

Ineska - myśmy imiona wybrali po narodzinach w ciagu pierwszych godzin po cc, tak nam to szło ;)

Ale wozek wiedziałam od razu jaki bedzie i taki jest - bugaboo. Zakochalam sie w tej marce przy synku i teraz w wersji twin tez jest godny miłości :)

Marta - dla mnie tez to nie wyglada na duża roznice, przecież identyczne nie bedą :/ Do tego błąd pomiaru.
U mnie akurat było wtedy równo 418 i 416g, ale trzy tygodnie pózniej juz sie rozjechalo o te kilkadziesiat gram: 825 i 890g.
Dziewczyny urodziły sie praktycznie takie same 1920 i 1940.
A, i ja miałam dwa lozyska.

A jak lekarz chce cos monitorować to dobrze, lepszy taki niz taki co cos przeoczy.

Ineska - myśmy imiona wybrali po narodzinach w ciagu pierwszych godzin po cc, tak nam to szło ;)

Ale wozek wiedziałam od razu jaki bedzie i taki jest - bugaboo. Zakochalam sie w tej marce przy synku i teraz w wersji twin tez jest godny miłości :)

No właśnie, czuję że u nas z imionami będzie podobnie, bo my codziennie mamy inne typy :)
A nad tym wózkiem też się zastanawiałam, ale babka w sklepie nastraszyła mnie małymi godnolami ...:-) Jaki kolor wybraliście?

Tak lekarz dobry i paniki nie robil aczkolwiek mowil ze trezba miec na uwadze czy sie nie poglebia roznica..U mnie wypada wizyta co 2 tyg na zmiane u dwoch lekarzy, u mojej lekarki i u specjalisty od usg płodów i serduszek, wiec myśle ze to i tak komfortowa sytuacja bo od 10 tyg praktycznie mam co 2 tyg badania i sama sie czuje pewniej...

marta oczywiscie monitorowanie roznic w wadze jest bardzo istotna zwlaszcza przy jednym lozysku, ale taka roznica nie jest zla o ile sie znacznie nie bedzie poglebiac. Jestes pod stala opieka, wiec wszelkie problemy lekarz zapewne wylapie ;)

Ja sie dzis zaglebilam w ten freestyle twins i chyba sie na niego zdecydujemy, tym bardziej, ze pan napisal, iz kolorystycznie moge kombinowac :) a i cenowo lepiej niz jedo.

misty - jak oglądałam wzornik to jest chyba 60 kolorów do wyboru i kombinujesz jak chcesz. Robią Ci po prostu na zamówienie i na wózek czekasz tydzień ;-)
Ja swój zamówiłam już po porodzie, a zanim wyszlismy do domu to wózek już dawno na nas czekał :-D

Ostatnia edycja:
No to fajny ten freestyle :))

Normalnie, aż mnie korci by sprzedać tfk, a ile kasy by mi zostało... :D

A co z fotelikami? Da się na ramę zamontować be safe czy maxi cosi?

reklama
Do góry