reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

witam nowa kolezanke :-)
nojo to masz kiepska sytuacje, no ale napewno w koncu kogos znajdziesz, przeciez nie masz wyjscia ;/

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie w szpitalu na starynkiewicza. Jestem bardzo zadowolona. Badania bez problemu, usg mam umówione i skierowanie na badania też. Ze zwolnieniem nie ma problemu :) a lekarka tylko się ciążami mnogimi zajmuje. Fakt,że przydałby im się remont, ale to nieistotne przy tym jaką mają kadrę :)

Cat super ze jesteś zadowolona. A to szpital z oddziałem neonatologii ful wypas? A co do mojego kłopotu, to nie jest tak ze nigdzie nie chcą prowadzić ciąży. Z przychodni przyszpitalnej której jestem nie wyganiaja mnie. Ale chciałam zmienić lekarza najchętniej na takiego z drugiego szpitala który ma lepsza opinię i w którym najczęściej przyjmują bliźniaki na świat. Dzwoniła więc do przychodni gdzie przyjmują od nich lekatze z najlepszymi opiniami. I powiedziano mi właśnie takie cuda ze żadna przychodnia nie zaryzykuje prowadzenia cb. Tylko i wyłącznie przydzpitalna i najlepiej z tego szpitala który wybrałam. Szkopuł w tym ze najlepsi z niej przyjmują prywatnie lub z umowa nfz w tych placówkach ktore mi odmówiły. A czy w tej przyszpitalnej to już nie wiem.. jutro idę na zwiady.

Nojo a Ty masz ciążę jednokosmówkową? Lekarka powiedziała mi, że głównie takich ciąż boją się lekarze prowadzić. Bo jak jest dwukosmówkowa to nie ma problemu. My rośniemy, dziś równo 14 tydzień, a macicy duża jak na 16 tydzień ciąży pojedynczej :) niech rosną Moje pysiaki :* ale usg dopiero 05.06 chyba się już nie mogę doczekać :) mi zaparcia nie przeszły ;( Tylko czopki pomagają, bo przy tym żelazie jest gorzej..nic samo nie działa, błonnik nie pomaga. Może siemię lniane spróbuję, co o tym myślicie?

a ja narazie nie biore zadnego zelaza, ale prawde mowiac bardzo dawno nie robilam morfologii przez te moje chorobska :(

Lykam za to witaminy omega med optima.

Cat super, ze ladnie rosniecie ;)

Witam dziewczyny przynoszę Wam wieści, nasza Domi88 urodziła dziś swoje kruszynki.
Napisała : "Dzisiaj o 12.05 przyszla na swiat Mia z waga 600g a o 12.06 Lilly z waga 900g, obie dziewczynki sa stabilne i plakaly przy urodzeniu."

"Rano mialam usg i malej zaczal sie obnizac puls i miala kiepskie przeplywy, wyslali mnie na ktg ale lekarka powiedziala ze nie chce ryzykowac i musimy podjac decyzje wiec zapytalam ja co ona by zrobila na moim miejscu. Powiedziala ze najrozsadniejsze wyjscie to cc."

"Przy cc powiedziala ze male napewno nie beda plakac a tu niespodzianka obie plakaly. Teraz sa podlaczone do respiratorow ale tylko zapobiegaeczo zeby sie nie meczyly i odpoczywaly"

reklama
Do góry