reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

My mamy Volvo v70 jakos nie przekonuja mnie francuzy a juz napewno ople I fordy wczesniej mielismy skode octavie I dalej sluzy co do przestrzeni w samochodach 7 osobowych to ja nie mam pojecia jak tam wcisnac wozek bliznaiczy u nas wchodzi ale to jak tylko jedno dziecko z tylu siedzi a teraz to myslimy nad jakims mercedesem bo niestety tu kollejnej dwojki nie zmieszcze:-) ja prawka nie mam wiec skazana jestem na mojego teoretyczny mam zdany musze tylko zrobic praktyke ale teraz nie mam glowy jezdzic tez umiem jako tako ale boje sie bo my zawsze mamy samochody kombi jak dla mnie za dlugie a I jeszcze mamy psa I dla niego miejsce tez musi byc w kazdym badz razie zawsze jak ktos sie przeporwadza to moj robi za kierowce bo u nas duzoo miejsca :-)

reklama
Tez sie zastanawiam jak trzy foteliki wejda do naszego samochodu. Mamy na razie alfe w kombi i chyba nie bedziemy zmieniac. Chyba bardziej ja nie chce zmieniac tego samochodu, bo mam do niego sentyment i podoba mi sie, no i jezdze nim od roku, takze krotko.

My planujemy kupic roczne lub dwuletnie auto , to tez wybor troszke ograniczony z powodu ceny bo wiadomo, vw itp ladnie sie cenia. Espace tez dosc drogi. Ja wczesniej mialam skode to mi uszczelka od glowicy silnika padla a teraz w mazdzie cylinder... a niby japonskie silniki nie do zajechania. Nie chcemy sie bawic w kolejne 7-8 letnie auta wiec maz dzisiaj po pracy edziez kolega ogladac reszte samochodow, ja jakos nie mam sily.

Ja mazdy tez nie chce moja siostra prowadzi firme ktora naprawia elektronike w samochodach skrzynie biegow I takie tam i wiem jakie auta przyjezdzaja a naprawiaja jako jedyni w polsce i e europie pewne podzespoly my kupujemy auta najwyzej do 2006 roku nie kupuje nowych i prawie nowych bo sa nienaprawialne wszytsko zintegrowane nie mozna wymienic pojedynczego element tylko calosc ja stawiam na bezpieczenstwo w aucie przyczepy isofix crash tetsy ilosc poduszek powietrznych i przedewszytskim wygoda np relulowanie foteli w kilku plaszczyznach ja mam np foteliki britaxa i na stronie moge sprawdzic ile danych fotelikow wejdzie mi do auta np w skodzie ledwo wchodzily dwa z tylu a pomiedz moja corka na podupku a w w jeszcza sa luzy volvo

W zasadzie większość czasu i tak będę jeździć sama z dziećmi, bo męża praktycznie nie ma. Jest jeszcze opcja, że jedno z dzieci będzie siedzieć z przodu, a ja z drugim i Manią z tyłu. Mam nadzieję, że kilogramy zejdą szybko i tak sie zmieścimy :p

Darunia ja sie tam w skodzie miescilam z tylu pomiedzy dziecmi a nie jestem jakas chudzina pewnie wylaczysz poduszke I mozna z przodu jedno dziecko :-)

Witajcie
Dziewczyny nawet jak Wam się uda wepchnac trzeci fotelik to jak go przypniecie tym krótkim pasem?
Ja zastanawiał się nad Zafira, ale minimum do końca roku muszę się przemeczyc (najwyżej będziemy jeździć na dwie tury).

reklama
Do góry