reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Jaki tu spokoj od wczoraj.

dagos pewnie oczekuje z niecierpliwoscia na przyjscie dzieci, edytka spedza ostatnie chwile we troje, za chwile beda w piecioro.

A reszta z Was? Korzystacie z pieknej pogody czy nie macie sily nawet palcem kiwnac?

Anka na wyjezdzie, a reszta?

reklama
Darunia ja się melduje :)

U nas parówa, że ja większość dnia przesiedziałam dziś w domku, a mąż z dzieciakami nad jeziorkiem i w lesie. Nogi spuchły jak balony i prawdę mówiąc jestem nie do życia.

A ty jak znosisz taką pogodę? Jak wątroba?

Ja tez ledwo zyje. Nogi na szczescie nie puchna, takze jest plus, ale poza tym slabo. Jezeli chodzi o watrobe to powinnam stosowac diete, ale troche ciezko z tym, wiadomo jak to kobieta w ciazy i jej zachcianki. Przed kolejna wizyta mam zrobic jeszcze raz badania, zobaczymy czy jest lepiej czy gorzej.

Darunia doskonale cię rozumiem. Gdy miałam cholestazę to naszła mnie cholerna ochota na fryrki, a wiadomo, że ni one lekkostrawne ni dietetyczne...

No ale ja już tak mam gdy czegoś nie mogę to mam na to wieeelką ochotę :))

A dzieciaczki więcej się odzywają?

a mi sie chce ryczec ;(
zameldowalam sie w szpitalu jak gin moj chcial, i co? ja dzis czuje sie dobrze, na ktg tylko lekkie skurcze, no i znowu dostalam nowy tydz ciazy, bo co lekarz to ma inne zdanie, wedlug tutejszego jestem w 35! a z usg ktore mialam w czw robione wycztal ze dzieci waza 2800 i 2600, i wg doktorka nic nie zapowiada cc w tym tyg. wiec ja juz nie wiem czy moj ginekolog sie tak pomylil czy o co chodzi i po co tu w takim razie jestem ;/
jutro bede miala robione usg i zobaczymy co za rewelacje uslysze, jesli beda mieli takie same zdanie jak dzis to niech mnie nie trzymaja na sile...
ineska, to chyba sie kwalifikuje na reklamacje barana ;)

Tak, Anka odzywaja sie wiecej, ale wiadomo nie sa to jakies kopniaki tylko bardziej takie rozciagania. Synek po prostu uwielbia pchac swoja glowe pod moje zebra :)

Dagos, skoro taka jest Twoja sytuacja i jutro nic sie nie zmieni to mysle, ze lepiej dla Twojego zdrowia psychicznego jak przeczekasz ten czas w domu.

O nie! Dagos, bo przestanę wierzyć naszemu doktorkowi:) A ja juz dzisiaj zastanawiałam sie kiedy bedziesz tuliła swoje maleństwa:)
Czyli co! Na razie zostawili Cie w szpitalu, jutro zrobią Ci badania i podejmą decyzje? A doktorek który tydzien Ci wyliczył?
Jutro idę do niego na wizytę, mogę złożyć reklamacje w Twoim imieniu haha
Nie smuc sie, moze jutro bedzie inny lekarz i cos zdecydują... Kurczę czasem mnie to przeraża, ze co lekarz to inna opinia i diagnoza...

Ostatnia edycja:
Ja tez nie pisałam w ten weekend, ale upały dawały sie we znaki! Dzisiaj juz troche lepiej!
Wczoraj pojechaliśmy z mężem oglądać wozki, ogólnie wybór w sklepach jest kiepski... Na poczatku nastawilismy sie na Bugaboo donkey, ale jak go obejrzeliśmy to zrezygnowaliśmy- nie jest wart 6000 zł, ma wąskie gondole i mysle, ze starczy na max.4 mięs. Brałam tez pod uwage icandy, ale jedna gondola leży na drugiej... Zostajemy chyba z wyborem pomiędzy Baby Jogger City Select lub Jane Twin Two.., ale wybór jest kiepski:/
Ogolnie to czuje sie zmeczona, a to dopiero początki upałów, ale damy radę:))

ineska, to co mowilas jak robia jak sie jest od a.b. to moge potwierdzic. ale ten tutejszy mi wyliczyl 35 i tego bedzie sie trzymal kurczowo z tego co widze ;)
wlasnie byl obchod i pani jakas powiedziala ze jeszcze troche podchoduje i koniec, ale ja wole w domu chodowac hehe
tak, powiedz a.b. ze za wczesnie mnie wyslal chyba....ja tak mu ufalam i juz sie cieszylam rozwiazaniem...
bedzie jak ma byc, ale niech puszcza do domu jesli nasz sie pomylil.....i tylko ci dodam, ze bardzo bolesnie zmierzyl szyjke palcami

reklama
Ojej:/ to w takim razie mam nadzieje, ze jutro pozwolą Ci jechac do domu, bo rozumiem Cie, wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej..
Ja dlatego do końca nikomu nie ufam i na te ważne usg chodziłam minimum do dwóch lekarzy, no a samych lekarzy zmienialam cztery razy :)) Ja to niedowiarek jestem haha
Ale wagę maja bardzo ładna Twoje dzieciaczki! Jak jeszcze troche ich potrzymasz, to po 3 kg bedą miały :) Co do dr Barana- on ma chyba takie podejście, ze lepszy wcześniejszy poród, jak dzieci sa spore, zeby nie było żadnych komplikacji, mi tak często powtarza, jak mowię, ze chciałabym wytrwać min. do 37-38 tc. Co lekarz, to inne podejście...

Do góry