reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Jaki tu spokoj od wczoraj.

dagos pewnie oczekuje z niecierpliwoscia na przyjscie dzieci, edytka spedza ostatnie chwile we troje, za chwile beda w piecioro.

A reszta z Was? Korzystacie z pieknej pogody czy nie macie sily nawet palcem kiwnac?

Anka na wyjezdzie, a reszta?

reklama
Darunia ja się melduje :)

U nas parówa, że ja większość dnia przesiedziałam dziś w domku, a mąż z dzieciakami nad jeziorkiem i w lesie. Nogi spuchły jak balony i prawdę mówiąc jestem nie do życia.

A ty jak znosisz taką pogodę? Jak wątroba?

Ja tez ledwo zyje. Nogi na szczescie nie puchna, takze jest plus, ale poza tym slabo. Jezeli chodzi o watrobe to powinnam stosowac diete, ale troche ciezko z tym, wiadomo jak to kobieta w ciazy i jej zachcianki. Przed kolejna wizyta mam zrobic jeszcze raz badania, zobaczymy czy jest lepiej czy gorzej.

Darunia doskonale cię rozumiem. Gdy miałam cholestazę to naszła mnie cholerna ochota na fryrki, a wiadomo, że ni one lekkostrawne ni dietetyczne...

No ale ja już tak mam gdy czegoś nie mogę to mam na to wieeelką ochotę :))

A dzieciaczki więcej się odzywają?

a mi sie chce ryczec ;(
zameldowalam sie w szpitalu jak gin moj chcial, i co? ja dzis czuje sie dobrze, na ktg tylko lekkie skurcze, no i znowu dostalam nowy tydz ciazy, bo co lekarz to ma inne zdanie, wedlug tutejszego jestem w 35! a z usg ktore mialam w czw robione wycztal ze dzieci waza 2800 i 2600, i wg doktorka nic nie zapowiada cc w tym tyg. wiec ja juz nie wiem czy moj ginekolog sie tak pomylil czy o co chodzi i po co tu w takim razie jestem ;/
jutro bede miala robione usg i zobaczymy co za rewelacje uslysze, jesli beda mieli takie same zdanie jak dzis to niech mnie nie trzymaja na sile...
ineska, to chyba sie kwalifikuje na reklamacje barana ;)

Tak, Anka odzywaja sie wiecej, ale wiadomo nie sa to jakies kopniaki tylko bardziej takie rozciagania. Synek po prostu uwielbia pchac swoja glowe pod moje zebra :)

Dagos, skoro taka jest Twoja sytuacja i jutro nic sie nie zmieni to mysle, ze lepiej dla Twojego zdrowia psychicznego jak przeczekasz ten czas w domu.

O nie! Dagos, bo przestanę wierzyć naszemu doktorkowi:) A ja juz dzisiaj zastanawiałam sie kiedy bedziesz tuliła swoje maleństwa:)
Czyli co! Na razie zostawili Cie w szpitalu, jutro zrobią Ci badania i podejmą decyzje? A doktorek który tydzien Ci wyliczył?
Jutro idę do niego na wizytę, mogę złożyć reklamacje w Twoim imieniu haha
Nie smuc sie, moze jutro bedzie inny lekarz i cos zdecydują... Kurczę czasem mnie to przeraża, ze co lekarz to inna opinia i diagnoza...

Ostatnia edycja:
Ja tez nie pisałam w ten weekend, ale upały dawały sie we znaki! Dzisiaj juz troche lepiej!
Wczoraj pojechaliśmy z mężem oglądać wozki, ogólnie wybór w sklepach jest kiepski... Na poczatku nastawilismy sie na Bugaboo donkey, ale jak go obejrzeliśmy to zrezygnowaliśmy- nie jest wart 6000 zł, ma wąskie gondole i mysle, ze starczy na max.4 mięs. Brałam tez pod uwage icandy, ale jedna gondola leży na drugiej... Zostajemy chyba z wyborem pomiędzy Baby Jogger City Select lub Jane Twin Two.., ale wybór jest kiepski:/
Ogolnie to czuje sie zmeczona, a to dopiero początki upałów, ale damy radę:))

ineska, to co mowilas jak robia jak sie jest od a.b. to moge potwierdzic. ale ten tutejszy mi wyliczyl 35 i tego bedzie sie trzymal kurczowo z tego co widze ;)
wlasnie byl obchod i pani jakas powiedziala ze jeszcze troche podchoduje i koniec, ale ja wole w domu chodowac hehe
tak, powiedz a.b. ze za wczesnie mnie wyslal chyba....ja tak mu ufalam i juz sie cieszylam rozwiazaniem...
bedzie jak ma byc, ale niech puszcza do domu jesli nasz sie pomylil.....i tylko ci dodam, ze bardzo bolesnie zmierzyl szyjke palcami

reklama
Ojej:/ to w takim razie mam nadzieje, ze jutro pozwolą Ci jechac do domu, bo rozumiem Cie, wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej..
Ja dlatego do końca nikomu nie ufam i na te ważne usg chodziłam minimum do dwóch lekarzy, no a samych lekarzy zmienialam cztery razy :)) Ja to niedowiarek jestem haha
Ale wagę maja bardzo ładna Twoje dzieciaczki! Jak jeszcze troche ich potrzymasz, to po 3 kg bedą miały :) Co do dr Barana- on ma chyba takie podejście, ze lepszy wcześniejszy poród, jak dzieci sa spore, zeby nie było żadnych komplikacji, mi tak często powtarza, jak mowię, ze chciałabym wytrwać min. do 37-38 tc. Co lekarz, to inne podejście...

Do góry