reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

no wlasnie to jest to nie wiadomo ktore sie rusza. Mnie sie wczoraj wydawalo, ze rusza sie tylko corka, w nocy czulam, ze synek tez daje znac o sobie. Ogolnie ostatnio martwi mnie ta kwestia.

reklama
Ja ogólnie bardziej czuje ruchy z prawej strony, od samego poczatku i zawsze sie tym zamartwiam. Czy Wy tez tak macie? Mówiłam o tym lekarzowi, ale stwierdził, ze dzieci tak sa ułożone.

Ostatnia edycja:
Ineska ja tylko z lewej strony czułam ruchy bo jedna była tak ułożona ze z prawej strony byly jej plecy

Oj ciężko. Gdybym miała rodzic w terminie to byłabym załamana a tak to jakoś dam radę te pare dni wytrzymać ;) jutro ktg, pojutrze 3 urodzinki koleżanki synka i juz we wtorek do szpitala. Moze jutro w końcu torbę spakuje ;)

Ja tez wlasnie czuje ruchy tylko z lewej strony. Ale faktycznie tak jak u edytki jedno z dzieci jest odwrocone plecami.

Kiedy te upaly sie skoncza? To jest strasznie meczace. Dzisiaj pol dnia przespalam.

O a ja myślałam, że ze mną jest coś nie tak.. Dziewczyny ja mogę spać w upały non stop, przerwa na łazienkę i jedzenie. Nie mam dużego brzuszka bo dopiero zaczniemy 15 tydzień, ale w te upały brak mi sił. Ciągle śpię, jak marzę o klimatyzacji :) w poprzednim mieszkaniu mieliśmy i tak ciążę z Wiktorem- rewelacja, bo ustawiało się na tryb lekkiego chłodzenia i cudo. Minus tamtego mieszkania- metraż 24,7 :/ muszę męża pogonić o klime :)

ja od poczatku czulam tylko z prawej strony, teraz z prawej wcale nie czuje, tylko po całosci i badzej z lewej. Ale zamotka, ale chyba jasne?

reklama
Hej dziewczyny!
Używam 2 wózków jeden - tandem (jeden za drugim) ABC Zoom a drugi obok siebie X-lander
Moje porównanie :)
jak by komuś się przydało. Wiem że jak ja szukałam wózka mało sensownych porównań było.

ABC Zomm
- MAŁE wychyłowe kubełkowe sportówki
- trudny dostęp do kosza, przy wpiętych gondolach praktycznie go nie ma tylko z boku
- prawnie nie możliwe jest nim zjechać podjazdem przy schodach
- starsze dzieciaki same do niego nie wsiądą
- brak oryginalnej torby
-wysoka cena

+ możliwości jady twarzą do rodzica
+ foteliki i sportowki można wpinać w dowolną stronę
​+ TWARDE DUŻE GONDOLE dla mnie naj wiekszy plus !!!! dla mam zimowych chyba niezbędne
+ możliwości wpięcia fotelików (ta opcja co prawda jest już mi nie potrzebna)
+osobne budki, długość ok budka
+ średni gabaryt po złożeniu

X-LANDER

+ w X-landerze rozkładane paskiem (pasek nie taki straszny) rozkładane do od 165-170 stopni
+ w x -landerze łatwiejszy dostęp do kosza,
+ łatwiej się zjeżdża/wieżdża na podjazdy przy schodach
+ dziecko może samo wsiadać jak jest starszę
+ oryginalna wpinana torba na zaczepy do tapicerki wózka (nie na pasku), nie spada nie uderza o nogi
+większe niż w ABC sportowki jeśli chodzi o zimę nie wiem czy bym z roczniakim w kombinezonie + śpiworek wbiła się w ABC
+CENA ok 1600 nowy - używany 900, ABC z fotelikami i gondolami nowy ponad 4 tys, używany 2000

-brak możliwości jady twarzą do rodzica
- nie przemienna rączka
​-miękkie gondole
-brak możliwości wpięcia fotelików (ta opcja co prawda jest już mi nie potrzebna)
-stosunkowo krótka budka
-wielki po złożeniu
:szok:

* jeden i drugi mieści mi się w zwykłych drzwiach choć ABC wygodniejszy do lekarza
* prowadzą się równie lekko może X-lander ciupinkę lżej ale za to trzeba celować na cm w drzwiach.
* kosze maja podobna pojemność, w x-landerze na plecach sportówki są siatki ja tam kocyki chowam by nie leżały np. w piachu w koszu
:tak: (dla mnie fajny patent)

Takie moje porównanie :-)

Do góry