reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Domi, gratulacje!

Edytka,
powodzenia na jutrzejszej wizycie :)

dagos, niech maluchom się nie spieszy, dotrwaj jak najdalej :)

Dziś znowu zapowiada się gorący dzień :/ Jak tu sobie radzić w taką pogodę? Jakieś propozycje?

reklama
hehe no ja jak tak od srody tylko leze i leze i tylko do wc wstaje od to od niedz prawie wogole skurczy nie mam, brzuch twardnieje rzadko. i jeszcze jedno z dzieci zamiast w dol schodzic to sie ulozylo tylkiem w zebra a boli to gorzej jak sie wypina niz kopniaki. wiec w czwartek pewnie uslysze ze jeszcze poczekamy, w sumie fajnie by bylo donosic zeby wczesniakami nie byly ;) ale mi juz sie nie chce czekac ;)

dagos, ja Cię świetnie rozumiem. Sama chciałabym donosić jak najdłużej, ale chętnie pozbyłabym się tego mojego słodkiego ciężaru. A tu jeszcze przy dobrych wiatrach 6 tygodni.... Zobaczymy jak to wszystko będzie się toczyć.

Cat jeden aparat z tego co wiem jest dobry i na nim badają zawsze ciąże jednokosmówkowe a drugi jest trochę gorszy. Ja prawie wszystkie badania miałam na tym lepszym. Cat a wczoraj byłaś na izbie przyjęć czy normalnie w poradni?

Dagos ja też coraz rzadziej skurcze mam, może dlatego że leżę, są sporadyczne ale dość mocne. No ja to jeszcze tydzien i juz moge rodzic, chociaz chciałabym żeby dziewczyny ważyły po 2.7-2.8 kg ciekawe czy się uda

Domi gratuluje dziewczynek, trzymam kciuki, żeby zdrowo rosły! A jak Ty sie czujesz po cesarce?
Edytka życzę duzo zdrówka, musisz sie zmobilizować, zeby wyzdrowieć do porodu:)
Dagos właśnie o Tobie wczoraj myślałam i zastanawiałam sie czy urodziłaś:) Zwiedzałam wczoraj szpital na szkole rodzenia i była dziewczyna na sali porodowego z bliźniakami, nawet myślałam, ze to Ty :) Wyznaczyli Ci termin cc czy masz czekać aż coś zacznie sie dziać?
Anka ja tez przez tydzień byłam 13., ale szybko przeleciało :))

Ostatnia edycja:
ja mam w czwartek wizyte i zobaczymy co powie, powtorze sie ze ostatnio mowil ze jak bd dobrze to pare dni mi da jeszcze pochodzic i 26-27maj rozwiazanie, ale jak mi sie nic nie dzieje to moze przedluzy? tak mnie od wielkanocy straszyl nieoczekiwanym rozwiazaniem w kazdej chwili a wyjdzie na to ze w polowie czerwca urodze ;) tfu tfu ;)

reklama
Dziewczyny pochodzimy minimum do 37tc wszystkie, tyle złego się tu ostatnio wydarzyło, że teraz musi być dobrze :-D

Ja muszę zdać egzamin na prawko, kurs zaliczyć, a o porodzie pomyślę na koniec sierpnia. I oby tylko moje słowa okazały się "prorocze" ;-)

Do góry